Πως ένας Ισραηλίτης transexual άντρας κυοφόρησε



Ο Ράφη γεννήθηκε κορίτσι και φοίτησε σε Ορθόδοξο Εβραϊκό σχολείο των ΗΠΑ Σήμερα ζει στη Νέα Υόρκη, εργάζεται σε κοινωνικές υπηρεσίες, ενώ κατέχει μεταπτυχιακό από το πανεπιστήμιο του Τελ Αβιβ, πάνω στη διαχείρηση κρίσεων και ψυχολογικών τραυμάτων.
Από μικρός έγινε κατανοητό πως ταυτιζόταν με το αντρικό πρότυπο, συχνά μάλιστα ντυνόταν αγόρι και φορούσε kippah στο κεφάλι, το χαρακτηριστικό καπέλο που φορούν οι άντρες στον ιουδαϊσμό.
Στα 25 ανακοίνωσε την επιθυμία του να προσδιορίζεται ως άνδρας και ξεκίνησε τη μετάβαση. Οι συναγωγές του Εβραϊκού Ρεφορμιστικού ρεύματος, που κυριαρχεί στην Αμερική, υιοθέτησαν φιλελεύθερη κοινωνικά στάση, αποδεχόμενες στους κόλπους τους την ΛΟΑΤ κοινότητα, στηρίζοντας τόσο τους ομοφυλόφιλους και λεσβίες , όσο και τους διεμφυλικούς/τρανς άντρες και γυναίκες, αποδίδοντας ίσα δικαιώματα. Πρόσφατα μάλιστα εκατομμυριούχος Αμερικανοεβραίος δώρισε 2 εκατομμύρια δολάρια στο Καναδικό πρόγραμμα διεμφυλικών σπουδών. Έτσι ο Ράφη άλλαξε κι επίσημα το όνομά του, χωρίς να χρειαστεί να αποκοπεί από τις θρησκευτικές παραδόσεις και το κοινωνικό του περιβάλλον.

Στα 33 του είναι ένας από τους πολλούς τρανς άντρες που έγιναν γονείς από το 2007, αφού η μετάβαση δεν ήταν ολική, άλλωστε το κοινωνικό φύλλο δεν είναι απαραίτητο να συμβαδίζει με το βιολογικό. Ο Ράφη χάρη στην ικανότητά του να κυοφορήσει, αλλά και με τον κατάλληλο δωρητή, που ήταν φίλος του, χάρισε τη ζωή στη μικρή Έτη-Ρόζα, τηρώντας την παράδοση που θέλει τα κορίτσια να παίρνουν το όνομα της γιαγιάς. Βέβαια ο  Ράφη κατέχει πλέον ανδρικό στήθος, οπότε και ο θηλασμός γίνεται με μητρικό γάλα που προσφέρουν δότριες.

O Ράφη παραμένει εργένης, αλλά πλέον είναι ένας κλασικός χαζομπαμπάς ή στα Εβραϊκά "Άμπα", κάτι που ονειρευόταν από μικρός, χωρίς να τον εμποδίζει ότι επιθυμούσε και ως κορίτσι τότε να ζήσει σαν αγόρι. Στο σπίτι έχουν πολλά παιχνίδια με σχήμα Ιππόκαμπου. Ο Ιππόκαμπος είναι ένα ξεχωριστό πλάσμα της θάλασσας, αφού το αρσενικό είναι που φέρει το έμβρυο και τεκνοποιεί.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σώσον, Κύριε, τον λαόν Σου και ευλόγησον την κληρονομίαν Σου, νίκας τοις βασιλεύσι κατά βαρβάρων δωρούμενος...