Δίωξη τρανσέξουαλ μαθήτριας στην Καλιφόρνια

Η δεκαεξάχρονη Jewlyes Gutierrez μια διεμφυλική μαθήτρια στην Καλιφόρνια, ύψωσε ανάστημα μπροστά στα νταηλίκια τριών συμμαθητριών της, τον περασμένο Nοέμβρη, με αποτέλεσμα όμως να αποβληθούν και οι τέσσερις.

Το περιστατικό συνέβη αφότου η μαθήτρια είχε ήδη ζητήσει βοήθεια από το συμβούλιο των καθηγητών του σχολείου της, ώστε να αντιμετωπίσει το χρόνιο πρόβλημα που της προκαλούσαν κάποιοι συμμαθητές της, δεν έλαβε όμως παραμόνο αδιαφορία. 

Η άτυχη μαθήτρια κατηγορείται πως χαστούκισε κάποιο άλλο κορίτσι και τώρα διώκεται σε βαθμό πλημμελήματος, λίγους μήνες αφότου ο κυβερνήτης πέρασε νόμο για προστασία δικαιωμάτων των διεμφυλικών ατόμων στα σχολεία, κάνοντας την Καλιφόρνια την πρώτη Αμερικανική Πολιτεία που διασφαλίζει συγκεκριμένες προστασίες για τους τρανσέξουαλ μαθητές.

Ήδη όμως έχουν σταλεί άπειρα γράμματα διαμαρτυρίας στον τοπικό (τρανσοφοβικό) αναπληρωτή εισαγγελέα, ζητώντας του να αποσύρει τις κατηγορίες, με τις υπογραφές συμπαράστασης να έχουν ξεπεράσει τις 168.000 από τις 7 Ιανουαρίου.

Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, αν η μαθήτρια καταδικαστεί θα έρθει αντιμέτωπη με ποινή φυλάκισης ενός χρόνου και μάλιστα σε αναμορφωτήριο αρρένων. Αυτό γιατί είναι εγγεγραμμένη στο φύλο ως αρσενικό κι έτσι δεν αναγνωρίζεται επίσημα το κοινωνικό φύλο που έχει επιλέξει.

Η μαθήτρια σε δηλώσεις της στα μίντια αναφέρει πως συνεχίζει να πηγαίνει κανονικά στο σχολείο, μέχρι τη δίκη, όπως και όλοι όσοι ενεπλάκησαν στο περιστατικό, αν και λαμβάνει πολύ αρνητική ενέργεια. Συνεχίζοντας κατέληξε πως "μόνο και μόνο επειδή είσαι διαφορετικός κάποιοι νομίζουν πως μπορούν να σου φέρονται άσχημα, να σε παρενοχλούν, να σε χτυπάνε και να σε βρίζουν καθημερινά, εγώ απλώς αποφάσισα να υπερασπιστώ τον εαυτό μου!"


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σώσον, Κύριε, τον λαόν Σου και ευλόγησον την κληρονομίαν Σου, νίκας τοις βασιλεύσι κατά βαρβάρων δωρούμενος...