Η θέση των ΛΟΑΤ ανάμεσα σε Ανατολή & Δύση

Δεν είναι τυχαίο που όσοι αριστεροί διαφέρουν από τις οργισμένες, επιθετικές στάσεις και ομάδες του χώρου μας, κάνουν λόγο για ανάγκη αντεπίθεσης μέσω της παιδείας. 
Δέκα χρόνια πριν κανείς δεν έκανε λόγο για bullying, σήμερα ο τραμπούκος αναγνωρίζεται και περιθωριοποιείται.
Ο κάφρος κάποτε φαινόταν φυσιολογικός, σήμερα αντιμετωπίζεται ως αυτό ακριβώς που είναι.


Όσο νεοναζί κι αν είναι αυτοί που ερχόμαστε σήμερα αντιμέτωποι, έχουμε να κάνουμε με ανθρώπους που αντιμετωπίζουν σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα, που αδυνατούν να ερμηνεύσουν σωστά τα πράγματα που τους συμβαίνουν λόγω περιορισμένου τρόπου σκέψης. Είναι και η πάστα τους τέτοια, να δημιουργούν εντάσεις. Γιαυτό λοιπόν δεν πρέπει να παίζουμε το δικό τους παιχνίδι, αφού έτσι τροφοδοτούμε τις μπαταρίες τους. Ένας τρόπος για να τους αποδυναμώνουμε είναι να τους φερόμαστε με κατανόηση, ώστε να καταλάβουν πως δεν τους βλέπουμε ως εχθρούς, αλλά πως τους έχουμε για λύπηση. Πέρα από την ανάγκη η δικαιοσύνη να είναι αμείλικτη σε όσους παραβιάζουν την κοινή λογική, αυτός θα πρέπει να είναι ο δικός μας στόχος, να κρατάμε ισορροπίες, αφού το δηλητήριο τους εξαπλώνεται ταχύτατα στην Ευρώπη και έχουν μεγάλη υποστήριξη από αντίστοιχες ομάδες, που δρουν και στις υπόλοιπες πολιτισμένες χώρες με τον ίδιο τρόπο.


Δυστυχώς η Ευρώπη, λόγω οικονομικής ύφεσης κινείται προς τα δεξιά και πίσω. Αυτό ίσως συμβαίνει πάνω-κάτω γιατί η υπερκατανάλωση των προηγούμενων ετών δεν δημιούργησε προλεταριάτο, αλλά φθόνο ανάμεσα σε έχοντες (κουλτούρα louis Vuitton) και μη έχοντες. Δεν πολιτικοποιήθηκαν, δεν παραδειγματίστηκαν τουλάχιστον από τους πλούσιους που είχανε μεγάλες βιβλιοθήκες και έργα τέχνης, αλλά από νεόπλουτους με κότερα, gadgets και πουτάνες. Η τηλεόραση δεν έδειχνε το μεσημέρι ντοκιμαντέρ, αλλά κουτσομπολίστικα.
Που μυαλό για περισυλλογή όταν δουλεύεις κι όλη μέρα;
Εύκολα λοιπόν βρίσκεις έναν αποδιοπομπάιο τράγο.

Οι ακροδεξιοί ανήμποροι να κατανοήσουν την καπιταλιστική κρίση παρασύρονται από ευκολοχώνευτες θεωρίες συνωμοσίας, μη έχοντας ακαδημαϊκή γνώση ώστε να αναζητούν επίσημες αναφορές και παραπομπές για κάθε τι που διαβάζουν, εμπιστευόμενοι γυρολόγους βιβλιοπώλες που προσφέρουν την εύκολη λύση μιας αόρατης απειλής στην κατατρεγμένη τους χώρα. Είναι πολύ εύκολο λοιπόν οι συντηρητικοί να αδυνατούν να κατανοήσουν πως ο Καπιταλισμός προσφέρει στους ομοφυλόφιλους ίσα δικαιώματα, όχι για να καταστρέψει τις παραδοσιακές τους αξίες, τις οποίες στην πραγματικότητα ούτε οι ίδιοι δεν υπολογίζουν, αλλά για να καταστήσει και τους ΛΟΑΤ το ίδιο μικροαστούς, δάνειο, δουλίτσα, ησυχία. 
Κάθε Πρωτοχρονιά λαϊκό λαχείο και Κάθε καθαρή Δευτέρα λαγάνα.

Αυτή την κατάσταση συναντάμε στην ακραία της μορφή στην Αφρική. Οι Αλμπίνοι δολοφονούνται για να κάνουν κάποιοι voodoo με τα κόκαλά τους και παράλληλα σε άλλες περιοχές καίγονται ζωντανοί άνθρωποι επειδή τους υποπτεύονται για μαγεία.
Οι Δυτικοί πουλάνε όπλα  σε αφρικανικές φυλές να σφάζονται μεταξύ τους, έπειτα τους στέλνουν επιτρόπους και αντιπροσώπους να τους διοικήσουν, ύστερα όμως οι ίδιοι που τους έστειλαν εκεί για να εκμεταλλευτούν τις πλουτοπαραγωγικές πηγές της εκάστοτε χώρας, τους θυσιάζουν πουλώντας νέα όπλα σε νέες τοπικές απελευθερωτικές ομάδες ανταρτών που δημιουργούνται με στόχο την ανατροπή του ξενόφερτου κατα τα άλλα καθεστώτος (τύπου Τροϊκας) που τους εκμεταλλεύεται... Οι αμόρφωτοι άνθρωποι ελέγχονται σαν μαριονέτες. Έτσι λοιπόν είναι λογικό οι Καπιταλιστές να σκέφτονται πως εφόσον τα θύματα μια μέρα θα γίνουν θύτες, το νόημα είναι να κρατάς την κατάσταση ρυθμισμένη προς όφελός σου. Γιαυτό και είναι δύσκολο να κατανοήσουμε αυτό που συμβαίνει π.χ. στη Συρία, με τους Δυτικούς να στέκονται στο πλευρό των ισλαμιστών επαναστατών, όταν λίγα χρόνια πριν κήρυτταν τον πόλεμο στην τρομοκρατία και το φανατικό ισλάμ...

Ο Μπαράκ Ομπάμα λοιπόν, όσο απελευθερωμένος κι αν είναι, ξέρει πως αν αρχίσει να φέρεται σαν τον Πούτιν, θα βγούνε όχι δυό και μιά αλλά εκατομμύρια Femen στις ΗΠΑ. Αντίθετα ο Πούτιν ξέρει πως όταν οι Μαφιόζοι ελέγχουν την οικονομία θα πρέπει να στρέφει το ενδιαφέρον και το μένος του λαού σε άλλα θέματα γιαυτό και συντηρητικοποιεί την κοινωνία. Παράλληλα όταν ολόκληρο Βατικανό μαστίζεται από σκάνδαλα οικονομικών και παιδεραστίας είναι λογικό να συνειδητοποιεί πως πρέπει να εκμοντερνιστεί. Για αυτό και ο νέος Πάπας έγινε το πρόσωπο της χρονιάς λόγω της κοινωνικά φιλελεύθερης στάσης του, προσελκύοντας έτσι περισσότερο κόσμο που έχει ξυπνήσει κι έχει βαρεθεί να μασάει κουτόχορτο, όταν μάλιστα συνειδητοποιεί πως στοχοποιούνται π.χ. οι ομοφυλόφιλοι που μπορεί να είναι γείτονες, συνεργάτες, φίλοι του, είδωλά του, τη στιγμή που οι υποτιθέμενοι δικαστές και προστάτες της παράδοσης, αποδεικνύονται πολύ πιο διεστραμμένοι από αυτούς που καταδίκαζαν τόσο καιρό.

Αν αλλάξει λοιπόν η μόδα, οι χαζοί που ακολουθούν τη Χρυσή Αυγή, θα ακολουθήσουν κάτι άλλο.
Εμείς πρέπει να προτείνουμε το σεβασμό στον άνθρωπο, όσο εκείνοι θα προτείνουν την επιβολή της εξουσίας με το φόβο. Στο μίσος, τη βία και την ένταση είναι καλύτεροι από μας. Αυτά είναι τα εργαλεία τους γιατί δεν είναι αρκετά έξυπνοι για να έχουν άλλα. 

Στην Ολλανδία δεν τίθεται καν συζήτηση περί υιοθεσίας και γάμου gay ζευγαριών, τα παιδάκια μεγαλώνουν φυσιολογικά και το λένε και μόνα τους, ίσως μάλιστα αυτή η κατάσταση που έρχονται αντιμέτωπα να τα βοηθά να ωριμάζουν γρηγορότερα από τα άλλα.
Ακόμα και η κεντρική Ευρώπη όμως, παρά την τεχνολογική εξέλιξη των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, ήρθε αντιμέτωπη με ένα Γαλλικό συντηρητικό μέτωπο, ενάντια στη νομοθεσία του προέδρου Ολάντ, που θεωρούσε πως η ισότητα θα φέρει το τέλος του κόσμου.
Δυστυχώς η ελευθερία στον κυβερνοχώρο επιτρέπει στον κάθε προβοκάτορα να διοχετεύει ο,τι του κατέβει και τα κουτορνήθια που τον διαβάζουν να αδιαφορούν για τη διασταύρωση των πληροφοριών που λαμβάνουν.
Παραδείγματος χάριν οι ακροδεξιοί κατηγορούν τους Εβραίους πως είναι ο μόνος λαός που δεν πάσχει από καρκίνο, κανείς τους όμως δεν έκανε ένα απλό google search με τη φράση "cancer rates in Israel"ώστε να διαπιστώσει αν αυτή η αρλούμπα που κυκλοφορεί αληθεύει.

Τι γίνεται τώρα όταν έρχεται η Ινδία στο τέλος 2013 να ποινικοποιήσει τον  ομοφυλοφιλικό έρωτα (κατάλοιπα Βρετανικής Αποικιοκρατίας) και η Ουγκάντα νομοθετεί θανατική ποινή;

Δεν θα έπρεπε να διακοπούν οι διπλοματικές σχέσεις των Δυτικών με τους Ινδούς; Δεν θα έπρεπε να διανέμεται και ενημερωτικό υλικό στους μετανάστες εδώ, μέσω των ΜΚΟ, ώστε να προειδοποιούνται για το πως πρέπει να συμπεριφέρονται στις νέες χώρες με τα φιλελεύθερα ήθη; 
Δεν θα έπρεπε ο ΟΗΕ να πάρει θέση για την Ουγκάντα και να χορηγηθεί άσυλο στους ΛΟΑΤ της χώρας ώστε να δραπετεύσουν από αυτή την κόλαση; Δηλαδή μόνο στην Κούβα ξέρουμε να κάνουμε εμπάργκο;
Επειδή όμως η παιδεία κάποιες φορές αργεί ή δεν φτάνει ποτέ, το κράτος πρέπει να λαμβάνει μέτρα. Αυτός είναι ο λόγος που είμαστε υπερ του κρατικού παρεμβατισμού και όχι της ελεύθερης αγοράς. Αυτός είναι ο λόγος που θέλουμε gay γάμο, ακόμα κι αν δεν τον ακολουθήσουμε ποτέ. Γιατί πολύ απλά όταν ο νόμος σε προστατεύει παύεις να φοβάσαι. Στην Ουγκάντα που και Ελληνικές ΜΚΟ προσφέρουν ανθρωπιστική βοήθεια κανένας από το πλήθος που ξυλοκόπησε και έκαψε ζωντανούς ανθρώπους με την υποψία της ομοφυλοφιλίας δεν αντιμετώπισε ποινικές διώξεις, μάλιστα κυκλοφόρησε και σε βίντεο...
Η Ελλάδα λοιπόν δεν είναι Κρήτη του 1900 για να δίνουμε λόγο, κι όποιος δεν τον εκρατάει να τονε μπουμπουνάς!
Τουτέστιν ο Μανώλης Γλέζος (που μάλιστα υποστηρίχτηκε από τον Γ.Βαλλιανάτο που κι αυτός εξίσου χαμένα τα χει, πως άλλωστε θα κάνει τον ακτιβιστή με την κλίκα του χωρίς ελεύθερους φασίστες;) θα πρέπει να αποσυρθεί και να κρατήσει για τον εαυτό του, όπως και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χ.Γιαταγάνα, τις αναχρονιστικές απόψεις τους περί Δημοκρατικών δικαιωμάτων, γιατί με αυτόν τον τρόπο φαίνεται σαν να χαϊδεύουν αυτιά χρυσαυγιτών. Στο κάτω κάτω υπάρχει και το λευκό και η απουσία στις ψηφοφορίες της Βουλής.
Ευτυχώς η εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Αριστεράς Μαρία Ρεπούση (κρίμα να μην ανήκει αυτή στο ΣΥΡΙΖΑ και όχι μερικοί άλλοι άχρηστοι πρώην συνδικαλιστές ζάμπλουτοι με μετοχές σε νεοφιλελεύθερες εταιρίες και τράπεζες) δεν μασάει τα λόγια της:


«δεν μπορεί και δεν πρέπει η Βουλή να συνεχίσει να χρηματοδοτεί μια εγκληματική ναζιστική οργάνωση, που έχει ρητορική μίσους και λειτουργεί με τον μανδύα του πολιτικού κόμματος».

Από την άλλη στις μέρες μας υπάρχουν άπειροι ομοφυλόφιλοι δεξιοί που προωθούν τη νεοφιλελεύθερη πολιτική κι αντιαριστερή προπαγάνδα, η οποία φτωχοποιεί την μεσαία τάξη και επιτρέπει ασυδοσία στην ανώτερη, στρέφοντας παράλληλα και τα χαμηλά στρώματα στα άκρα, οπότε δεν συμφέρει να μας αφήσουν να δημιουργήσουμε κοινόβια ως αντεπίθεση, αλλά μας μοιράζουν το χάπι, μέσω των πολυπόθητων δικαιωμάτων μας. Δεν είναι ούτε λίγοι οι φρενοβλαβείς ομοφυλόφιλοι που αδιαφορούν στο αν η Ελλάδα θα καταντήσει μια απέραντη παραγκούπολη, αρκεί αυτοί να ζουν ανάμεσα σε βίλες-φρούρια.


Ο εικονιζόμενος (ξαπλωτός στα δεξιά) είναι υποψήφιος με το Εθνικό Μέτωπο ( άκρα Δεξιά) στις δημοτικές εκλογές στο Παρίσι. 
Η πουστιά δεν κρύβεται...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σώσον, Κύριε, τον λαόν Σου και ευλόγησον την κληρονομίαν Σου, νίκας τοις βασιλεύσι κατά βαρβάρων δωρούμενος...