Το δημαρχείο του Τελ Αβιβ γιορτάζει το Pride

 "Το Τελ Αβιβ παρελαύνει για την ισότητα"

Από αυτή τη βδομάδα η πλατεία Ραβίνων θα φωτίζεται στα χρώματα της σημαίας του λοατ κινήματος. Η εξωτερική όψη του δημαρχείου επενδύθηκε με πολύχρωμα φώτα led, προς τιμήν του 16ου φεστιβάλ υπερηφάνειας στο Τελ Αβιβ (στα Εβραϊκά σημαίνει Ανοιξιάτικος Λόφος) που κάθε χρόνο τώρα γιορτάζει τον μήνα της υπερηφάνειας. Τα φώτα θα ανάβουν κάθε βράδυ μέχρι την παρασκευή.

Όλες αυτές τις μέρες θα λάβουν χώρα πολυάριθμες προφεστιβαλικές εκδηλώσεις, ενώ στο σύνολό της η διοργάνωση του φεστιβάλ κοστίζει 430.000 χιλιάδες ευρώ.
Στις 13 Ιουνίου, από τις 10 το πρωί στο Gan Meir, υπολογίζεται ότι γύρω στις 130.000 πολίτες πρόκειται να συμμετάσχουν στα pride events, ενώ η παρέλαση θα διασχίσει την πόλη κλείνοντας τις μεγαλύτερες λεωφόρους.

Ο δήμαρχος Ron Huldai θα καλωσορίσει επισήμως την εκδήλωση την Παρασκευή 13 Ιούνη. Γνωστοί καλλιτέχνες, αλλά και η Dana International θα δώσουν μικρές συναυλίες, ενώ θα ακολουθήσουν και πολλές εκθέσεις τεχνών και διαλέξεις. Ταυτόχρονα θα ξεκινάει και η διοργάνωση του διεθνούς φεστιβαλ ΛΟΑΤ κινηματογράφου στη λαμπερή πρωτεύουσα του Ισραήλ.

πηγή Jerusalem Post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σώσον, Κύριε, τον λαόν Σου και ευλόγησον την κληρονομίαν Σου, νίκας τοις βασιλεύσι κατά βαρβάρων δωρούμενος...