Γιατί Δεν πέτυχε το μποϊκοτάζ στο Athens Pride 2015


Αν και πολλοί ήταν εκείνοι που μάζευαν Likes, δηλώνοντας πως θα απέχουν από το φετινό Pride, εντούτοις κανείς δεν έλειψε σε κανέναν και κανείς δεν έλειψε από πουθενά. Από όσες και όσους δεν ήταν ανάμεσα στις πάνω-κάτω 160 διεμφυλικές-transexual-transgender που ελέγχονται από το σωματείο, ή ετεροφυλόφιλοι πρώην ακτιβιστές, δήθεν αδερφομάνες, που όσο μπορούσανε βγάλανε λεφτά από τον χώρο αυτό, εν τέλει δεν απείχαν. Εμείς χωρίς περιστροφές θα τους αποκαλέσουμε υποκριτές-υποκρίτριες ή και "υποκριτ@ς", μιας που για τις πρώτες ήταν αυτονόητο πως δεν θα εμφανιστούν αφού υποκίνησαν το μποϋκοτάζ, ενώ παιζόταν και η αξιοπρέπειά τους. Από την άλλη οι δεύτεροι αφού δεν είχαν πια συμφέρον από τους μεν, έχουν πλεον στραφεί στους δε και περιμένουν τη σειρά τους, ως άλλοι δημόσιοι υπάλληλοι με την ελπίδα για τον ερχομό της νέας κυβέρνησης. Άλλωστε οι επαγγελματίες ακτιβιστές έχοντας φάει τόσα χρόνια στο χώρο αυτό και παραμένοντας "cis" και μάλιστα ετεροφυλόφιλοι, για να χρησιμοποιήσουμε και την ορολογία των μποϊκοτάροντων αναρχοqueer-τώρα και στη γειτονιά σας, χεστήκανε για μια ακόμα παρέλαση, προτίμησαν μπανάκι.

Φέτος είναι αλήθεια πως το Pride είχε λιγότερα άρματα, αν και ο αριθμός συμμετεχόντων υπολογίζεται σε πάνω από 30.000. Το κενό γέμισε ένα άρμα που τράβαγε κάπως απομονωμένο από τα άλλα, αφού ανήκε σε πιστούς Χριστιανούς της κοινότητάς μας.
Οι τρανς που παρέλασαν ήταν σίγουρα λιγότερες από πέρσι, ποτέ όμως οι τρανς δεν είχαν ιδιαίτερα δυναμική σε αριθμό παρουσία, με εξαίρεση τα κλασικά show που έδιναν κάθε χρόνο στη σκηνή...μέχρι πέρσι!

Από τους παραπάνω επαναστάτες του γλυκού νερού και του κούφιου τσαμπουκά, κανείς δεν σκέφτηκε να πάρει παράδειγμα από τις διοργανώσεις της Νοτίου Αφρικής, όπου όταν πλακώθηκαν αποφάσισαν να ξεκινήσουν δύο διαφορετικά Prides κάθε χρόνο, ενώ στην Κωνσταντινούπολη υπάρχει ένα lgbt pride και ένα Transexual Pride. Αλλά ο κλασικός Ελληνάρας τα θέλει όλα έτοιμα και έχει συνηθήσει "να κάνει τον πούστη με ξένο κώλο", όπως θα έλεγε και μια παλιομοδίτισσα τρανσοφοβικιά* Τράνς ή αν σας βολεύει καλύτερα διεμφυλική...


Έτσι λοιπόν με χαρά διαπιστώσαμε πως εμφανίστηκαν πολλοί κυβερνοχωροχωριάτες με τη δικαιολογία της συμμετοχής στην παρέλαση. Αχ δεν θα στο χώσω βαθυά βρε, μη φοβάσαι, ίσα ίσα να μπει το κεφαλάκι!
Ακόμα δεν έχουμε καταλάβει πως μερικοί δημοσιογράφοι-gay ακτιβιστές χάϊδεψαν τα αυτιά των διασπαστικών, αλλά κατά τα άλλα φορέσαν τα καλά τους και ήρθαν και μέχρι και λόγους εκφώνησαν ή κάθονταν από κάτω στο γρασίδι και κάναν τρέλες. 

Τέλος αρκεί να παραθέσουμε απόσπασμα από το συμπέρασμα του gaysuperhero 

<< Ως προς το timing της ανακοίνωσης του νέου νομοσχεδίου από το Υπουργείο, είναι σαφές ότι αυτό επιλέχτηκε να συμπέσει με το Pride που διοργανώθηκε το περασμένο Σάββατο στην Αθήνα. Με αυτό τον τρόπο ωφελείται επικοινωνιακά τόσο η κυβέρνηση όσο και οι διοργανωτές του Φεστιβάλ Περηφάνιας, οι οποίοι τον τελευταίο καιρό είχαν να αντιμετωπίσουν το μποϊκοτάζ ορισμένων οργανώσεων που διεκδικούν και αυτές μια θέση στον ήλιο της επίσημης LGBTQ-και-δεν-συμμαζεύεται γραφειοκρατίας και των επιδοτούμενων δράσεων που αυτή διαχειρίζεται. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι στους χορηγούς του φετινού Athens Pride περιλαμβάνονται τόσο δημόσιοι φορείς (ο Δήμος Αθηναίων και η Περιφέρεια Αττικής), όσο και ιδρύματα ιδιωτικού δικαίου (το Ίδρυμα Μποδοσάκη και η Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών) και ξένοι φορείς (η αμερικάνικη πρεσβεία). >>

Φέτος για πρώτη φορά δεν είχαμε ένα μάτσο αναρχοαυτόνομους, δήθεν ανοιχτόμυαλους, να μας φυλάνε για να μην γίνει ντου από χρυσαυγίτες, όπως τους έχουμε ακούσει να λένε. Μάλιστα κάποιοι από αυτούς έρχονταν και χαριστικά, σχολιάζοντας μεταξύ τους πως σέβονται που υπάρχουμε κι ας είμαστε πούστηδες...
Ως συνήθως δεν είχαμε περίπτερο της Νέας Δημοκρατίας αλλά τώρα πια ούτε του πασοκ.
Το pride "ξεπουλήθηκε σε χορηγούς" ουρλιάζαν άλλοι έξυπνοι αντάρτες, με ΚΚΕτζίδικη αντίληψη, θεωρώντας ίσως λόγω του νεαρού της ηλικίας ή απλά λόγω μιζέριας, πως όλοι πρέπει να υιοθετήσουμε τις δικές τους πολιτικές απόψεις, μα και τις συμπεριφορές του "εναλλακτικού/ανεξάρτητου" πολιτικού χώρου που ανήκουν.
Φέτος το Pride είχε υποστήριξη από 13 Πρεσβείες Δυτικών κρατών, ενώ το πολιτικό στοιχείο και δη το κυβερνητικό ήταν πιο δυνατό από ποτέ.

Όποιος δεν έβγαλε φωτό με την Κωνσταντοπούλου παίρνει δώρο πολυμίξερ.

Το άρμα λοιπόν προχωράει και καλά θα κάνουν όσοι προσπαθούν να το σταματήσουν να μείνουν πίσω του αλλιώς προβλέπεται να βρεθούν από κάτω.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σώσον, Κύριε, τον λαόν Σου και ευλόγησον την κληρονομίαν Σου, νίκας τοις βασιλεύσι κατά βαρβάρων δωρούμενος...