Η κατάρα του chemsex γίνεται επιδημία


Είναι γνωστό πως τα poppers και τα σκληρά ναρκωτικά αυξάνουν τις πιθανότητες νοσημάτων μεταδιδόμενων σεξουαλικά. Αυτό γιατί καταπονείται το ανοσοποιητικό σύστημα, κάτι που συμβαίνει βέβαια με πολλών ειδών καταχρήσεις. 
Την εποχή των rave parties, έδιναν κι έπαιρναν οι ιστορίες για μεγάλα clubs της πόλης, με ειδικά διαμορφωμένα δωμάτια, μέσα στα οποία οι θαμώνες επιδίδονταν υπο την επήρεια του exstacy σε παρτούζες.
Σήμερα στη ζωή των gay ανδρών έχουν εισαχθεί καινούριοι όροι και νέες σεξουαλικές πρακτικές. Το chemsex (chemical sex - χημικό σεξ )  είναι μια ορολογία που έγινε γνωστή μέσα από εφαρμογές κινητών για γρήγορες ερωτικές συνευρέσεις. Οι χρήστες των grinder και romeo αναζητούσαν συγκεκριμένους ερωτικούς παρτενέρ γράφοντας χαρακτηριστικά τα αρχικά όρων, από την αγγλική slang (αργκό/λεξιλόγιο του δρόμου), όπως BBRT που σημαίνει bareback in real time και μεταφράζεται ως "σεξ χωρίς προφυλάξεις για τώρα".
Οι χρήστες λοιπόν ανέπτυξαν νέους κώδικες επικοινωνίας για να συνεννοούνται ευκολότερα και γρηγορότερα μεταξύ τους.
Το chemsex σημαίνει ότι δέχεσαι να κάνεις σεξ υπό την επήρεια συγκεκριμένων ναρκωτικών ουσιών, κάτι που μοιραία οδηγεί σε σεξ χωρίς προφυλάξεις, αφού ο λόγος που χρησιμοποιείται αυτή η πρακτική είναι για να καταστέλλονται οποιεσδήποτε ηθικές άμυνες κι αναστολές, μέσα σε παραισθήσεις.
Συνήθως πραγματοποιούνται πάρτι οργίων για μεγάλες αντοχές, σε κάποιο σπίτι  που μπαινοβγαίνουν άγνωστοι για πάνω από 24 ώρες συνεχόμενες, λαμβάνουν ισχυρές δόσεις ψυχοτρόπων ουσιών, προφυλακτικά ούτε για δείγμα, παραμένοντας ζαλισμένοι μα ενεργοί σεξουαλικά μέχρι το πρωί. Συνήθως αυτές οι ουσίες είναι τα ναρκωτικά των φτωχών, η κάνναβη δεν ταιριάζει και η κοκαΐνη είναι ακριβή, γιαυτό χρησιμοποιούν εξολοκλήρου χημικές ουσίες που είναι φτηνές και προκαλούν άλλες αντιδράσεις, όπως μεθαμφεταμίνες, κρυσταλλική μέθη και γενικά ναρκωτικά που βρίσκονται εύκολα και σε αφθονία, αφού κατασκευάζονται με απλό τρόπο, σε αυτοσχέδια εργαστήρια όπως ο πάγκος της κουζίνας μας, από βενζίνες και υλικά που πωλούνται σε χρωματοπωλεία.

Όταν η Αμερική αποφάσισε βλακωδώς να ξεκινήσει πόλεμο στα ναρκωτικά, βομβαρδίζοντας βουνά της Κολομβίας, η έλλειψη οδήγησε την αμερικάνικη αγορά να αναζητήσει υποκατάστατα, οπότε και ο οποιοσδήποτε σπουδαστής χημείας μπορούσε εύκολα να προμηθευτεί τα υλικά, ώστε να δημιουργήσει και να διανείμει ποσότητες υποκατάστατων της δυσεύρετης κόκας. Προφανώς η Αμερικανική κυβέρνηση είτε το γνώριζε και το ήθελε αυτό είτε ήταν τόσο ηλίθια που δεν έμαθε τίποτα από την ποτοαπαγόρευση, μέσω της οποίας θησαύρισαν όλοι οι γκάνγκστερ και οι δρόμοι του Σικάγο αντί να καλυτερεύσουν κατέληξαν να είναι πολύ πιο επικίνδυνοι.
Αυτού του είδους η ομαδική σεξουαλική πρακτική συναντάται από τα αρχαία χρόνια, δεν είναι κάτι καινούριο, όμως το ζήτημα αφορά την υγεία και την υπευθυνότητα. Τα ναρκωτικά των φτωχών, υποκατάστατα της κοκαΐνης, έχουν αποδεδειγμένα φοβερές επιπτώσεις στον οργανισμό. Καταστρέφουν ζωτικά όργανα από την αρχή της χρήσης τους. Ακόμα κι αν δεν αποτελούν ουσίες εξαρτησιογόνες, η συμπεριφορά αυτή διαδίδεται και οικειοποιείται με γοργούς ρυθμούς. 

Τα chemsex parties φαίνεται να ξεκίνησαν 10 χρόνια πριν, από μεγαλύτερης ηλικίας άνδρες που ήταν και οροθετικοί. Δυστυχώς σήμερα έχουν καταφέρει να παρασυρθούν και 15χρονα. Η αναλογία είναι 50-50 δηλαδή μισοί οροθετικοί μισοί οροαρνητικοί. Ένα 30% κάθε τοπικής gay κοινότητας σε κάθε χώρα, χρησιμοποιεί τα ναρκωτικά των φτωχών και κάνει ελεύθερο σεξ με οροθετικούς. 

Μαρτυρία από αμερικάνικη κλινική περιγράφει : <<μέσα σε μια βδομάδα εμφανίστηκαν 33 άνδρες, που είχαν συμμετάσχει σε τριήμερο chemsex party, όλοι φοβόντουσαν πως είχανε κολλήσει HIV, οπότε και ζητούσαν να λάβουν την κατάλληλη θεραπεία>>

Άλλη μαρτυρία από Αγγλική κλινική περιγράφει: << εδώ και τρία χρόνια (από την εμφάνιση του όρου chemsex) τα κρούσματα διάγνωσης Hiv έχουν αυξηθεί δραματικά, κάθε μέρα έχουμε 5 άνδρες στο Λονδίνο που διαγνώσκονται οροθετικοί, οπότε είναι λογικό να αναρωτιόμαστε αν αυτά τα δύο τελικά συνδέονται >> 

Μόνο το 2012 διαγνώστηκαν στην Αγγλία 3.250 νέες μολύνσεις του ιού hiv που προκαλεί το aids.
<<Κάθε μήνα καταφθάνουν στην κλινική αποτοξίνωσης 100 άνθρωποι που ισχυρίζονται πως έχουν να κάνουν σεξ χωρίς την επήρεια ναρκωτικών για πάνω από ένα χρόνο...>>

Δυστυχώς το φαινόμενο του chemsex από ο,τι φαίνεται οφείλεται στην κατάθλιψη που βιώνουν οι ομοφυλόφιλοι άνδρες, αρνούμενοι να αντιμετωπίσουν τα προβλήματά τους, εγκλωβισμένοι σε ψυχολογικά αδιέξοδα που μπορεί να οφείλονται στον ρατσισμό που βίωσαν μεγαλώνοντας. Βυθίζονται σε αυτού του είδους τα ναρκωτικά που τους βοηθούν να ξεπερνάνε και να διαγράφουν προς στιγμήν τους φόβους και τις ενοχές τους. Η συγκεκριμένη πρακτική θα πρέπει να αντιμετωπιστεί και στην Ελλάδα, αφού η κατάσταση μπορεί επιδεινωθεί και να καταλήξει σε επιδημία. Θα πρέπει να οργανωθούν κάποια μικρά εξειδικευμένα κέντρα αποτοξίνωσης και σεξουαλικής ψυχοθεραπείας στα πρότυπα Βρετανίας και ΗΠΑ.

Το chemsex αυξάνει τις ασθένειες και προκαλεί συναισθηματική αναπηρία. Οι gay άνδρες που πέφτουν σε αυτή την παγίδα το μόνο που καταφέρνουν είναι να απογυμνώνονται και να αποβάλουν τα συμπλέγματά τους μονάχα για όσο κρατάει η επήρεια. Αποπροσανατολίζονται, καταστρέφουν την υγεία τους και παίρνουν στο λαιμό τους κι άλλους. Παράλληλα ενισχύουν την κουλτούρα του ατομισμού, όπως και τη φαρμακευτική βιομηχανία από την οποία καταλήγουν να εξαρτώνται. Ακόμα επιβαρύνουν το δημόσιο τομέα που δυστυχώς για όσους είναι οροθετικοί δεν μπορεί να εγγυηθεί τη δωρεάν περίθαλψή τους για πάντα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σώσον, Κύριε, τον λαόν Σου και ευλόγησον την κληρονομίαν Σου, νίκας τοις βασιλεύσι κατά βαρβάρων δωρούμενος...