To Pride οι trans που θα απέχουν και άλλες τρελές ιστορίες


Τόσο το Pride της Θεσσαλονίκης όσο και εκείνο της Κρήτης που ετοιμάζεται, μας έχουν απασχολήσει με τις εσωτερικές διαμάχες τους, αφού ως γνωστόν όπου λαλούν πολλά κοκόρια αργεί να ξημερώσει. Οι Κνίτικες συμπεριφορές και τα καπελώματα της μιας ομάδας στην άλλη δεν λείπουν ποτέ. Κάποιοι συνεχώς πρέπει να διαμαρτύρονται και κάτι να τους φταίει. Φέτος μάθαμε πως κάποιες ομάδες έχουν αποφασίσει να "μποηκοτάρουν" το pride, γιατί οι αρχηγοί τους δεν έγιναν αποδεκτοί ως αρχηγοί και των υπόλοιπων ΛΟΑΤ ομάδων.

Καταρχήν αμα λείπουν οι Trans θα έχουμε τους I(ntersex) ή τους Q(ueer) και άλλα γράμματα της αγγλικής αλφαβήτου που δηλώνουν τη διαφορετική τους διαφορετικότητα και τη διαφορά (μας) από τους υπόλοιπους ΛΟΑ(Τ) στην εγχώρια κοινότητα, που δεν έχει καταφέρει ακόμα τα απλά και ψάχνει για τα σύνθετα;

Δεν έχει αναρωτηθεί καν@ς τους άραγε πόσο εγωιστικοί ακούγονται όλοι αυτοί οι σύγχρονοι επιθετικοί προσδιορισμοί, τι σημαίνει δηλαδή queer; Το ότι δεν πας με άντρες αλλά είσαι άντρας και δεν έχεις πρόβλημα με τους gay, αλλά θες να ντύνεσαι στα 25 σου σαν τον Στάθη Ψάλτη, δεν σε καθιστά σχετικό με την κοινότητα και τις διεκδικήσεις τις, τις οποίες καλώς κάνεις και στηρίζεις αφού το θες, γιατί οι μισοί σου φίλοι είναι ΛΟΑΤ, είσαι απλώς ένα πανκιό που δεν ξέρουμε στα 30 σου που θα βρίσκεσαι.


Ένα σχόλιο φίλου από το FB που αντανακλά την κατάσταση:

<< Παρακαλείται κάποια να μου εξηγήσει τι γίνεται με τα εξης δύο που δεν καταλαβαίνω γιατί λείπω από Αθήνα κι είμαι και βλαχάκι.

α)Δεν καταλαβαίνω ποιός αποκλείει τους/τις τρανς απ'το πράιντ,πως και γιατί έχουν κοινό λόγο να νιώθουν αποκλεισμένοι/ες κι εκνευρισμένοι/ες.Κάτι δεν ξέρω σίγουρα.
β)Επίσης δεν καταλαβαίνω γιατί υπάρχει ξεχωριστή Λεσβιακή Ομάδα στην Αθήνα,που απαρτίζεται μόνο από γυναίκες.Πρώτον γιατί ώρες ώρες νιώθω κι εγώ λεσβία στη βια της πατριαρχίας και δε θα μπορούσα να συμμετέχω και δεύτερον ΚΑΛΑ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΑΝΩΜΑΛΟΙ ΟΥΤΕ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ ΔΕ ΤΑ ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΤΕΛΙΚΑ;;!! >>


Οι προσωπικοί εγωισμοί έμπαιναν πάντοτε εμπόδιο στους στόχους της Ελληνικής ΛΟΑΤ κοινότητας. Κάποτε μάλιστα υπήρχαν 10 διαφορετικοί εκδότες περιοδικών που σκοτώνονταν μεταξύ τους για το ποιος θα πάρει περισσότερες διαφημίσεις και ποιος θα επικρατήσει και ποιος θα κάνει τον αντιπρόσωπο.
Είναι ευτύχημα που καταφέραμε 10 χρόνια να έχουμε pride στην Αθήνα.
10 χρόνια λοιπόν διάφορες τρανς έχουνε περάσει από την πίστα της Κλαυθμώνος. Κάποιες μάλιστα ασκούσαν και βέτο στη διοργάνωση, απαιτώντας μόνο εκείνες να κάνουν drag show...
10 χρόνια δεν είχαμε φασαρίες εσωτερικές.
Πέρσι έκανε την εμφάνισή του ένα νέο μαγαζάκι, η ομάδα queertrans, που για όσο διαμαρτυρόταν εναντίον των ας πούμε αναρχικών στα Εξάρχεια, οι οποίοι παρίσταναν τους επαναστάτες αλλά κράζανε οτιδήποτε διαφορετικό, ήταν καλά, έπαιξαν και Καίτη Γαρμπή μάλιστα στην πλατεία, κάτι που για μας αποτελεί μια ανατρεπτική κίνηση στη δηθενιά του συγκεκριμένου ψευδοπολιτικού χώρου, που απαρτίζεται από τραμπούκους και λογιών λογιών φασίζουσες συμπεριφορές και υποκρισία. Έκαναν και ένα ωραίο πάρτυ, το οποίο προσπάθησε με μεγάλη αποτυχία να μιμηθεί η Color Youth, με τους dj/μέλη της να κάνουν διακρίσεις στο αν πρέπει να παίξουν Παολα ή είναι πολύ γυφτιά...γιατί βλέπεις ναι μεν η color youth πάλευε για τη διαφορετικότητα και την αποδοχή της ΛΟΑΤ νεολαίας και του bee free dont be ashamed, αλλά μην μας πουν και βλάχους, είμαστε εναλλακτικές εμείς!

Όμως οι queertrans έκαναν το λάθος να επιχειρήσουν να χωθούν στα βαθυά, βγάζοντας ανακοίνωση πέρσι πως οι διοργανωτές του Pride της Αθήνας είναι τρανσοφοβικοί και ποτέ δεν δίνουν χώρο στις Τρανς ή δεν έχουν εκλέξει στο συμβούλιο κάποιο τρανς άτομο. Πως δεν έκαναν το ίδιο και οι ΛΟΑΤ ΑΜΕΑ αλήθεια;
Τη θρασύτατη αυτή ανακοίνωσή τους ακολούθησε στο ίδιο μήκος κύματος η προσωπική απάντηση στελέχους της Αθηναϊκής διοργάνωσης, την οποία το ΣΥΔ, Σωματείο Διεμφυλικών (νέα ορολογία αυτή, ο καθής ακτιβιστής βγάζει τα δικά του) θεώρησε προσβλητική και απαγόρευσε στις τρανς που ελέγχει να παρευρεθούν στο επόμενο Athens Pride, με αφορμή τις εκατέρωθεν προσβολές που αντάλλαζαν στις ανακοινώσεις τους, επίσημα κι ανεπίσημα, οι ΛΟΑΤ οργανώσεις που υποτίθεται παλεύουν για κάτι καλύτερο και όχι για την προσωπική τους ατζέντα.

Στην Αθήνα από παλιά καίγονται περισσότερο για την καρέκλα παρά για τα δικαιώματα. Κι αν οι queertrans είχαν δίκιο πως έπρεπε το Pride να απαγορεύσει την είσοδο στα τσιράκια του Κεελπνο, δεν είχαν δίκιο στο να έρχονται να κατηγορούν το pride 10 χρόνια μετά πως είναι τρανσοφοβικό και αυτοί και εκείνοι που αποφάσισαν ότι θέλουν μια θέση στο συμβούλιο της διοργάνωσης. Όλα αυτά μπορούσαν να ζυμωθούν και να εξεταστούν ήσυχα και όμορφα.
Αν η πρόεδρος του ΣΥΔ κάνει τόσα καλά για τις τρανς όσα ακούγονται, τότε μοιραία θα έρθει και γιαυτή και για όποιον άλλο η ηθική ικανοποίηση και καταξίωση.

Όμως ξεπετάχτηκαν και διάφορες τρανς, τρανς τζεντερ, κουήρ κλπ Πάπισσες της κοινότητας που ξαφνικά απαίτησαν να ακολουθήσουμε τις εμμονές τους, με όποιον μάλιστα το αρνηθεί να θέλουν να αποκλειστεί και από την κοινότητα, ας μην σώσουν να πατήσουν το πόδι τους σε κανένα Pride ποτέ ξανά. Δόξα τους θεούς δεν είναι όλες οι τρανς παρανοϊκές και τρελές. Έχει παραγίνει το κακό με όλες αυτ@ που θεωρούν πως έχουν το αλάθητο, επιμένουν να γίνουν όλα με το δικό τους τρόπο, έχοντας εμφανιστεί χθες, αποκαλούν τους πάντες σεξιστές, μισογύνηδες και άλλα feminazi πιασάρικα που έχουν εφεύρει μεταξύ τους, ξεστομίζοντάς τα σε ανθρώπους που δεν γνωρίζουν τίποτα για το έργο και τη σταδιοδρομία τους, δεν ξέρουν τίποτα για την φιλοτρανς κουλτούρα τους αλλά μπορούν να τους κρίνουν ανετότατα και δημοκρατικά με περίσσιο θράσος και κουτσομπολιό. Εκτός που όλ@ς αυτές που μυγιάζονται και δεν μπορούν να συνενοηθούν για τίποτα, την ίδια στιγμή που βρίζουν όλον τον κόσμο και διαμαρτύρονται για όλα, απαιτούν και σεβασμό. Χωρίς βέβαια ποτέ να προσφέρουν κάτι αντίστοιχο.
Οι αυτοανακηρυγμένες προστάτιδες και αυτοκράτειρες της new wave τρανς/τρανς τζεντερ/κουήρ/ιντερσεξ κοινότητας πιστεύουν πως επειδή φορέσαν μια περούκα ή έβαλαν ένα σακάκι και μουστάκι, έχουν όλα τα δίκια του κόσμου, πως εμείς δεν ξέρουμε πως είναι και τι αγώνα κάνουν, πως βρίζοντας αυτές είναι σαν να βρίζει κανείς όλες τις άλλες τρανς. Η μεγαλύτερη πλάκα είναι πως τώρα όλ@ αυτ@ μεταξύ τους έχουν αρχίσει να μοιάζουν με κλίκα και να πιστεύουν πως επειδή π.χ. είναι γυναίκες που εμφανίζονται σαν άντρες ή είναι άντρες που έγιναν γυναίκες αλλά λεσβίες στη σεξουαλικότητα, έχουν κάτι κοινό που δεν έχουμε οι υπόλοιποι και δεν μπορούμε να τ@ς καταλάβουμε γιατί είμαστε "cis", ανεξάρτητα που είμαστε του gay χώρου. Προσεχώς νέες σέχτες λοιπόν.
Αν πεις σε αυτές τις παρανοϊκές πως βιώνουν έλλειψη σεξ, θα σε πουν σεξιστή, αν εκείνες σου πουν αντε γαμήσου είναι κομπλέ. Είναι κακό το γαμήσι αλήθεια και το λέτε με τέτοιο τρόπο? Για αυτά τα άτομα όταν βρίζει το σινάφι και οι φίλ@ τους σαν λιμενεργάτες είναι cool, όταν λαμβάνουν τις απαντήσεις που τους αρμόζουν είναι shocking και how dare you!

Αυτές οι συμπεριφορές μας είναι γνωστές. Δύο μέτρα και δύο σταθμά. Πριν λίγο καιρό γίναμε όλοι "σεξιστές" κι λεσβοφοβικοί επειδή κράξαμε τη Λεσβιακή Ομάδα Αθήνας, το γραφείο συνοικεσίων που αυτοπροβάλεται ως ομάδα ακτιβιστριών, γιατί έστειλε στους πάντες και αδιακρίτως πρόσκληση για ένα πάρτυ, στο ίδιο μέρος στα εξάρχεια που έκαναν πάρτυ και οι queertrans και η color youth, καλώντας ακόμα και τρανς τζέντερ για το θεαθήναι και χάρην της new wave συμπεριφοράς που πρέπει αναγκαστικά όλοι να υιοθετήσουμε, βέβαια στην είσοδο έριξαν πόρτα στα θυληκά αγοράκια με τη δικαιολογία πως <<έχουμε δικαίωμα να μην δεχόμαστε άντρες γιατι είναι λιγούρια και θα μας πιάνουν το κώλο>>. Έχουνε γίνει αυτά, αμε! Προσέχτε!
Αν όμως αναρωτηθούμε εμείς μετά πως είναι δυνατόν ένας λιγούρης να παει να πιάσει το κώλο ενός λέσβαρχου και να καυλώνει με κάποια που έχει αντρική εμφάνιση και περιμένει να βγάλει μουστάκι, είμαστε σεξιστές. Το πιο σωστό βέβαια είναι να αναρωτηθούμε το πως είναι δυνατόν να μην καταλαβαίνεις αν αυτό το αγόρι που έρχεται στο πάρτυ σου είναι gay ή transgender και να το συγκρίνεις με τον κάγκουρα του διπλανού μαγαζιού.
Την ίδια στιγμή, βέβαια και αυτές και πολλοί άλλοι της ίδιας συνωμοταξίας, αντι να ζητήσουν συγγνώμη όπως όταν ξέρουν να κάνουν όταν ζητάνε από άλλους αυτή τη συγγνώμη, ζητούσαν και τα ρέστα και συγγνώμη δεν είπαν πουθενά.

Τις προάλλες που η συγχωρεμένη Αλόμα βγήκε στην Πάνια, αντι να αναζητήσουν τις ευθύνες από την Αλόμα, τις αναζήτησαν από την Πάνια την οποία ξαφνικά άρχισαν να αποκαλούν σεξίστρια και τρανσφοβική, αστεία πράγματα γραφικά και υποκριτικά. Γιατί βλέπεις φταίει η Πάνια που ρωτάει στην εκπομπή της, όχι η εκάστοτε Αλόμα που αντι να πει πως επέλεξε να ζει ως γυναίκα, προτίμησε να πει πως μασκαρεύτηκε για να κάνει ευκολότερα σεξ. Δεν είναι λίγοι εκείνες που τις προηγούμενες δεκαετίες έλεγαν πως φόραγαν φουστάνια γιατί ήταν ευκολότερο να βρεις γκόμενο, ενώ θεωρούσαν τρελές εκείνες που επέλεγαν να κάνουν εγχείρηση διόρθωσης φύλου. Όποιος έχει γνωρίσει τρανς παλιές, δεν θα του λύσουμε εμείς την απορία, ξέρει και καταλαβαίνει πάρα πολύ καλά για ποιο λόγο η Πάνια αναρωτιόταν αν οι τρανς τότε το γούσταραν και λίγο το κράξιμο. Η ίδια Αλόμα έλεγε γελώντας, παλιότερα, πως όλοι την κράζαν κι αυτή και τις υπόλοιπες τρανς όταν περνούσαν από τα καφενεία στην Ομόνοια, αλλά σε ένα τέταρτο οι μισοί από αυτούς είχανε πάει να τις βρούνε τρέχοντας!

Γιατί λοιπόν όλοι αυτοί που πάντα θέλουν να δυναμιτίζουν ο,τι προσπαθεί να φτιάξει η κοινότητα, με τις εμμονές και τις παράνοιές τους και το αρχηγιλίκι τους, δεν αναζητούν ευθύνες από τις τρανς και μη προκατόχους τους που έβγαιναν σε trash εκπομπές και κάναν τζέρτζελο, παράγοντας τις λάθος εντυπώσεις;
Γιατί δεν αναζητούν τις ευθύνες στους εαυτούς τους αφού την ώρα που θέλουν να κάνουν τις αρχηγίνες παντού, κατηγορώντας άλλους για αντιδημοκρατικές συμπεριφορές, δεν τ@ς έχει εκλέξει κανένας και δεν έχουν κερδίσει τέτοια θέση, παρα μόνο εμφανίστηκαν και απαίτησαν σεβασμό τον οποίο δεν έχουν πρώτα οι ίδι@ προσφέρει; Παράλληλα οι ίντριγκες και τα κουτσομπολιά πάνε κι έρχονται, την ίδια στιγμή που εναντιώνονται στον προσωπικό τους στιγματισμό από την άδικη κενωνία, στιγματίζουν όλους όσους δεν ακολουθούν πιστά τις υποδείξεις τους, λες και αυτ@ς αποτελούν τα νέα θεσμικά όργανα της ΛΟΑΤ κοινότητας. Λες και μεγαλώσαμε όλοι μαζι με τις ίδιες εμπειρίες και έχουμε τα ίδια πρότυπα και ανάγκες.




Φυσικά και υπήρχαν άνθρωποι που θεωρούσαν πως οι τρανς δεν είναι το ίδιο με αυτούς, γιαυτό μάλιστα δεν υποστήριζαν και δεν έρχονταν στο Athens Pride.

Πρέπει να καταλάβουν όλ@ αυτ@ που εμφανίζονται από το πουθενά κάθε τόσο και κουνάν το δάχτυλο αποκαλώντας κόσμο μισογύνη σεξιστή και άλλα βλακώδη, πως αν βρίσκουν θράσος να κράζουν όλον τον κόσμο επειδή δεν τους δίνει τα εύσημα μια φορά, ο υπόλοιπος κόσμος δεν έχει τίποτα να χάσει παρά να τ@ς κράζει 10 φορές με περισσότερο θράσος. Αρκετά με τη μιζέρια. Κανείς δεν αποκλείει κανέναν, παρά μόνο εκείνο το άτομο που δεν έχει αποδεχτεί ακόμη την ίδια του ταυτότητα και δεν τα έχει καλά με την επιλογή που έχει κάνει, αποκλείοντας και διαχωρίζοντας από μόνο του με τη συμπεριφορά τον εαυτό του από τους υπόλοιπους

1 σχόλιο:

  1. Σεβαστείτε την ελευθερία του λόγου και περιορίστε τη ρητορική μίσους ^ αχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σώσον, Κύριε, τον λαόν Σου και ευλόγησον την κληρονομίαν Σου, νίκας τοις βασιλεύσι κατά βαρβάρων δωρούμενος...