Ο Ομοφοβικός ιδιοκτήτης του Αρχάγγελος

 Τα τελευταία 2.5 χρονια μένω στο εξωτερικό και ειμαι παντρεμένος με τον σύντροφο μου (είμαστε 42 και 48 χρόνων ).Σαν ελεύθεροι αλλά και σαν gay ζευγάρι ποτε δεν ειχαμε και ούτε εχουμε αισθανθεί άσχημα για τις σεξουαλικές μας επιλογές .Κατα πρώτο λόγο σεβόμαστε εμείς οι ίδιοι τον εαυτο μας και μας σέβονται και οι υπόλοιποι ,γνωστοί και φίλοι .Ωστοσο ,μείναμε έκπληκτοι και άφωνοι κατα την τελευταία μας επίσκεψη στην Αθηνα όπου βιωσαμε ρατσισμό απο έναν πικρόχωλο και ομοφοβικό επαγγελματία.

Στις 16 Ιανουαρίου επισκεφτήκαμε με μια φίλη το Bar Αρχάγγελος στην Αθηνα (Λεωφ.Κωσταντινουπολεως 177,Μεταξουργιο).Μετα απο κάποιες ώρες και ενώ απολαμβάναμε τη μουσική ,εξαγριωμένος ο ιδιοκτήτης του Bar μας είπε με έντονο τροπο»να μαζευτούμε και να μην ξεφευγουμε «. Η παρατήρηση αλλά και ο τρόπος του λόγου του μας παραξένεψε γιατί εκτός απο κάποια φιλια που είχαμε ανταλλάξει δεν υπήρχε τίποτα άλλο. Μετα απο τόσα χρονια γάμου και συμβίωσης ,σίγουρα δεν είμαστε σεξουαλικα πεινασμένοι. Στην ερώτηση του συντρόφου μου αν το συγκεκριμένο μαγαζι ειναι gay bar η απάντηση του ιδιοκτήτη, χτυπώντας έντονα το στήθος του, ήταν ότι «αυτό ειναι το bar το δικό μου «.Ειναι προφανές ότι ο ιδιοκτήτης δεν εχει καταλάβει ότι οποιοδήποτε μαγαζι δεν ανήκει στον ιδιοκτήτη αλλά στους πελάτες του.Στο συγκεκριμένο μαγαζι η μεγάλη πλειοψηφία των πελατών ειναι gay ενώ οι άλλοι ειναι gay friendly .Ο ιδιοκτήτης του οφείλει να σέβεται τον gay κόσμο μιας που απο αυτούς εχει κάνει μια περιουσία και συνεχίζει να βγάζει ένα καλο μεροκάματο. Προσπαθώντας να λύσω την παρεξήγηση ευπρεπώς ,τον κάλεσα σε συζήτηση .Ακομα περισσοτερο εξαγριωμένος μου ζήτησε να σταματήσουμε να «μπαλαμουτιαζομαστε «ενώ μου τόνισε ότι δεν εχει καθόλου χρόνο να μιλήσει μαζί μου.Η σκηνή που έκανε εγινε γνωστή σε όλους τους πελάτες . Προβληματισμένοι αποφασισαμε να πληρώσουμε αμέσως το λογαριασμό και να φύγουμε .
Το γεγονός ότι μας προσβάλαν επειδή φιλιομασταν σε ένα gay μαγαζι αποτελεί ντροπή για την Ελλαδα. Απο κάποια blog που διάβασα εκ τον υστέρων ,δείχνει ότι ο συγκεκριμένος ιδιοκτήτης εχει μακρά ιστορία ρατσισμού και χλευασμού του gay κόσμου .Ο ίδιος παλι εχει ζητήσει απο πελάτες να φύγουν απο το μαγαζι του επειδή ο ένας ακούμπησε τον άλλον στην πλάτη με το χέρι του !!!!!Αυτη ειναι μια πολυ συνηθισμένη χειρονομία για εμας τους Έλληνες που βλέπει κανεις ακόμη και στην εκκλησια .Δεκαδες ειναι οι καταγγελίες παρόμοιας συμπεριφοράς του που μπορει να βρει κάποιος αναρτημενες στο ιντερνετ ψάχνοντας στο Google το όνομα «Αrxaggelos bar Athens «. Ο λόγος που γράφω αυτη την επιστολή ειναι για να γνωστοποιήσω την ανεπίτρεπτη συμπεριφορά ενός άκρα Ομοφοβικού «Επαγγελματία».Επιπλεον θα ήθελα να προτείνω στον ιδιοκτήτη να γράψει έξω απ το μαγαζι του μια μεγάλη πινακίδα που να λέει «Θέλω τα gay λεφτά σας αλλά όχι την gay συμπεριφορά σας»ουτως ώστε οι πελάτες να ξέρουν που μπαίνουν και με τι ακριβώς έχουν να κάνουν. 
Μανωλης-Φωτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σώσον, Κύριε, τον λαόν Σου και ευλόγησον την κληρονομίαν Σου, νίκας τοις βασιλεύσι κατά βαρβάρων δωρούμενος...