Καλύτερα μεγαλώνουν τα παιδιά σε Ομόφυλες Οικογένειες

Όλο κι αυξανόμενα ερευνητικά ευρήματα καταρρίπτουν τις αρνητικές υποθέσεις κι ενστάσεις όλων όσων αμφισβητούν το δικαίωμα ύπαρξης μη πυρηνικών οικογενειών.

Μια νέα έρευνα που διεξήχθη στο Αυστραλιανό πανεπιστήμιο της Μελβούρνης, υποστηρίζει πως τα παιδιά ομοφυλόφιλων ζευγαριών απολαμβάνουν ανώτερα επίπεδα σε ποιότητα ζωής και υγείας, σε σύγκριση με εκείνα των μέσων παραδοσιακών.

Η έρευνα περιγράφεται ως η μεγαλύτερη που διεξήχθη στο είδος της, μέχρι σήμερα στον κόσμο, αφού παρακολουθήθηκαν 315 ομόφυλα ζευγάρια και εξετάστηκαν 500 παιδιά, τόσο στη φυσική και συναισθηματική τους κατάσταση όσο και στην κοινωνική τους συμπεριφορά. Το αποτέλεσμα αποδεικνύει πως τα παιδιά αυτά δεν διαφέρουν καθόλου στην καθημερινή τους ζωή από τον υπόλοιπο πληθυσμό.
Σύμφωνα όμως με τον επικεφαλής της έρευνας Dr. Simon Crouch, MPH, τα παιδιά που μεγαλώνουν από ομοφυλόφιλους γονείς καταλαμβάνουν 6% υψηλότερο ποσοστό σε σχέση με τα παιδιά των μέσων ετεροφυλόφιλων οικογενειών, όσον αφορά το βαθμό γενικής υγείας και οικογενειακής συνοχής. Υψηλότερα επίσης ποσοστά σε μόρφωση και εισόδημα σημειώνουν οι ομοφυλόφιλοι γονείς.

Επιπλέον τα ζευγάρια του ίδιου φύλου αντιμετωπίζουν λιγότερη πίεση στο να αντεπεξέλθουν στους παραδοσιακούς ρόλους ταυτότητας φύλου, που επιβάλουν οι κοινωνικοί θεσμοί, σε αντίθεση με τους ετεροφυλόφιλους γονείς, κάτι που οδηγεί σε πιο αρμονικές οικογενειακές καταστάσεις.

Όπως σημειώνει ο Αυστραλός ακαδημαϊκός προηγούμενες έρευνες υπέθεταν πως οι γονεϊκοί ρόλοι, στην εργασία και στο σπίτι μέσα σε ομόφυλες οικογένειες, διανέμονται πιο ισότιμα σε αντίθεση με τις ετερόφυλες. Αυτό σημαίνει πως οι ΛΟΑΤ καταφέρνουν να υιοθετούν ρόλους που τους ταιριάζουν, προσαρμοσμένους στις δυνατότητές τους, σε αντίθεση με τους ετερόφυλους που ακολουθούν αποκλειστικά τα στερεότυπα, με τη μητέρα να μένει σπίτι να προσέχει τα παιδιά και τον πατέρα να εργάζεται, με αποτέλεσμα συχνά τη δυσλειτουργικότητα της κλασικής οικογένειας.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σώσον, Κύριε, τον λαόν Σου και ευλόγησον την κληρονομίαν Σου, νίκας τοις βασιλεύσι κατά βαρβάρων δωρούμενος...