Στο κόμμα του Βαλλιανάτου δεν έχουν ακούσει για επιθέσεις της Χρυσής Αυγής

Ο Γρηγόρης Βαλλιανάτος πρέπει να είναι ο μοναδικός υποστηριχτής ανθρωπίνων δικαιωμάτων και πρόεδρος κόμματος που δεν γνωρίζει πως τα μέλη του, δηλώνουν άγνοια όσον αφορά τις καταγγελίες πολιτών για επιθέσεις που δέχτηκαν από μέλη της Χρυσής Αυγής.

Η Φιλελεύθερη Συμμαχία, συχνά καταδικάζει τη βία της Αριστεράς και των Αναρχικών, αλλά ποτέ στις επίσημες ιστοσελίδες της δεν αναφέρεται στη δράση της Χρυσής Αυγής. Προφανώς δεν τη γνωρίζει!

Αν ερωτηθούν στελέχη του κόμματος αυτού, θα ισχυριστούν ως γνωστόν πως "καταδικάζουν τη βία από όπου κι αν προέρχεται".


Έχω την υποψία πως προτιμούν κάποιοι τα φαινόμενα βίας να αυξάνονται, για να λαμβάνουν χορηγίες, στήνοντας ομάδες για την πάταξη των φαινομένων βίας, αλλά τελικά το μόνο που κάνουν είναι να πουλάνε παραγωντιλίκι, προεδριλίκι, μούρη και προστασία σε διάφορα θύματα.

Στον ηλεκτρικό, στους δρόμους της πλατείας Βικτωρίας, της Ομόνοιας και στο Γκάζι ήδη από το 2009, σε σχολεία, σε χώρους θρησκευτικής λατρείας μη ορθοδόξων, σε  gay clubs απέξω, σε πιάτσες εκδιδομένων, σε στέκια αναρχικών και αριστερών, σε μαγαζιά νόμιμων μεταναστών από την Κυψέλη ως το Περιστέρι.
Δεν είδαν και δεν άκουσαν τίποτα οι κατεπίφασην Φιλελεύθεροι!

Παρόλη τη φιλελεύθερη στάση απέναντι στα ναρκωτικά και τους gay, όταν το στομάχι είναι άδειο, δεν σε πολυνοιάζει ποιος σε αποδέχεται και ποιος σε σνομπάρει. Την ώρα λοιπόν που για όλα έφταιγαν οι συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ, ο Συνασπισμός των Φιλελευθέρων, του οποίου οι μισοί ψηφοφόροι στις δεύτερες εκλογές αποχώρισαν για να στηρίξουν ΝΔ, είχε συναντήσει τρομερές ιδεολογικές δυσκολίες. Οι ρατσιστικές και εθνικιστικές συμπεριφορές έδιναν κι έπαιρναν, με αποτέλεσμα ο Θάνος Τζήμερος, να χρειάζεται εντατικά ιδιαίτερα.
Είχα πέσει βεβαίως θύμα να τους περάσω όλους αυτούς τους φτωχομπινέδες για αριστοκράτες, αλλά ευτυχώς αρθρογράφοι-υποψήφιες όπως η Έλια Ζερβού έκαναν σαφείς τις θέσεις τους. Έτσι γλιτώσαμε από την κοροϊδία της Δημιουργίας Ξανά.

Οι Φιλελεύθεροι ή Νεοφιλελεύθεροι, δηλώνουν επίσης άγνοια για τη συνεργασία του Μιλτον Φριντμαν με τον δικτάτορα Πινοτσέτ. Προφανώς ο σκοπός για μια ελεύθερη αγορά, αγιάζει τα μέσα, ενώ οι νεκροί που τους ενοχλούν, ιστορικά, είναι μόνο όσοι προέκυψαν από τη Σοβιετική Ένωση του Στάλιν. Επιπλέον δεν αναγνωρίζουν πως τις ίδιες απόψεις για διάλυση κράτους και απόλυση δημοσίων υπαλλήλων εξέφραζε και ο Μουσολίνι λίγο πριν του δοθεί η ευκαιρία να επιβάλει αυτό που φοβόμαστε πως επιχειρούν να μας επιβάλουν, ξανά στην Ελλάδα, σήμερα.
Ας πούμε όμως πως αυτά είναι χαζομάρες δικές μου, για τις οποίες ευθύνεται η πλύση εγκεφάλου του ΣΥΡΙΖΑ-(ένα κόμμα βέβαια που ο καθένας μας λέει το μακρύ του και το κοντό του, άρα λίγο δύσκολο να χρησιμοποιείται το ίδιο πλυντήριο με το τιμημένο ΚΚΕ)

Τα μέλη της ΦιΣ και της Δράσης και όσα μείναν ξεκρέμαστα λόγω της επιστροφής της Ντόρας στη ΝΔ, όχι μόνο υποστήριξαν τον ξυλοδαρμό των αμούστακων συλληφθέντων στα status τους, αλλά έχουν ισχυριστεί πολλές φορές πως δεν έχουνε ακίνητη περιουσία, οπότε προφανώς δεν τους ενδιαφέρει που όσοι από εμάς έχουν ένα δυάρι στου Ζωγράφου, κληρονομιά του πατέρα τους (που φυσικά δεν εργάστηκε ποτέ στο δημόσιο), αναγκάζονται να πληρώνουν, μετά την επιβολή της Μνημονιακής πολιτικής, που τόσο υποστήριξαν, φόρο που δεν αντιστοιχεί στην αξία του ακινήτου, ως δυάρι, αλλά ως βίλα.

Το μεγαλύτερο σφάλμα όμως της Βαλλιανάτικης αυλής, δεν είναι ούτε οι αρρωστημένες αντιαριστερές συμπεριφορές, το μίσος απέναντι στον θεσμό του κράτους, μόνο όταν δεν χαρίζει επιχορηγήσεις για πολιτιστικά κέντρα που μετατρέπονται σε clubs με ανταλλαγές χαπιών, η αντικαπνιστική προπαγάνδα και οι καταγγελίες σε μαγαζιά που επέτρεπαν το κάπνισμα, η δυσκολία κοινής γραμμής απέναντι σε εθνικά θέματα όπως το Μακεδονικό ή τη δράση του Τουρκικού Προξενείου στη Θράκη, αλλά στο ότι δεν βγήκε ποτέ κανένας από τα κόμματα αυτά να καταγγείλει ανοιχτά κάποια από τα καθημερινά φαινόμενα Αστυνομικής βίας ή ρατσιστικής/σεξιστικής βίας από συμμορίες νεοφασιστών και νεοναζί.
Δεν έχω ακούσει ποτέ να καταγγέλλουν ιδιώτες που καταπατούν καθημερινά εργασιακά δικαιώματα, μολονότι υποστηρίζουν την ιδιωτική πρωτοβουλία και επιχειρηματικότητα. Φυσικά δεν αρκούν οι καταγγελίες, αλλά δηλαδή όταν φέρνουν λεφτά γίνονται κι όταν δεν φέρνουν αποσιωπούνται;

«Μια από τις εν Ελλάδι ΜΚΟ, το Παρατηρητήριο του Ελσίνκι των κυρίων Δημητρά και Βαλιανάτου δημοσίευσε το Νοέμβριο του 2002 πολυσέλιδη έκθεση με με τίτλο Αντισημιτισμός στην Ελλάδα. Η έκθεση κατήγγειλε το Μίκη Θοδωράκη, τον Μανόλη Γλέζο, τον Θεόδωρο Πάγκαλο, τον Απόστολο Κακλαμάνη και δεκάδες Έλληνες δημοσιογράφους για « αντισημιτισμό» απλώς και μόνο επειδή είχαν καταδικάσει τις σφαγές Παλαιστινίων από την κυβέρνηση του Αριέλ Σαρόν την Άνοιξη του 2002. Όχι απροσδόκητα η έκθεση διανεμήθηκε από το γραφείο Τύπου της ισραηλινής πρεσβείας στην Αθήνα. Σημειώνεται ότι η εν λόγω ΜΚΟ είχε εκδώσει το 1998 έκθεση με τίτλο Ελλάδα εναντίον μακεδονικής Μειονότητας, γεγονός που πρέπει να εκτιμήθηκε δεόντως καθώς η οργάνωση έτυχε στη συνέχεια χρηματοδοτήσεων από το ελληνικό υπουργείο εξωτερικών, την Ευρωπαϊκή Ένωση, την καγκελαρία της Αυστρίας, το μακεδονικό κίνημα Καναδά και άλλες εξίσου αντιεθνικιστικές πηγές». 

Ο κύριος Δημαράς που είχα την ατυχία να συναντήσω διαδικτυακά, έχει επιπλήξει πολλές φορές ανθρώπους-κοινούς διαδικτυακούς φίλους-οι οποίοι ξέχασαν π.χ. σε κάποιο αντιρατσιστικό τους στάτους να αναφέρουν και τη μειονότητα των τσιγγάνων, ή κάποιων άλλων. Από εκείνη την αδιάφορη στιγμή είχα πάρει μυρωδιά πως όταν δεν είναι Γιάννης αλλά Γιαννάκης άλλου είδους παιχνίδια παίζονται...

Για να μην κουράζεστε τα μέλη των νεοΦιλελεύθερων κομμάτων, εδώ έχουμε μόνο λίγες από τις ειδήσεις που αφορούν τη δράση της αγαπημένης νεοπροστατευόμενης κόρης σας.

1. Σύλληψη Χρυσαυγιτών σε ΙΧ, βρέθηκαν όπλα, κράνη και σουγιάδες

Σύλληψη χρυσαυγιτών μετά από έλεγχο σε ι.χ. Βρέθηκαν πιστόλι, κλομπ, σουγιάδες… Πηγή: www.lifo.gr

4 σχόλια:

  1. Είναι τρομερά επικίνδυνοι, όσοι έχουν κάποια κομματική θέση και δεν βγαίνουν δημόσια να υπερασπιστούν κάθε αδύναμο, κάθε μειονότητα αναφέροντας και καταγγέλοντας κάποιο, αν όχι όλα από τα πολυάριθμα καθημερινά περιστατικά μισαλλόδοξης και ρατσιστικής βίας.. Η βία αυτή έχει απλώσει τα πλοκάμια της και δρα ανεξέλεγκτα καιρό τώρα, δεν ξέρω τι αλήθεια προλαβαίνουμε να διαφυλλάξουμε, τώρα που έχει γίνει η σπορά! Και δεν είναι δυνατόν να ασχολούνται μόνο τα αριστερά κινήματα με τα φαινόμενα αυτά και μάλιστα όταν το κάνουν να πέφτουν όλοι πάνω τους και να τα κατακεραυνώνουν! Χρειάζεται κοινό και ισχυρό μέτωπο από όλες τις αληθινά προοδευτικές δυνάμεις! Αν θέλουν να λέγονται προοδευτικές, γνώμονας τους θα πρέπει να είναι ο άνθρωπος και όχι το πώς θα τα αρπάξουμε και με ποιες μεθόδους θα πλουτίσουμε στη σύγχρονη εποχή! Εκτός κι αν όλοι προκλητικά εθελοτυφλούν, προς όφελος του νεοφιλελευθερισμού που απόλυτα προσωποποιεί η ΝΔ, και επιτρέπουν να δημιουργείται αυτό το τόσο επικίνδυνο υπόγειο φασιστικό κλίμα και για να αποπροσανατολίζεται η κοινή γνώμη και για να παραμένει διχασμένος ο κόσμος έτσι ώστε να μην μπορεί να αντιδράσει στο ξεπούλημα καιτην κοινωνική καταστροφή που αυτή τη στιγμή συντελείται! Θα έπρεπε να ντρέπονται όσοι παρασέρνουν σε σκοτεινούς διαδρόμους τους υποστηριγκτές τους και ευτελίζουν ανθρώπινες αξίες και δικαιώματα... Αλλά ήθελα να ήξερα και αυτός ο κόσμος τόσο βολεμένος και άμυαλος είναι? Είναι δυνατόν? Που ζουν σε γυάλα ή στο Shamon? Η νομίζουν πώς βγήκαν από την ντουλάπα τους και συμβιβάζονται μόνο στο ότι μπορούν να πίνουν ανενόχλητοι το ποτό τους, παραβλέποντας όμως πώς στο επόμενο στενό μπορεί να τους περιμένει Χρυσαυγίτικο καρτέρι? Και ήθελα να ήξερα που βρισκόταν όλο το πολυάριθμο gay community, όταν ο Λαέρτης Βασιλείου και οι συντελεστές της παράστασης του, πριν μερικούς μήνες, δέχτηκαν απροκάλυπτα φασιστική επίθεση από σκοταδιστές και φασίστες, τη στιγμή μάλιστα που προσβαλλόταν πέρα από κάθε τι άλλο, το τελευταίο οχυρό, η ελευθερία του Λόγου και της Έκφρασης!!

    Βασίλης Ν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εκλεκτικές συγγένειες: ναζί και νεοφιλελεύθεροι
    http://www.rednotebook.gr/details.php?id=7430

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Για να ξέρουμε γιατι μιλάμε, εδω είναι η ανακοινωση της Δράσης για το περιστατικό με τους συλληφθέντες: http://www.drassi.gr/index.php?id=5261&title=Η%20Δράση%20για%20τη%20βία
    Παρόμοια θέση έλαβε επισήμως και η ΦΙΣ.


    Η Δράση για τη βία

    Η Δράση είναι απολύτως αντίθετη σε κάθε μορφή παράνομης βίας. Σε μια δημοκρατία, η μόνη επιτρεπτή βία είναι η ελάχιστη και απολύτως αναγκαία βία που μπορεί να ασκήσει το κράτος προκειμένου να εφαρμόζεται ο νόμος και να προστατεύεται η ζωή και η περιουσία των πολιτών.

    Η ελληνική κοινωνία ολισθαίνει μέρα με την μέρα στην ανοιχτή βία. Η ανοχή, αν όχι η επιδοκιμασία, παράνομων αντιδράσεων, την εξοικείωσε μ’ αυτήν, η αμετροέπεια του συνόλου σχεδόν των πολιτικών δυνάμεων την υποδαύλισε, η ανθρωποφαγική διάθεση των μέσων ενημέρωσης την δικαιολόγησε.

    Σήμερα, καθυστερημένα όπως συνηθίζουμε, συνειδητοποιούμε ότι βρισκόμαστε μπροστά σε μια νέα γενιά τρομοκρατών, σε μια ποιοτική αναβάθμιση της βίας.

    Η μόνη απάντηση στην παρανομία είναι ο νόμος, στην τρομοκρατία η δημοκρατία, στη βία η νόμιμη αντίδραση του κράτους δικαίου.

    Συγχαίρουμε την αστυνομία για την επιτυχία της να συλλάβει υπόπτους για τρομοκρατικές ενέργειες. Λυπούμαστε γιατί χάθηκε μια μεγάλη ευκαιρία να αναδειχθεί το μεγαλείο του κράτους δικαίου και της δημοκρατίας. Οι σοβαρότατες ενδείξεις ότι ασκήθηκε παράνομη βία στους συλληφθέντες, επιβάλλουν την άμεση διενέργεια έρευνας.

    Κάθε προσπάθεια δικαιολόγησης ή συγκάλυψης της παράνομης βίας που τυχόν ασκήθηκε από κρατικά όργανα είναι απολύτως όμοια και θα έχει τα ίδια αποτελέσματα με την προσπάθεια δικαιολόγησης της βίας που μας έφερε ως εδώ.

    Η Δράση θα βρίσκεται δίπλα στην αστυνομία και στην πολιτική της ηγεσία σε κάθε προσπάθειά τους να εφαρμόσουν τον νόμο, να προστατεύσουν την δημοκρατία, τις ζωές και τις περιουσίες των πολιτών. Και θα βρίσκεται απέναντί τους κάθε φορά που θα υπερβαίνουν τα όρια του νόμου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι επισημότητες μπορεί να λένε ό,τι θέλουν, μέχρι κι ότι ο γάϊδαρος πετάει, αλλά οι γαϊδάροι που εκφράζουν υποτίθεται προσωπικές απόψεις ενώ είναι χρωματισμένοι με τις δικές σας υποτίθεται Φιλελεύθερες μπογιές θα σας αναγκάζουν να λογοδοτείτε μέχρι να φτύσετε και την τελευταία σταγόνα αίματος-από αυτό που μας πίνουν αυτοί που κρυφά ή φανερά υποστηρίζετε!

      Διαγραφή

Σώσον, Κύριε, τον λαόν Σου και ευλόγησον την κληρονομίαν Σου, νίκας τοις βασιλεύσι κατά βαρβάρων δωρούμενος...