Στα μαχαίρια οι ακτιβιστές για το Athens Pride

Η ομάδα QueerTranss έβγαλε μια ανακοίνωση ενάντια στον τρόπο που διεξάγεται το Pride και μέλος της οργανωτικής επιτροπής απάντησε με τον γνωστό τον τρόπο...ενώ στο διαδικτυακό ξεκατίνιασμα δεν έχασε ευκαιρία να εμπλακεί και το ΣΥΔ αναγκάζοντας το περιοδικό antivirus να ζητήσει συγγνώμη.

Χαρακτηριστά αναφέρουμε φράση από την παρέμβαση των πρώτων << Η κεντρική φιγούρα του Athens Pride είναι μόνιμα ένας γκέι άντρας, στρέιτ-λούκινγκ, νέος, αδύνατος, ημεδαπός και γυμνασμένος. Πάντα ένας γκέι άντρας, πάντα γύρω από αυτόν όλα >> και την απάντηση του δεύτερου << Η πλειονότητα των ενεργών τρανς ατόμων στον ”ακτιβιστικό” χώρο του σήμερα αποκλείονται μόνα τους και μετά ζητάνε και τα ρέστα. Πέραν κάποιων πολύ θετικών εξαιρέσεων, δεν συμμετέχουν στις πολυάριθμες δράσεις που γίνονται όλο το χρόνο από όλες τις οργανώσεις. Λειτουργείτε με όρους ”εσείς” και ΄”εμείς”. Και έρχεστε στο Pride μιλώντας με όρους εκτός πραγματικότητας ή αν θέλετε εντός τη δικής σας πολύ προσωπικής διαστρεβλωμένης πραγματικότητας, την οποία θέλετε να επιβάλλεται ακριβώς όπως έχει >>

Ύστερα σχολιάστηκε πως η ΟΛΚΕ είχε συμφωνήσει με το ΣΥΔ ο ένας να μην παρεμβαίνει και να μην εκφέρει λόγο για τα θέματα του άλλου. Μήπως το ΛΟΑΤ κίνημα αποτελεί πίτα στην οποία θέλουν να χώνουν τα χέρια τους οι διάφοροι ακτιβιστές; 

Δείτε την παρέμβαση του QueerTranss και την απάντηση στελέχους του AthensPride

Eμείς να σχολιάσουμε πως είναι το μοναδικό pride το οποίο προκαλεί τόσο αρνητικές εντυπώσεις κατόπιν εορτής από ενταγμένα και ανένταχτα, απομακρυσμένα και μη, μέλη της κοινότητάς μας. Όλοι έχουν δικαίωμα να σχολιάζουν βέβαια, αρκεί κάποια στιγμή να ενταχθούν και οι ίδιοι στην οργανωτική επιτροπή ή ακόμα καλύτερα να φτιάξουν ένα νέο δεύτερο Pride όπως το θέλουν, για να δουν τη γλύκα. 
Θα έπρεπε καλύτερα να ασχοληθούμε και να μεταπείσουμε τους διάφορους κακιασμένους ΛΟΑΤ που δεν έρχονται πουθενά και όλα τους ενοχλούν και μας θεωρούν κιτς, ασχέτως αν εκείνοι δεν θυμίζουν σε καμία περίπτωση ελεγκαντ αριστοκράτες.
Ευτυχώς από τις ομάδες που τσακώνονται τώρα, κανένα μέλος και καμία ομάδα δεν είναι έτσι, όλοι σχολιάζουν σε πολιτικό επίπεδο και απαιτούν περισσότερη "ανωμαλία" στο κάτω κάτω. Άλλος λιγότερο άλλος περισσότερο, πάντως η κάθε ομάδα από το δικό της μετερίζι δίνει τον αγώνα της.


Στην περίπτωση που προέκυψε το συλλογικό μπερδεύεται με το προσωπικό και αυτό γιατί ισχύει πως το Pride δεν είναι πολιτικοποιημένο. Άλλα πράγματα επιθυμεί ο ανένταχτος πολιτικά ή ο απολίτικος ΛΟΑΤ, άλλα ο αριστερός και αντιμνημονιακός και άλλα ο δεξιός και φιλομνημονιακός.

Οι ακτιβιστές στην Αθήνα έχουνε παράδοση στους καυγάδες, ήδη από την εποχή του ΑΚΟΕ. Ο καθένας εχει τα δικά του βιώματα και κρίνει από την εμπειρία του.
Όσο ισχύει πως οι περισσότερες τρανς δεν ασχολούνται με τα κοινα, τόσο ισχύει και για το ότι οι περισσότεροι Gay και Λεσβίες επίσης δεν ασχολούνται με τα κοινά. Η αδιαφορία και ο ατομικισμός είναι κοινό χαρακτηριστικό των Ελλήνων ετεροφυλόφιλων και μη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σώσον, Κύριε, τον λαόν Σου και ευλόγησον την κληρονομίαν Σου, νίκας τοις βασιλεύσι κατά βαρβάρων δωρούμενος...