Τέλος στο debate για τα παιδιά ομόφυλων οικογενειών

 Μια πρόσφατη μελέτη που δημοσιοποιήθηκε στο The Journal of Developmental & Behavioral Pediatrics, επιχειρεί συγκρίσεις μεταξύ παιδιών από ετερόφυλους και παιδιών από ομόφυλους γονείς, καταλήγοντας πως δεν υπάρχει καμία διαφορά. 

Σε project του νομικού τμήματος του πανεπιστημίου της Κολούμπια συγκεντρώνονται 73 αξιολογημένα άρθρα από την επιστημονική κοινότητα, που γίνεται αποδεκτό πως η σεξουαλική ταυτότητα των κηδεμόνων δεν επηρεάζει αρνητικά το παιδί.
Όπως δηλώνει ο Nathaniel Frank επικεφαλής του project:  << Το επιστημονικό debate ανάμεσα στα υπέρ και τα κατά του να μεγαλώνουν παιδιά με gay γονείς λαμβάνει τέλος, ύστερα από μακρόχρονη καταγραφή στοιχείων, που ξεκινά από το 1970. Δεν υπάρχει πλέον κάποια επιστημονική έρευνα που να αποδεικνύει πως τα παιδιά ομόφυλων οικογενειών υστερούν σε κάτι, αντίθετα οι έρευνες αποδεικνύουν τα επιχειρήματα υπέρ τους >>.

Δυστυχώς σήμερα η θρησκόληπτη και συντηρητική δεξιά, αρνούμενη να αποδεχτεί οποιοδήποτε επιχείρημα, συνεχίζει την τακτική που ξέρει καλύτερα, να επιμένει στο μοναδικό πράγμα που μπορεί να επηρεάσει αυτά τα παιδιά, την άνιση αντιμετώπισή τους, την άρνηση δηλαδή να αποδεχτεί τις οικογένειές αυτές ως ισότιμα στελέχη της σύγχρονης κοινωνίας.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σώσον, Κύριε, τον λαόν Σου και ευλόγησον την κληρονομίαν Σου, νίκας τοις βασιλεύσι κατά βαρβάρων δωρούμενος...