Η Τουρκική ΛΟΑΤ Κοινότητα Εξεγείρεται

Την αγάπη μας στέλνουμε στους Τούρκους εξεγερμένους και δη στους ΛΟΑΤ αδερφούς μας, που αποφάσισαν πως αρκετά έπαιξαν κρυφτούλι με την κυβερνητική εξουσία και ήρθε η ώρα να αντιδράσουν και αυτοί ενάντια στις Νεοφιλελεύθερες πολιτικές, τη διαφθορά, την απολυταρχική συμπεριφορά του Ερντογάν, τις νέες και συνεχόμενες απαγορεύσεις, ακόμα και σε τσιγάρα και ποτά, το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, όπως μια πλατεία πρασίνου που πήγαν να ξηλώσουν κάποιοι έξυπνοι κρατικοδίαιτοι κρατικοί λειτουργοί για να την μετατρέψουν στο εκατοστό εμπορικό κατάστημα, παίρνοντας, φυσικά κι αυτοί όπως και οι δικοί μας, τις μίζες τους!

Αρκετά λοιπόν με τον σκοταδισμό και τον συντηρητισμό και τη συνεχή πολιτική λιτότητας. Αρκετά με την νεοφιλελεύθερη στάση οικονομικών παραγόντων που βλέπουν τους πολίτες σαν αριθμούς και όχι ανθρώπους και προμοτάρουν μια εικονική ανάπτυξη, μόνο για κάποια Ελίτ, εν μέσω συνεχών αντιδραστικών και αντιλαϊκών νόμων.

Δυστυχώς στην Ελλάδα όχι μόνο δεν υπάρχουν ούτε γκέϊ γειτονιές, αλλά πρέπει να τσακωθείς για να πείσεις αρκετούς να συμμετέχουν στο Athens/Thessalonike Pride.
Άραγε στην Τουρκία οι ΛΟΑΤ είναι λιγότερο εμπορευματοποιημένοι και υπερκατανωλιτικοί παρτάκιδες;
Στην Κωνσταντινούπολη κάθε χρόνο λαμβάνει χώρα το Trans Pride ενώ δεν υπάρχει gay pride όπως το ξέρουμε στην Ελλάδα και Ευρώπη. Τα τελευταία χρόνια το Τούρκικο φεστιβαλ Υπερηφάνειας όμως των Τρανς έχει πάρει πολύ δυναμική τροπή και την πόλη κατακλίζουν τουρίστες για το συγκεκριμένο λόγο.

Η μαυροκόκκινη, η LGBTQ και η μαύρη , κυματίζουν στην Άγκυρα.
Life Style Kι ήσυχο κεφάλι ή Επανάσταση και queer πάλη?

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σώσον, Κύριε, τον λαόν Σου και ευλόγησον την κληρονομίαν Σου, νίκας τοις βασιλεύσι κατά βαρβάρων δωρούμενος...