Η βία στην ετεροφυλόφιλη οικογένεια

Αν κοιτάξεις από τη κλειδαρότρυπα θα ανακαλύψεις πως αρκετές "νορμαλ" οικογένειες αντιμετωπίζουν προβλήματα οικογενειακής βίας.

Πρέπει κάποια στιγμή οι πολίτες όλοι και το κράτος να καταλάβουν πως όποιος έχει αποφασίσει να φτιάξει οικογένεια με τον σύντροφο που έχει επιλέξει, πρέπει να έχει κάθε δικαίωμα να το κάνει. Άλλωστε πάντα θα υπάρχουν κοινωνικοί λειτουργοί και υπηρεσίες για να στραφεί ο καθένας αν θεωρήσει πως πρέπει να παρέμβει σε περιπτώσεις οικογενειακής βίας είτε σαν γείτονας είτε σαν επικριτής και πολέμιος είτε σαν οτιδήποτε.

Το πρόβλημα βέβαια είναι οτι ένας γκέυ ή στρεητ μπορεί να υπεραγαπούν και να υπερφροντίζουν το παιδί τους, αυτό δεν σημαίνει όμως πως δεν έχουνε συκγροτηθεί υπόγεια δίκτυα παιδικού εμπορίου εντός Ευρωπαικής Ένωσης κυρίως στο βορρά. Διάφοροι κρατικοί λειτουργοί έχουν την έυκολη επιλογή να σταμπάρουν μια οικογένεια και να τη διαλύσουν, σε πολλές περιπτώσεις αναίτια, με παρανοϊκά προσχήματα για τη δήθεν προστασία του παιδιού.

Αναρωτιέμαι πάντως πότε θα καταλάβουν οι άνθρωποι πως ένα παιδί δεν αρκεί να το γεννήσεις μόνο, δικό σου είναι όταν εσύ του μεταλλαμπαδεύεις τις αξίες σου και το μεγαλώνεις με αγάπη κι αυτό όχι επειδή το δημιούργησες, με το δικό σου σπέρμα, αλλά επειδή ήσουν αποφασισμένος για αυτή σου την επιλογή, να φροντίσεις, να εξελίξεις έναν άνθρωπο. Η υιοθεσία γενικά προκαλεί έναν τρόμο στους πολίτες που ούτε για την ιδανική πολιτεία του Πλάτωνα έχουνε διαβάσει αλλά υποφέρουν κιόλας από μικροαστικά σύνδρομα όσο χριστιανοί κι αν το παίζουν. Θέλουνε τη περιουσία να την αφήσουν στον πρωτότοκο, στον γιόκα που θα ΄χει πάρει το καλούπι, την αγριάδα, τα μάτια...και τις κληρονομικές αρρώστειες επίσης! :s

Είναι γεγονός πως ένα παιδί μπορεί να κληρονομίσει ασθένειες από βιολογικούς γονείς όπως και χαρακτηριστικά διάφορα, αλλά σίγουρα μπορεί να κληρονομίσει εκτός από υλικά αγαθά και ήθη και έθιμα εκείνων που θα το αγαπήσουν για δικό τους. Οι θετοί γονείς συχνά αγαπούν πολύ περισσότερο τα παιδιά που διάλεξαν να μεγαλώσουν.

Η συμπόρευση με οικογένειες που ξεφεύγουν από το σταθερό κοινωνικό πρότυπο θα γίνει πολύ εύκολη, αρκεί οι ετεροφυλόφιλοι να μην παραμείνουν προκατηλημένοι και να επιθμούν να συνδιαλέγονται με τις νέες αυτές ιδιότυπες οικογένειες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σώσον, Κύριε, τον λαόν Σου και ευλόγησον την κληρονομίαν Σου, νίκας τοις βασιλεύσι κατά βαρβάρων δωρούμενος...