Η υπ. δικαιοσύνης του Ισραήλ επικυρώνει gay γάμο

Παρά το γεγονός πως ακόμη δεν έχουν νομιμοποιηθεί οι γάμοι μεταξύ του ίδιου φύλου στο Ισραήλ, η υπουργός δικαιοσύνης Tzipi Livni πόσταρε φωτογραφία στην προσωπική της σελίδα με τον gay γάμο που τέλεσε η ίδια και δίπλα μια άλλη φωτογραφία από το δικό της ετεροφυλόφιλο γάμο.

Η είδηση έχει προκαλέσει αντιδράσεις στους συντηρητικούς, αφού η αξιωματούχος της κυβέρνησης εμφανίζεται πλέον ανοιχτά να αποδέχεται ανοιχτά τον ομοφυλοφιλικό γάμο στη χώρα της.
Καλό θα ήταν βέβαια να αναρωτηθούμε για ποιους λόγους η Λίβνη περίμενε τόσο καιρό για να προχωρήσει σε τέτοια ενέργεια, εφόσον στο Τελ Αβιβ τα ζευγάρια κυκλοφορούν χέρι-χέρι και ο ερωτισμός στις ανατολίτικες χώρες, παρά τα προβλήματα, βρίσκεται διάχυτος στην ατμόσφαιρα, σε σχέση με τη μιζέρια που επικρατεί εδώ.

Βέβαια το έδαφος στο Ισραήλ είναι πρόσφορο αφού ακόμα και οι ειδικές δυνάμεις αποδέχονται ρητά και ανοιχτά τις σχέσεις μεταξύ στρατιωτών τους. Το παράδοξο βρίσκεται περισσότερο στο γεγονός ότι κανείς δεν δείχνει να θέλει να αποδεχτεί τους μικτούς θρησκευτικούς γάμους και σχέσεις ερωτικές, μεταξύ δηλαδή μουσουλμάνων ή Παλαιστινίων και Εβραίων ή Ισραηλινών, είτε αυτοί είναι gay είτε straight.

Η υπουργός δήλωσε πως όντας η ίδια ευτυχισμένη θέλει να προσφέρει ευτυχία και στους υπόλοιπους, αλλά και πως κανένα κράτος δεν μπορεί να δώσει ή να απαγορεύσει με πιστοπιιτικά την αληθινή αγάπη. Πρόσθεσε μάλιστα πως ο Ιουδαϊσμός στα μάτια της είναι ανοιχτός, αποδεχόμενος και σεβόμενος ως θρησκεία όλους τους ανθρώπους που φτιάχτηκαν "κατ' εικόνα και καθ' ομοίωσιν" του θεού.

Πηγή Jerusalem Post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σώσον, Κύριε, τον λαόν Σου και ευλόγησον την κληρονομίαν Σου, νίκας τοις βασιλεύσι κατά βαρβάρων δωρούμενος...