Δυσκολεύει η μετάδοση του HIV αποδεικνύουν έρευνες

Μια ακόμα έρευνα πάνω στον ιό HIV που προκαλεί το AIDS, υποστηρίζει πως οι οροθετικοί που ακολουθούν τη θεραπεία τους είναι αδύνατον να μεταδώσουν τον ιό σε μη οροθετικούς. 
Συγκεκριμένα οι οροθετικοί που έχουν, λόγω της αγωγής που ακολουθούν, μη ανιχνεύσιμο ιικό φορτίο, έχουν και ελάχιστες πιθανότητες σήμερα, να μεταδώσουν τον ιό, μέσω της λεγόμενης επικίνδυνης σεξουαλικής επαφής. Χωρίς προφυλάξεις το σεξ είναι επικίνδυνο, όχι πλέον λόγω της επάρατης νόσου του προηγούμενου αιώνα, αλλά των υπόλοιπων νοσημάτων με τα οποία, αν δεν προσέχουν, θα ταλαιπωρηθούν.

Η έρευνα παρακολούθησε 1.763 ζευγάρια, από τα οποία μονάχα ο ένας ήταν οροθετικός σε αντιρετροϊκή αγωγή, ο οποίος είχε μη ανιχνεύσιμο φορτίο.
Τα αποτελέσματα της έρευνας HPTN 052 παρουσιάστηκαν το 8 διεθνές ιατρικό συνέδριο για το AIDS, "η παθογένεια του HIV, Θεραπεία και Πρόληψη" στο Βανκούβερ.

Επιπλέον η έρευνα επισημαίνει πως μετά από μια διάγνωση θετική στον ιό του HIV, η άμεση αγωγή επιφέρει καλύτερα αποτελέσματα σε θέματα πρόληψης και μετάδοσης.
Όπως λοιπόν αρχίζει να διαφαίνεται, περισσότερο κινδυνεύουμε από απροφύλακτη σεξουαλική επαφή με έναν οροθετικό που ακολουθεί την αγωγή του, παρά από κάποιον που είναι οροαρνητικός, αλλά ούτε εξετάζεται, ούτε προσέχει. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σώσον, Κύριε, τον λαόν Σου και ευλόγησον την κληρονομίαν Σου, νίκας τοις βασιλεύσι κατά βαρβάρων δωρούμενος...