Ο Ισραηλινός στρατός αναγνωρίζει ίσα δικαιώματα στα ΛΟΑΤ ζευγάρια

Ο Ισραηλινός στρατός αποφάσισε να θεσμοθετήσει ίσα δικαιώματα για τα ομόφυλα ζευγάρια ανδρών και γυναικών, τα οποία δεν έχουν εκπληρώσει τη στρατιωτική τους θητεία, ώστε να μπορούν στο εξής να λαμβάνουν και αυτοί αναβολές στράτευσης και διευκολύνσεις, είτε είναι νόμιμα παντρεμένοι είτε όχι.
Βέβαια οι Ισραηλινές Στρατιωτικές δυνάμεις έχουν λάβει εδώ και χρόνια μέτρα για την πάταξη όλων των διακρίσεων, έχοντας προωθήσει μέτρα τόσο για την ταυτότητα φύλου όσο και για τον σεξουαλικό προσανατολισμό, οπότε και τα περισσότερα ομοφυλόφιλα αγόρια και κορίτσια ή οι τρανς απολαμβάνουν ομαλές στρατιωτικές θητείες χωρίς κανένα πρόβλημα. Επιπλέον κάθε χρόνο στο Pride του Τελ Αβιβ συμμετέχουν ΛΟΑΤ στρατιώτες και η στρατιωτική υπηρεσία αναρτά στις ηλεκτρονικές της σελίδες και τα σοσιαλ μήντια φωτογραφίες υποστήριξης του Pride Month!

Όλοι οι αξιωματικοί έλαβαν τη νέα εγκύκλιο, με τη νομοθεσία που εξελίχθηκε ώστε να μπορούν και τα ζευγάρια του ίδιου φύλου, που ζουν μαζί και που έχουν παιδιά να απολαμβάνουν τα ίδια δικαιώματα με τα ετεροφυλόφιλα.

Όσοι λοιπόν είναι εγγεγραμμένοι στο εθνικό ασφαλιστικό ταμείο, ακόμα και αν την κηδεμονία την έχει μονάχα ο ένας γονιός, πλέον θα δικαιούνται διευκολύνσεις, όπως για παράδειγμα αν ο στρατός τύχει και καλέσει για στράτευση τους δύο γονείς να υπηρετήσουν παράλληλα την ίδια περίοδο, οπότε και εύκολα θα μπορεί ο ένας εκ των δύο να αναβάλει τη θητεία του.
Φυσικά θα υπάρχουν ακόμα γραφειοκρατικά προβλήματα τα οποία αναμένεται με τον καιρό να ξεπεραστούν.

Τον Φεβρουάριο σύμφωνα με τη λίστα που διαμορφώθηκε από την έρευνα LGBT Military Index του Ινστιτούτου Hague για Στρατιωτικές Σπουδές, το Ισραήλ κατέλαβε την έννατη θέση, με πρώτη την Νέα Ζηλανδία, ενώ ακολουθούν οι Ολλανδία, Ηνωμένο Βασίλειο, Σουηδία, Αυστραλία, Καναδάς, Δανία και Βέλγιο, όμως το Ισραήλ ξεπέρασε τόσο τις ΗΠΑ, όσο και τις γειτονικές του χώρες, με την προτελευταία θέση να καταλαμβάνει το ΙΡΑΝ. Η Γαλλία και η Ισπανία μοιράζονται την δέκατη θέση. Ενώ η Ελλάδα βρίσκεται στη μέση πίσω απ΄την Ευρώπη και μπροστά από τον τρίτο κόσμο, στην 55η θέση.

Πηγή 1

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σώσον, Κύριε, τον λαόν Σου και ευλόγησον την κληρονομίαν Σου, νίκας τοις βασιλεύσι κατά βαρβάρων δωρούμενος...