Ο δήμαρχος Τελ Αβιβ θέλει να ακολουθήσει την Ιρλανδία

Το ετήσιο Pride Parade του Τελ Αβιβ αποτελεί πια παράδοση, με την δημοτική αρχή της πόλης να στήνει και φέτος για τον μήνα Ιούνιο, επίσημο μήνα της ΛΟΑΤ υπερηφάνειας στο Ισραήλ, φιέστες αφού εκτός από τον καθιερωμένο στολισμό των κτηρίων και των δρόμων, θα λάβουν χώρα δύο μεγάλα street parties πέρα από την επίσημη παρέλαση.
Μάλιστα θα υπάρξουν και άλλες εκδηλώσεις όπως φεστιβάλ κινηματογράφου αλλά και ημερίδες που θα στοχεύουν στον transexual και transgender πληθυσμό, με πρώτο συνέδριο υγείας και περίθαλψης που αφορά την κοινότητα.

Ο Δήμαρχος του Τελ Αβιβ Ron Huldai όμως δεν μασάει τα λόγια του, δηλώνοντας πως πρέπει το Ισραήλ να ακολουθήσει την Ιρλανδία και να οργανώσει δημοψήφισμα. Να γίνει το Τελ Αβιβ μια πόλη που θα ξέρει κάποιος πως μπορεί να ζήσει τη ζωή του όπως θέλει.
Ο συγκεκριμένος δήμαρχος έχει θεωρηθεί πως είναι υπεύθυνος για το ότι η μεγαλύτερη πόλη του Ισραήλ αποτελεί έναν από τους "top gay προορισμούς" αφήνοντας πίσω πολλές άλλες χώρες.
Πράγματι ο δήμος είναι απ΄τους μοναδικούς που σπονσοράρει τόσο τη ΛΟΑΤ κοινότητα, καλώντας και τους υπόλοιπους δήμους της χώρας να κάνουν το ίδιο, οργανώνοντας μάλιστα και διάφορα συνέδρια και εκδηλώσεις, ώστε να συμμετέχουν και αποστολές άλλων δήμων που θέλουν συζητήσουν για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ΛΟΑΤ κοινότητα στο Ισραήλ.

Επιπλέον το φετινό φεστιβάλ υπερηφάνειας βάζει μπροστά τον transgender πληθυσμό, αφού φαίνεται πως συχνά το γράμμα Τ της λέξης ΛΟΑΤ (που σημαίνει Λεσβίες Ομοφυλόφυλοι Αμφιφυλόφιλοι και Τρανς) συχνά παραμελείται, ακολουθώντας έτσι τα βήματα άλλων προοδευτικών χωρών και πόλεων.
Όπως υποστηρίζει ο Elisha Alexander, υπεύθυνη προγραμμάτων του δήμου για θέμα ταυτότητας φύλου, ακόμα και μέσα στη ΛΟΑΤ κοινότητα οι Τρανς και οι Τρανστζέντερ έρχονται σε δεύτερη μοίρα.


Πρέπει η κοινότητα να μάθε να αποδέχεται πως τα αγόρια μπορούν να κλαίνε και πως τα κορίτσια μπορούν αν θέλουν να μεγαλώνουν σαν άντρες.

Το νέο σύνθημα για το pride 2015 θα είναι "Tel Aviv Loves All Genders".
Το Τελ Αβιβ αγαπάει όλα τα φύλα!


Η μεγάλη παρέλαση θα λάβει χώρα στις 12 Ιουνίου.

Πηγή 1
Πηγή 2

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σώσον, Κύριε, τον λαόν Σου και ευλόγησον την κληρονομίαν Σου, νίκας τοις βασιλεύσι κατά βαρβάρων δωρούμενος...