Εκτέλεση Παλαιστίνιου στη Γάζα λόγω Ομοφυλοφιλίας

H Hamas βασάνισε και δολοφόνησε έναν από τους διοικητές της, ο οποίος κατηγορήθηκε για ομοφυλοφιλία. Είχε δύο γυναίκες και tr;ia παιδιά, κατηγορήθηκε όμως για "ηθική εξαχρείωση".
Ο Μαχμούντ Ishtiwi, 34 χρονών, ήταν σημαντικό στέλεχος και μπήκε στην οργάνωση στα 19 του, ακολουθώντας τους δύο μεγαλύτερους αδερφούς του, από την γειτονιά τους τη Zeitοun (Εβραϊκή ονομασία που σημαίνει Ελιά), στη Γάζα. Ο ίδιος επέβλεπε μάλιστα τις διανοίξεις σηράγγων από το έδαφος της Γάζας, οι οποίες θα χρησίμευαν για απροειδοποίητες επιθέσεις μέσα στο έδαφος του Ισραήλ. Ο διοικητής βασανίστηκε επί ένα μήνα, μέχρι που εκτελέστηκε στην κεντρική πλατεία με τρεις σφαίρες.

Ακόμα κατηγορήθηκε ως ύποπτος για συνεργασία με το Ισραήλ, αφού όπως λένε αν γινόταν γνωστή η ομοφυλοφιλία του στη Μοσάντ, θα τον εκβίαζαν  για να του αποσπούν πληροφορίες, εφόσον η αποκάλυψη της ομοφυλοφιλίας κάποιου εντός Παλαιστινιακών εδαφών συνιστά αυτοκτονία, λόγω της εντελώς άνισης αντιμετώπισης από την τοπική ισλαμική κοινωνία.


Η οικογένεια κάποτε θεωρούνταν πολύ σημαντική στη Γάζα, αφού παρείχε καταφύγιο σε καταζητούμενους, Ισλαμιστές τρομοκράτες, από το Ισραήλ. Η οικογένεια σήμερα κατηγορεί τη Χαμάς για σκευορία. Η Χαμάς από μεριάς της φαίνεται να πιστεύει πως η θυσία ενός μεγαλοστελέχους πείθει τον απελπισμένο λαό που ελέγχει, πως κανείς δεν γλιτώνει, από την "δικαιοσύνη", ακόμα και στις πιο υψηλές θέσεις.
Όπως ισχυρίζονται στη Χαμάς, ο Μαχμούντ λόγω της θέσης του κατάφερε να καταχραστεί χρήματα που θα χρησιμοποιούνταν για αγορά πυρομαχικών, στον πόλεμο που ξεκίνησαν  εναντίον του Ισραήλ, ώστε να πληρώσει για σεξ έναν άνδρα ή να του κλείσει το στόμα, ο οποίος βέβαια παρέδωσε όλα τα στοιχεία, όπως ημερομηνίες και τοποθεσίες, που χρειαζόταν η οργάνωση για να απαγγείλει κατηγορίες.

Όταν η Γάζα ανήκε στην Αίγυπτο, σκοπός των Αράβων Μουσουλμάνων ήταν η καταστροφή του Ισραήλ με τα σύνορα που υπήρχε τότε, οι γειτονικές χώρες κήρυξαν τον πόλεμο, όμως το Ισραήλ αντιστάθηκε σθεναρά, γνωρίζοντας πως μια ήττα θα κόστιζε την ύπαρξή του ολόκληρη. Έτσι από το 1967 και μετά, το Ισραήλ απαντώντας στις επιθέσεις καταλαμβάνει τη Γάζα και την Δυτική Όχθη από την Ιορδανία. Με ειρηνευτική συμφωνία το Ισραήλ αποσύρεται από τη Γάζα το 2005.
Στις δύο αυτές περιοχές σήμερα συντηρούνται οι νόμοι τόσο της Αιγύπτου όσο και της Ιορδανίας, στην οποία ανήκε η Ιουδαία και Σαμάρεια, αρχαίες περιοχές, σήμερα γνωστές ως Δυτική Όχθη , που απαγορεύουν δια ροπάλου την ομοφυλοφιλία.

Οι Παλαιστίνιοι διαθέτουν αναφαίρετο δικαίωμα να έχουν μια δική τους γη, χωρίς εξωτερικές παρεμβάσεις. Μπορεί κανείς να είναι αλληλέγγυος μαζί τους, ενάντια στις όποιες αδικίες υποτίθεται υφίστανται από το Ισραηλινό κράτος, αν και αυτό αποτελεί τη μοναδική δημοκρατία της περιοχής. Είναι όμως αδύνατο κανείς λογικός και ελεύθερος πολίτης να αγκαλιάσει συνολικά την υπόθεση της Παλαιστίνης, από τη στιγμή που αυτοί φιλοδοξούν να επιβάλλουν μια ελευθεροκτόνα κοινωνία, η οποία θα τους ελευθερώσει ίσως από το ζυγό του Ισραήλ, αλλά όπως όλες οι ολοκληρωτικές θεοκρατίες, θα αποτελέσει και αυτή μια ακόμη θεοκρατική παρέκκλιση.


Για ποια ακριβώς ελευθερία λοιπόν μάχονται οι Παλαιστίνιοι; Κατάφεραν το 2005 να εκδιώξουν όλους τους Εβραίους κατοίκους, σε σημείο που αντι να εκμεταλλευτούν τα εργοστάσια και τις βιοτεχνίες που άφησαν πίσω, να τα καταστρέφουν και αυτά. Η Γάζα ύστερα απελευθερωμένη πια από τον δήθεν Σιωνιστικό ζυγό, εξέλεξε για πρώτη και τελευταία φορά, από το 2006 ως σήμερα που διεξήχθησαν και οι μοναδικές εκλογές, την Χαμάς αναγνωρισμένης διεθνώς, πέρα της Ερντογανικής Τουρκίας και της καταδικασμένης πια Μουσουλμανικής Αδελφότητας της Αιγύπτου,  ως Τρομοκρατική Ισλαμιστική Οργάνωση.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα όμως είναι το θράσος εκείνων που υποστηρίζουν τυφλά την Παλαιστίνη, λόγω ιστορικού αντισημιτισμού, οι οποίοι εγκαλούν το Ισραήλ για παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων, δικαιολογούν την υπέρμετρη ομοφοβία της Αραβικής κοινωνίας ως απόρροια της "Ισραηλινής κατοχής", ενώ παράλληλα κατηγορούν το Ισραήλ πως ο λόγος που προσφέρει ισα δικαιώματα στους ΛΟΑΤ στο δικό του έδαφος, είναι για να ρίχνει στάχτη στα μάτια της κοινής γνώμης. Δυστυχώς για κάποιους "διανοούμενους" οι ελευθερίες των ΛΟΑΤ κατακρεουργούνται για να εξυπηρετήσουν συγκεκριμένες στρατευμένες αφηγήσεις όπως Homonationalism και Pinkwashing
ομοφυλοεθνικισμός και ροζ ξέπλυμα, καταδικάζοντας ουσιαστικά τόσο τις δύο αντιμαχόμενες σε αιώνια σύγκρουση, όσο και τους ΛΟΑΤ της Παλαιστίνης σε αιώνια καταπίεση, χειραγώγηση και εξευτελισμό.
         
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σώσον, Κύριε, τον λαόν Σου και ευλόγησον την κληρονομίαν Σου, νίκας τοις βασιλεύσι κατά βαρβάρων δωρούμενος...