Με αφορμή την εκπομπή της Πάνια για το Bullying

Η Πάνια στις εκπομπές της προβοκάρει, ο καθένας στην τηλεόραση πουλάει τον εαυτό του προκειμένου να βγάλει το ψωμί του, απευθυνόμενος στον μέσο Έλληνα, στον πατέρα και τη θεία όλων εσάς που υποκρίνεστε τους δίκαιους.
Έχει βοηθήσει πολύ κόσμο και οικογένειες, όποιος τη γνωρίσει από κοντά συνήθως διαπιστώνει ένα πολύ προσγειωμένο άτομο. Στο κάτω κάτω με τα σούργελα τι μπορεί να κάνει; Θα κάνει και αυτή το σούργελο!


Πολλοί είναι οι υποκριτές που δεν θα έβγαιναν στην εκπομπή της για να μη στιγματιστούν, ούτε καν τηλεφωνικά. Νομίζουν φαίνεται πως οι μορφωμένοι και οι αξιοπρεπείς που θα απευθυνθούν τους χρειάζονται περισσότερο. Δυστυχώς οι κύκλοι αυτοί δεν σας έχουν ανάγκη, κανείς επιστήμονας δεν ενδιαφέρεται να ακούσει τη γνώμη σας, δεν θα προσφέρετε κάτι ως σνομπαρίες στο κοινωνικό σύνολο, αφού η πλειοψηφία μπροστά στην οθόνη κάθεται και την εκπομπή της Πάνια βλέπει. Σε αυτούς πρέπει να απευθυνθείτε, αυτοί είναι που μας κάνουν τη ζωή δύσκολη και πρέπει να μας γνωρίσουν και να μας ακούσουνε.

Η Αννίτα δεν ασκούσε bullying, αλλά απευθυνόταν σε όλους αυτούς τους περίεργους ως ίσους, γιαυτό και τους μιλούσε με μάγκικο τρόπο, bullying θα ίσχυε αν τους λυπόταν, αν τους μεταχειριζόταν με άλλο τρόπο από τον τρόπο που θα απευθυνόταν σε έναν άνθρωπο που θα βρισκόταν απέναντί της, θεωρώντας τον λογικό, ο οποίος θα της έλεγε παλαβομάρες.
Όσον αφορά την τρανσοφοβία της, αυτό είναι ένα ακόμα εύκολο συμπέρασμα από όλα αυτά που όλοι αυτοί οι δίκαιοι δικαστές κάνουν καραμέλα κι επειδή είχε επιτυχία και πουλάει, βγάζοντας τη δική μας ουρά απέξω, το υιοθετούμε για να πάμε κι εμείς μαζί με το ρεύμα και να μην μείνουμε στην απέξω. Μήπως η Κουμαριανού και τόσες άλλες, όταν έβγαινε στην εκπομπή του Καμπούρη τιμούσε τις τρανς; Ας αναλογιστούν και οι τρανσεξουαλ που κράζαν την Πανια με αφορμή την Αλόμα αν το 1980 όλοι αυτοί που έβγαιναν έξω ντυμένοι γυναίκες, σήμερα ζουν ως γυναίκες, ή μήπως εκείνη την εποχή αρκετοί μασκαρεύονταν για να μπορούν να βρούνε ευκολότερα σεξ. Ας παραδεχτούν επίσης όλοι πως κράξιμο από κράξιμο διαφέρει πάρα πολύ, αλλά και πως για τις πράξεις όλων μας υπάρχουν συνέπειες. Ας πάψουν οι υπερασπιστές του πολίτικαλ κορέκτ να τα παίρνουν όλα τοις μετρητοίς. Εμείς γιατί παρακολουθώντας την εκπομπή δεν θεωρήσαμε κάτι προκλητικά ρατσιστικό αλλά προβοκατόρικο; Γιατί το δικό μας μυαλό δεν έφτασε στην παρεξήγηση που γιγαντώθηκε για το θεαθήναι;

 Η Πάνια για όσους τη γνωρίζουν και προσωπικά είναι η τελευταία που θα μπορούσε κανείς να αποκαλέσει ομοφοβική ή τρανσοφοβική, ιδίως όταν είναι παντρεμένη με τον Καρβέλα, που οι ίδιοι αυτοί υποκριτές που την κράζουν και της υποδεικνύουν πως πρέπει να φέρεται, αποκαλούν τον Καρβέλα "κωλόγρια".

Η Πάνια κατάφερε να καταστήσει, έστω για ένα διάστημα, σε αστέρες της τηλεόρασης ανθρώπους, που όχι μόνο είχαν τα αρχίδια να αυτοσαρκαστούν δημόσια, αλλά που σε άλλες συνθήκες δεν θα κατάφερναν ποτέ να βγουν στο γυαλί παρουσιάζοντας τη μοναδικότητά τους με τρόπο, που τουλάχιστον οι ακομπλεξάριστοι άνθρωποι, συμπάθησαν και γούσταραν. Πήρε το σταρ συστεμ και το κανε σκουπίδι και μας έδωσε το στάρ σύστεμ ενός παράλληλου σύμπαντος, όπου και πλάκα μπορείς να κάνεις και να εκτιμήσεις. Για ποιο λόγο άλλωστε έπρεπε κανείς να κοροϊδέψει τη Γυναίκα Μαραντόνα ή τον Παρασκευά; Δεν είχαν άσχημα τραγούδια, μες στην τρέλα ήταν, χαρά πρόσφεραν, για ποιο λόγο πρέπει πάντα τα τραγούδια να είναι σοβαροφανή και η εμφάνιση μοντέλου;
Μήπως το πρόβλημα τελικά το έχετε όλοι εσείς που υποκρίνεστε και δεν ανέχεστε τον σαρκασμό;
Μήπως τελικά εσείς είστε οι κομπλεξικοί που δεν κατανοείτε ότι οι άνθρωποι που θα φτύνατε και θα περιγελούσατε βγάζουν τα εσώψυχά τους δημόσια και μπορεί να χαίρουν και εκτίμησης για την ειλικρίνειά τους από άλλους που δεν είναι τόσο συμπλεγματικοί, δεν είναι τόσο στημένοι και εκτιμούν μια εικόνα πιο ανθρώπινη;
Μέχρι πρότεινος πολλοί ισχυρίζονταν πως πάνε σε trash parties για να σπάσουν πλάκα, λίγοι παραδέχονταν πως γουστάραν και πως περνούσαν καλά χορεύοντας back street boys. Λίγοι παραδέχονται πως καυλώνουν με τις τραβεστί στην πιάτσα, όταν συνήθως ισχυρίζονται πως << πήγαμε να σπάσουμε πλάκα με τα τραβέλια >>.
Προς τι αυτή η υποκρισία; Τόσο πολύ φοβάστε να διαφέρετε; Τους περίεργους ανθρώπους εσείς τους κακοποιείτε θεωρώντας πως είναι άτυχοι και πρέπει να τους λυπάστε και όχι η Πάνια που χάριζε στο τηλεοπτικό κοινό την παρέα τους.

Ας ελπίσουμε πως ο Ηλίας που είχε το τσαγανό να βγει σε τόσο μικρή ηλικία να τα πει όλα αυτά που εμείς τα λέμε μόνο μεταξύ μας και μόνο εκεί που μας παίρνει, να μην αντιμετωπίσει πρόβλημα με την οικογένεια και την καριέρα του. Ο Ηλίας με την εμφάνισή του θυσιάζεται για όλους μας και συμμετέχει, όπως και να έχει, σε μια πολύ ωραία πρωτοβουλία.
Ας αναλογιστούμε οι υπόλοιποι τι κάναμε για αυτή την μεγάλη ομάδα που ανήκουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σώσον, Κύριε, τον λαόν Σου και ευλόγησον την κληρονομίαν Σου, νίκας τοις βασιλεύσι κατά βαρβάρων δωρούμενος...