Ανασχηματισμός όπως Αλλαξοκωλιές

 Η συγκυβέρνηση προχώρησε σε ανασχηματισμό, πήρε δηλαδή τον βιολιτζή και τον έβαλε στη θέση του κιθαρίστα κι αντι για πιανίστα πήρε ντράμερ. Ο τραγουδιστής και τα φωνητικά φυσικά δεν άλλαξαν. Παίζει hard rock η λαϊκιά δεξιά, εμείς από κάτω φωνάζουμε αλληλούια με τα πιο αντιδραστικά κομμάτια της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ να εναλλάσσονται σε μια διαλυμένη πίστα που λέγεται Ελλάδα. Περίμεναν φυσικά περισσότερες πωλήσεις αλλά σίγουρα ξεπούλησαν όσα εισιτήρια είχανε τυπώσει.

Είχαμε προβλέψει από καιρό πως η "νέα" Νέα δημοκρατία ξεφορτώνεται τα gay στελέχη της, όπως ακριβώς έκαναν πάντα κάθε είδους συντηρητικοί κι ακροδεξιοί με τους ΛΟΑΤ, αφού οι τελευταίοι τους έκαναν τις δουλειές στέλνονταν στα κρεματόρια. Έτσι λοιπόν, για να μην χαθεί η παράδοση, απομακρύνθηκαν και τα τελευταία Καραμανλικά στελέχη από τη Νέα Δημοκρατία. Ίσως αποτελεί σύμπτωση, ίσως ο Σαμαράς να είναι πιο συντηρητικός από ότι νομίζαμε. Από τη σημερινή συγκυβέρνηση, πριν και μετά τον ανασχηματισμό, κανένα στέλεχος δεν φημίζεται για τον κοινωνικό φιλελευθερισμό του, παρά μόνο για την αυστηρή υλοποίηση του Νεοφιλελεύθερου προγράμματος.

Στις εκλογές για την Αθήνα ο Σπηλιοτόπουλος ηττήθηκε, αλλά μαζί με τον Αμυρά και τον Κακλαμάνη έστειλαν τον κόσμο τους να ψηφίσει στο δεύτερο γύρο τον Καμίνη έναντι του Τσαχπίνη. Βέβαια από ότι φάνηκε, κανένας από τους τρεις δεν πρόκειται να αξιωποιηθεί περαιτέρω.

Στους περισσότερους δήμους η συγκυβέρνηση κατέβασε "ανεξάρτητους" υποψήφιους δημάρχους, αρχικά γιατί δεν τη συνέφερε να πάρει το ρίσκο απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ, που μοίρασε παντού το χρίσμα του.  Ακόμα και ο Σγουρός απέναντι στη Δούρου ως ανεξάρτητος κατέβαινε, με την υποψία του ΠΑΣΟΚ και με τη ΝΔ να έχει επίσης δικούς της υποψηφίους διάσπαρτους, στο τέλος όμως ανοιχτά στηρίξανε τους ίδιους. Φάνηκε μάλιστα πως η ΝΔ είχε ήδη προαποφασίσει να στηρίξει τους υποτιθέμενους ανεξάρτητους για την Αθήνα Σγουρό-Καμίνη υπονομεύοντας υπόγεια τους δικούς της υποψηφίους. Επιπλέον η συγκυβέρνηση επιτέθηκε στο ΣΥΡΙΖΑ πως μετατρέπει τις τριπλές εκλογές σε εθνικές δίνοντας εντελώς λάθος στίγμα, όμως με αυτού του είδους το στίγμα ήρθαν ύστερα να μας πουν πως ο λαός επέλεξε τη ...σταθερότητα!
Για ποιο λόγο άραγε αν κάποιος υποψήφιος ήθελε να εφαρμόσει την πολιτική της ΝΔ στο δήμο και την περιφέρεια, έμπαινε υποψήφιος ξεγελώντας έτσι τους ψηφοφόρους που θα τον επέλεγαν ως "ακομμάτιστο" έναντι του ΣΥΡΙΖΑ ή της Εθνικής Αυγής (Χ.Α.) και της Λαϊκής Συσπείρωσης (ΚΚΕ)?
Στην πραγματικότητα η συγκυβέρνηση δεν κατάφερε να περάσει μια ακόμα τροπολογία, (μέσα σε άσχετο νομοσχέδιο όπως συνηθίζει) που θα αμνήστευε κακοδιαχείριση δημοτικών αρχών. Έτσι οι υποψήφιοι σε κάθε περιοχή, αν και παιδιά του δικομματικού σωλήνα, ήλπιζαν ότι από τη μια είχαν περισσότερες πιθανότητες να αποφύγουν την ήττα, επιλέγοντας να μην είναι κομματικώς ξεκάθαροι, από την άλλη θα προστάτευαν τα κόμματά τους σε περίπτωση που μπορεί να προέκυπταν σε βάρος τους ποινικές ή άλλες ευθύνες.
Η συγκυβέρνηση ακούσια παραδέχτηκε με καμάρι πως σε αντίθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ, εκείνοι κατάφεραν και νίκησαν χωρίς την κομματική ταμπέλα!
Φαίνεται καθαρά πια πως το πιο βαθύ ΠΑΣΟΚ συγκυβερνά και σε καμία περίπτωση δεν έχει βρει καταφύγιο σε κανένα ΣΥΡΙΖΑ. 

Με εξαίρεση το νέο υπουργό οικονομικών, οι υπόλοιποι νέοι υπουργοί και υφυπουργοί κάνουν την "πιο σοβαρή Χρυσή Αυγή" να φαίνεται λιγότερο κακή λύση. 
Τον αμφιλεγόμενο, αφού δεν ανήκει ούτε στη ΝΔ ούτε στο ΠΑΣΟΚ, Χαρδούβελη έκραζε η Σοφία Βούλτεψη αποκαλώντας τον

“εθελόδουλο”, στο εξής όμως θα είναι αναγκασμένη να υπερασπίζεται τις πολιτικές του Γκίκα Χαρδούβελη.
Η γαλάζια βάβω που στα διαφημιστικά φυλλάδια είχε ξετινάξει το photoshop, αφού το ζήτημα δεν ήταν οι πολιτικές της αλλά το πόσο καλοδιατηρημένη θα έδειχνε, εκτός του ότι συμβολίζει όλη την τσοκαρία του κόμματος, βρέθηκε στη θέση της κυβερνητικής εκπροσώπου για έναν ακόμη λόγο, ήταν από τις πρώτες που απολογήθηκε για το σκάνδαλο συμβιβασμού με τη Siemens, αφού "...δεν μπορούσαν να κάνουν αλλιώς...". Το Σοφάκι πάντως είχε προκαλέσει αίσθηση όταν αποκάλεσε <<πουσταρά>> τον Σαμαρά, αλλά αυτό μάλλον της ξέφυγε καταλάθος.


Ο Σαμαράς ξήλωσε όλους εκείνους που είχαν καταφέρει μέσω twitter να καταστούν οι πιο μισητοί όπως ο Άδωνις Γεωργιάδης, Σίμος Κεδίκογλου, το καθαρά αναλώσιμο υλικό του κόμματος.
Ο Κωστής Χατζηδάκης είχε κορεστεί και ήδη έφαγε ξύλο μια φορά.


Τσεκουρέϊτορ μικρός, πριν μάθει για την θεωρία των ...δύο άκρων!
Στο υπουργείου εσωτερικόν τοποθετήκε ο αντιδραστικός κι εξίσου αντιπαθητικός Ντινόπουλος, που εκτός από δηλωμένα ομοφοβικός μισεί και τον ΣΥΡΙΖΑ, οπότε θα ξεκατινιάζετε κάθε μέρα. 

Ο Πάνος Παναγιωτόπουλος στο υπουργείο Πολιτισμού, εκτός του ότι δεν έκανε τίποτα, πέραν του να δώσει ίσως κάποιες επιχορηγήσεις για να κάνει η Βίσση τους Δαίμονες που και αυτό ακόμα παίζεται, είχε καταφέρει να εξευτελιστεί πανελληνίως όταν μια ομάδα ακτιβιστών καλλιτεχνών "Κίνηση Μαβίλη" ξέσπασε σε ασταμάτητα γέλια την ώρα που εκείνος έβγαζε λόγο. Υφυπουργός τώρα θα είναι η Αντζελα Γκερέκου με τα γνωστά της.

Όλους αυτούς που τώρα κλαίνε είναι ζήτημα αν θα τους ξαναδούμε ποτέ και αυτό ελπίζουμε. Το κακό είναι ότι στο εξής θα βλέπουμε τον <<τσεκουρέητορ>> και <<φιλελεύθερο εθνικιστή>> Μάκη Βορίδη. 
Τον Χρυσοχουντίδη και τον Λοβέρδο του Μπατσοκ, οι οποίοι ήταν υπουργοί και προ Μνημονίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σώσον, Κύριε, τον λαόν Σου και ευλόγησον την κληρονομίαν Σου, νίκας τοις βασιλεύσι κατά βαρβάρων δωρούμενος...