Η ομοφοβία αποτελεί Ψυχική ασθένεια


Για δεκαετίες οι άνθρωποι επιχειρούσαν να συνδέσουν την ομοφυλοφιλία με τη ψυχική ασθένεια και αποτύγχαναν, μια νέα έρευνα όμως έρχεται να επισημάνει μια αξιοπρόσεκτη σύνδεση μεταξύ της ομοφοβίας και της ψυχοπάθειας, αποδεικνύοντας το αντίθετο. Πως δηλαδή η ομοφοβία είναι αυτή που θα έπρεπε να συνδέεται με την ψυχική ασθένεια.

Η έρευνα διεξήχθη από το πανεπιστήμιο της
Λ'Άκουϊλα και δημοσιεύτηκε σε περιοδικό σεξουαλικής ιατρικής, σε μια προσπάθεια να βρεθούν οι ψυχολογικοί παράγοντες που σχετίζονται με την ομοφοβία.
Οι επιστήμονες σύγκριναν τις αντιδράσεις σε πάνω από 500 σπουδαστές, ύστερα και από σχετική συμπλήρωση ερωτηματολογίου, εξετάζοντας παράλληλα τα επίπεδα ομοφοβίας, τα ψυχοπαθολογικά συμπτώματα, τους μηχανισμούς άμυνας και τους τύπους προσέγγισης του καθενός.
Έκπληκτοι διαπίστωσαν πως υπάρχει ισχυρός συσχετισμός ανάμεσα στις εχθρικές προς τους ΛΟΑΤ συμπεριφορές, με τα σημάδια που παραπέμπουν σε ψυχωσικά σύνδρομα και διαταραχές προσωπικότητας.

Ολόκληρο το άρθρο στα αγγλικά εδώ

Δεν είναι λοιπόν τυχαίο που άνθρωποι όπως για παράδειγμα ο εθνικιστής ή καλύτερα νεοναζί Κωνσταντίνος Πλεύρης ,μαζί με τα αντισημιτικά και ρατσιστικά παραληρήματα, δεν χάνουν ευκαιρία να επιτίθενται και στους ΛΟΑΤ.  Αυτό δεν φαίνεται να προκύπτει μόνο από την άγνοια και την απειρία τους, αλλά και από το ότι λόγω αδύναμης προσωπικότητας δημιουργούν ακραίους μηχανισμούς άμυνας για να προστατευτούν, από αόρατες απειλές και αυτοδημιούργητη αίσθηση κινδύνου. Οι μανίες καταδίωξης πως οι ομοφυλόφιλοι είναι εχθροί της κοινωνίας, όπως ακριβώς οι θεωρίες συνωμοσίας περί εβραιομασώνων που ελέγχουν τον κόσμο, συνιστούν απόδειξη ψυχολογικής διαταραχής που σχετίζεται και με ασθένειες όπως η σχιζοφρένεια.

1 σχόλιο:

Σώσον, Κύριε, τον λαόν Σου και ευλόγησον την κληρονομίαν Σου, νίκας τοις βασιλεύσι κατά βαρβάρων δωρούμενος...