Γιατί πρέπει να πάμε στο Pride?

Βρήκαμε ένα κείμενο από ένα φιλελεύθερο κορίτσι της νομικής σχολής, που δεν κρύβεται και είπαμε να το αναδημοσιεύουμε γιατί ταυτιστήκαμε!
       

<< Με αφορμή το athens pride του σαββάτου ας πω κι εγώ τη γνώμη μου, ώστε ομοφοβικοί πρώην συμμαθητές, στοιχεία ανεξαρτήτων ελλήνων που δεν ξέρω πώς βρέθηκαν στους φίλους μου κλπ. κλπ. να βρουν την ευκαιρία να με διαγράψουν.
Το pride είναι κάτι καλό. Δεν είναι η δημόσια πρόκληση που επιφυλάσσουν οι gay στην κοινωνία, ούτε η "αντίδραση" των καταπιεσμένων. Είναι η δημόσια και ειρηνική έκφραση του αιτήματος για ισότητα και ορατότητα.
Το αίτημα δεν είναι να ασχολείται η κοινωνία με τους gay, όπως γράφουν με χαρά όλοι οι ομοφοβικοί σχολιαστές. Το αίτημα των gay ατόμων είναι η αδιαφορία. Η αδιαφορία των άλλων, του νόμου, της κοινωνίας, του δασκάλου στο σχολείο, των άλλων παιδιών στο σχολικό διάλειμμα, του εργοδότης/της εργοδότριας, του/της συναδέλφου για το φύλο και τη σεξουαλικότητα του κάθε ατόμου. Ωραία, λένε μετά, αν θέλουν αδιαφορία και να μην ασχολούμαστε, γιατί προκαλούν, βγήκαν οι στρ8 να κάνουν παρέλαση;
Γιατί άλλο να μην ασχολούνται μαζί σου, γιατί το ίδιο τους κάνει, ό,τι κι αν είσαι κι άλλο να κάνουν πως είσαι αόρατος-η. Στην Ελλάδα συμβαίνει το δεύτερο. Μπορείς να είσαι ό,τι θέλεις, αρκεί να μην το δείχνεις. Αρκεί όταν σε ρωτάνε να λες ότι δεν έχεις σχέση, όταν σου λένε για τον/την σύντροφο σου να προσποιείσαι ότι είστε φίλοι-ες κι αρκεί να μην κρατιέστε, φιλιέστε, ακουμπιέστε, κοιτιέστε και ό,τι άλλο, δημόσια. Ό,τι δηλαδή ακριβώς κάνουν κι οι str8 (ουψ!).
Το pride φέτος είναι πιό αναγκαίο, μάλιστα. Γιατί στην κυβέρνηση είναι ένας μπεκατσοκυνηγός με χακί που το μόνο του έργο ως ψεκασμένου τους τελευταίους μήνες ήταν να φιλιέται με στρατιωτικούς και χριστιανικές εικόνες σε σημεία στρατηγικής σημασίας. Έχουμε επίσης ναζί γύρω μας, μπαμπουίνους που δεν αναγνωρίζουν τις ηθικές βάσεις της ανθρώπινης συνύπαρξης, που πετάνε χλωρίνη σε gay και λεσβίες, για να διασκεδάσουν και που αυτοκαθορίζονται μόνο με ηλίθια σχήματα εμείς-αυτοί, λόγω προφανούς εγκεφαλικής βλάβης.
Γι αυτό δεν πρέπει να πας μόνο αν εσύ είσαι gay, bi, λεσβία, τρανς κλπ (σιδηρόδρομος έχει καταντήσει, δεν τα θυμάμαι πιά όλα).
Η εξωφρενική ιδέα ότι ο κάθε άνθρωπος πρέπει να είναι ελεύθερος να ζήσει όπως θέλει τη ζωή του φτάνει, για να πάει κανείς ως την Κλαυθμώνος το Σάββατο. Αυτοί-ες μάλιστα που (νομίζουν ότι) δεν έχουν lgbtq άτομα στο περιβάλλον τους θα σοκαριστούν από την "κανονικότητα" των ατόμων που θα συναντήσουν! >>

Βίβιαν Στεργίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σώσον, Κύριε, τον λαόν Σου και ευλόγησον την κληρονομίαν Σου, νίκας τοις βασιλεύσι κατά βαρβάρων δωρούμενος...