Ισραηλινές Στρατιωτικές
Δυνάμεις.
Ο 21χρονος Ισραηλινός είναι ο πρώτος ανοιχτά τρανς άντρας που ολοκλήρωσε την ειδική στρατιωτική του εκπαίδευση αποκτώντας βαθμό.
Ο Ισραηλινός στρατός έχει αποφασίσει να επιμορφώνει όλους τους άντρες και γυναίκες που κατατάσσονται, αμέσως μετά την ολοκλήρωση του σχολείου τους, σε θέματα σεξουαλικό προσανατολισμού και διακρίσεων.
<< Πως να σας το εξηγήσω; Για μένα η πρώτη φορά που αισθάνθηκα
πραγματικός άντρας ήταν μέσα στον Ισραηλινό στρατό, όταν έγινα απόλυτα
αποδεκτός από τους υπόλοιπους φαντάρους που με βοήθησαν να αισθάνομαι ο εαυτός
μου. Υπήρξαν κάποιες ενοχλήσεις, αλλά στο τέλος όλοι με αποδέχτηκαν, ενώ ενδιαφέρθηκαν να μου κάνουν πολλές ερωτήσεις για να με γνωρίσουν καλύτερα.>>
Όχι μόνο το Ισραήλ διαφέρει από τις υπόλοιπες δυτικές χώρες που συνεχίζουν τις
διακρίσεις στο στρατό, αλλά πλέον παρέχει και δωρεάν ιατροφαρμακευτική κάλυψη
σε στρατιώτες του όπως ο Shachar που γεννήθηκε κορίτσι, ώστε να συνεχίσει την ορμονική θεραπεία που χρειάζεται για
να ολοκληρωθεί περαιτέρω η μετάβασή του από το θηλυκό στο αρσενικό φύλο.
Κάποιοι υποστηρίζουν πως η μοναδική δημοκρατία της Μέσης Ανατολής χρησιμοποιεί
τα ΛΟΑΤ δικαιώματα για να καλύψει το κενό που αφήνει η πολιτική της στα θέματα
της Παλαιστίνης. Βέβαια κανείς από τους υποστηρικτές της συνωμοσιολογικής
θεωρίας του "
pinkwashing"
δεν έχει εξηγήσει ποιος ο λόγος να ευθύνεται το Ισραήλ για κάτι που αρνούνται
να κάνουν οι αντίπαλοί του, γιατί δηλαδή οι Αραβικές χώρες εκτός από τις
διώξεις τους σε φιλελεύθερους ανθρώπους, σε Εβραίους, σε Χριστιανούς, σε μετανάστες
της Ασίας ή της Αφρικής, αλλά ακόμα και σε μουσουλμάνους που δεν ανήκουν στα
δύο κυρίαρχα δόγματα , συνεχίζουν να διώκουν τους ΛΟΑΤ όπως για παράδειγμα
τρανσέξουαλ από τη Γάζα που έχουν βρει καταφύγιο στο Τελ Αβίβ.
Η υπόθεση πως πρώτα το Ισραήλ των 8 εκατομμυρίων κατοίκων, που παρέχει σύμφωνο
συμβίωσης στα λοατ ζευγάρια από το 2006, θα πρέπει να παραδώσει στα χέρια Τζιχαντιστών μια ολόκληρη αναπτυγμένη χώρα, στην οποία ζουν 20% Ισραηλινοί Μουσουλμάνοι που δεν θέλουν μάλιστα να τεθούν υπο την κυριαρχία οποιασδήποτε Παλαιστινιακής αρχής, για να μπορέσει μετά από 20 ή 30 χρόνια ο μέσος ομοφυλόφιλος της Γάζας να αισθανθεί ελεύθερος, επειδή υποτίθεται θα ικανοποιηθούν οι Άραβες και ως δια μαγείας θα πάψει ο ρατσισμός και ο σεξισμός που κυριαρχεί και καλλιεργείται στην κουλτούρα της, δεν είναι μόνο αβάσιμη και αστεία αλλά απολύτως επικίνδυνη και παράλογη. Η Γάζα άλλωστε απελευθερώθηκε από το 2005 τόσο από Ισραηλινό στρατό όσο και από 10.000 Εβραίους κατοίκους ως ένδειξη προσπάθειας ειρήνευσης, που το Ισραήλ όμως πλήρωσε ακριβότερα αφού η νέα κυβέρνηση που εκλέχτηκε στη Γάζα, η Χαμάς, ξεκίνησε σειρά επιθέσεων, όπως εκτόξευση ρουκετών σε κατοικημένες περιοχές.
Είναι τουλάχιστον προκλητικό να κατηγορείται μια χώρα όταν παρέχει ελευθερίες και προβαίνει σε δημοκρατικές διαδικασίες, επειδή οι γειτονικές της χώρες αρνούνται να το κάνουν, με αποτέλεσμα να δείχνουν χειρότερες, όπως ακριβώς δηλαδή είναι, παρά τις προσπάθειες τους να φανεί το αντίθετο και να ενοχοποιήσουν τους αντιπάλους τους.
Ακόμα πιο επικίνδυνο θα ήταν να παραχωρηθεί περισσότερο έδαφος και περισσότερη δύναμη στις φασιστικές ισλαμικές δυνάμεις όπως η Χαμάς, αφού το μόνο αποτέλεσμα δεν θα είναι η ειρήνευση, αλλά ακόμα περισσότεροι θάνατοι και καταπίεση.
O Στρατός στο Ισραήλ
Αρκετοί Ισραηλινοί Εβραίοι αρνούνται να καταταγούν και να κρατήσουν όπλο γιαυτό και τοποθετούνται αλλού, κάνοντας εναλλακτική θητεία, όπως και αρκετοί Ισραηλινοί Μουσουλμάνοι. Πολλές φορές ο Ισραηλινός στρατός απορρίπτει αγόρια και κορίτσια που δεν καλύπτουν τη βαθμολογία που χρειάζεται στα τεστ που πραγματοποιούνται πριν την κατάταξή τους, οπότε και δεν πραγματοποιούν καμία θητεία μιας που ο στρατός δεν χρειάζεται τόσο κόσμο.Υπάρχουν όμως και περιπτώσεις που διάφοροι αρνούνται να καταταγούν χωρίς να είναι σε θέση να αποδείξουν κάποιο ουσιαστικό πρόβλημα. (απλά δεν θέλουν επειδή θα πρέπει να αφιερώσουν κάτι περισσότερο από 2 χρόνια της ζωής τους ή δηλώνουν αναρχικοί), όπως π.χ. χαρτιά που παρέχει ψυχίατρος που συνήθως το κάνει με το αζημίωτο όπως και στη χώρα μας, ώστε να αποφύγουν νόμιμα το στρατό όπως οι υπόλοιποι, οπότε όπως και στην Ελλάδα θεωρούνται λιποτάκτες και διώκονται, ώστε να αποτραπεί να γίνουν παράδειγμα για τους επόμενους που θα θελήσουν να τη γλιτώσουν. Οι αντιρρησίες συνείδησης σε κάθε χώρα αντιμετωπίζουν τις ίδιες δυσκολίες, κάτι που γνωρίζουν πολύ καλά πως θα τους συμβεί και θα πρέπει να συνεχίσει να συμβαίνει, όσο υπάρχει ανάγκη για υποχρεωτική στράτευση. Δυστυχώς το Ισραήλ είναι μια χώρα με πολλούς γειτονικούς εχθρούς και η συμμετοχή της νεολαίας στο στρατό είναι άκρως απαραίτητη για την προστασία της χώρας. Μέχρι το 2012 οι συνθήκες στράτευσης είχαν χαλαρώσει, με την έξαρση όμως των στρατιωτικών επιχειρήσεων λόγω των επιθέσεων από τους τζιχαντιστές της Χαμάς και της Χεζμπολά, αλλά και του πυρηνικού κινδύνου από το Ιραν, ο Ισραηλινός στρατός έπρεπε να ανασυγκροτηθεί.
Πηγή 1
Πηγή 2