Ανακοίνωση Ομάδας Φεμινιστικών & ΛΟΑΤΚΙ διεκδικήσεων Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ

Γιατί, λοιπόν, η υπόθεση να είναι οικογενειακή;

10 χρόνια Φεστιβάλ γκέι, λεσβιακής, αμφί και τρανς υπερηφάνειας στην Αθήνα. Αυτή η δεκαετής επέτειος έρχεται σε μία συγκυρία ιδιαίτερη τόσο για την Ελλάδα όσο και πανευρωπαϊκά. Με αφορμή την κρίση διαπιστώνεται άνοδος της ακροδεξιάς και η επιστροφή στις παραδοσιακές ταυτότητες. 

Εντός αυτών, αναπτύσσεται πολύ πιο έντονα ένας λόγος μισαλλοδοξίας «καθαρών ταυτοτήτων», ρατσισμού, ετεροκανονικότητας, σεξισμού κλπ. Σε αυτό το πλαίσιο στο φετινό Pride σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη πρέπει να τεθούν πιο εμφατικά τα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ ατόμων σε όλες τις πλευρές της ζωής από την εργασία και την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη μέχρι τη συμβίωση και την κατοχύρωσή της. 

Η ερωτική ελευθερία δεν μπορεί παρά να ενταχθεί στα πλαίσια της πάλης ενάντια στον εγωισμό της εξουσίας. Η στρέβλωση ηθικών αξιών μέσω της " ταρίχευσης" αναχρονιστικών οικογενειακών μοντέλων εξυπηρετεί τον αποπροσανατολισμό της κοινής ηθικής των πολιτών. Οι νέοι καθοδηγούνται προς έτοιμες, τυποποιημένες λύσεις με πυξίδα την παράδοση, καθιστώντας ανήθικο το μη παραδοσιακό, και δημιουργώντας μια διάζευξη που εξυπηρετεί την πνευματική τους υποδούλωση.

Ο θεσμός της οικογένειας δεν κινδυνεύει από όσους και όσες προσπαθούν να διαμορφώσουν νέα πρότυπα, αλλά από μια πολιτεία που εκτός των άλλων αντιλαμβάνεται τα παιδιά ως «τεκμήριο πολυτελούς διαβίωσης» προς φορολόγηση. Η οικογένεια πλήττεται από τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές και την κατάρρευση του κράτους πρόνοιας. Δεν απειλείται από την κατοχύρωση της συμβίωσης για τα ΛΟΑΤΚΙ άτομα, του δικαιώματος στο γάμο και την τεκνοθεσία. Για εμάς ο κοινωνικός μετασχηματισμός θα είναι δημοκρατικός, χειραφετητικός και πλουραλιστικός αλλιώς δε θα είναι πραγματικά αριστερός.

Η πνευματική χειραφέτηση περνά μέσα από την αμφισβήτηση των ετεροκανονικών προτύπων και της επιτελεστικότητας των ρόλων, στοχεύοντας στον αυτοπροσδιορισμό και την αυτοδιάθεση των σωμάτων μας.

Ο αγώνας για δημοκρατία είναι καθημερινός. Πιστεύουμε πως οι διεκδικήσεις μας για ισότητα δεν μπορούν να τελειώνουν εκεί που αρχίζει η ατομική μας ελευθερία. Ο αγώνας μας πρέπει να είναι κοινός και αλληλέγγυος με κάθε αδύναμο και αδικημένο, με κάθε καθαρίστρια κι απολυμένο άνεργο.

Καθώς θέλουμε να δημιουργήσουμε μία ευρεία επικοινωνία με όλα τα κομμάτια της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας ως ομάδα φεμινιστικών και ΛΟΑΤΚΙ διεκδικήσεων της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ καλούμε, όλες τις συλλογικότητες αλλά και τον καθένα και την καθεμία που τους αφορά, σε ένα μάζεμα – συντονισμό την Τρίτη 17/6 στις 7.00 μ.μ. στο κηπάκι της Τσαμαδού στα Εξάρχεια (απέναντι από το στέκι Μεταναστών) εν όψη του Αντιρατσιστικού Φεστιβάλ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σώσον, Κύριε, τον λαόν Σου και ευλόγησον την κληρονομίαν Σου, νίκας τοις βασιλεύσι κατά βαρβάρων δωρούμενος...