Pride και Ακτιβιστές επι πληρωμή


Πέρσι τέτοια εποχή ξέσπασε πόλεμος εναντίον της επιτροπής του pride. Αφορμή στάθηκε πως το Pride δεν ήταν trans inclusive. Για δικούς τους λόγους κάθε δηλωμένη ακτιβίστρια βγήκε έξω από τα ρούχα της, άρχισε μια επίθεση δίχως έλεος καλώντας σε μποϋκοτάζ, παρασέρνοντας κάθε άσχετο να πιστέψει πως αυτά τα πράγματα ήταν σοβαρά κι είχανε καμιά αξία, όταν μάλιστα πρόκειται για ένα τέτοιο σημαντικό κοινό σκοπό. Αν η αξία της διαμάχης αποτιμάται σε κέρδος χρηματικό, ε τότε ναι σήμερα μπορούμε να διαπιστώσουμε πως είχε μεγάλη αξία για κάποι@ς!
Από την μια το ΣΥΔ, από την άλλη οι queertrans, φωνές και φασαρία το κάθε γκρουπ να συμπεριφέρεται αντιδραστικά, για δικούς τους λόγους, ξαφνικά να ανοίγουνε κοινό μέτωπο.

Τα παθιασμένα συμπλέγματα και οι ιδεοληπτικές παρανοήσεις όλων αυτών των ομάδων έθεταν κάθε διαφωνία με τον υπόλοιπο κόσμο στο μικροσκόπιο, τίποτα ποτέ δεν ήταν αρκετά πολιτικά ορθό. Στην πραγματικότητα βέβαια τα κίνητρα τέτοιων υστερικών ακτιβιστών, που κυριαρχούν σήμερα, είναι αμιγώς οικονομικά και προσωπικής προβολής, η διαφορά ως προς αυτά των νεότερων/νεοεμφανισθέντων με των παλιών είναι αφενός πως δεν έχουν ίχνος κατανόησης, ανθρωπιάς και δυνατότητα επικοινωνίας με το λαϊκό κοινωνικό στοιχείο, αφετέρου αδυνατούν να ξεχωρίσουν τι πραγματικά είναι σημαντικό, όπως π.χ. το ότι αν η μέση νοικοκυρά δεν γνωρίζει τι σημαίνει ΛΟΑΤ, είναι αστείο να επιμένουμε να προσθέτουμε νέα αρχικά γράμματα.

Ευτυχώς το παράλογο μποϋκοτάζ στο Athens Pride δεν πέτυχε, τα fashion victims που έλεγαν πως δεν θα έρθουν ΗΡΘΑΝ, τα είδαμε όλα εκεί παρά τις διαδικτυακές τους αναγγελίες για καταδίκη στη "τρανσφοβική επιτροπή του pride". Όπως δεν πέτυχε και ο πόλεμος των ψεύτικων ΜΚΟ, κάθε νεοσύστατη ομάδα ατόμων που κάποτε έβγαλαν λεφτά συνεργαζόμενοι με Θετική Φωνή, με antivirus και τόσα άλλα, πέρσι γύρισαν την πλάτη, διαλέγοντας στρατόπεδο. Aκριβώς επειδή τα λεφτά φαίνεται να τελείωσαν, διακόπηκαν οι συνεργασίες χρόνων. Ίσως να ευθύνονταν τα λεφτά του ΚΕΕΛΠΝΟ, όπως επίσης και η προηγούμενη διοίκηση πιο φιλική σε απατεώνες, επί συγκυβερνήσεως ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, Λοβέρδος/Γεωργιάδης, όπου καταδικάστηκε φέτος για διαφθορά, αφού πλήρωνε το κράτος για διαφημίσεις, οι οποίες λέει έπρεπε, αφού μπορούσαν, να γίνονται δωρεάν. Κατά τα άλλα το πρόβλημά μας ήταν αν ο Πολάκης είναι τραμπούκος και είπε ΧΙΒ αντί για Εητς Αι Βι.
Η πρόφαση της μη συμπερίληψης των Τρανς σε ομάδες κοινού ενδιαφέροντος σίγουρα δεν ίσχυε, ή τουλάχιστον δεν ευσταθούσε η απόδοση ευθυνών, στα καλά καθούμενα, μονάχα σε ένα άτομο, όταν μαζί συνεργάζονταν όλοι τους τόσα χρόνια. Συνεπώς όλοι είχανε μερίδιο ευθύνης, όπως και οι διαμαρτυρόμενες τρανς, εφόσον δεν υπήρχε καμία άξια ανάμεσά τους να ασχοληθεί.

Τελικά ούτε ένας χρόνος δεν πέρασε, όλοι αυτοί που γαύγιζαν, επανεξελίχθηκαν για ακόμα μια φορά σε κλίκα, και μοιάζει να μας δούλεψαν κανονικά. Αφού μας δίχασαν, ύστερα επανασυνδέθηκαν, με διάφορους αλληλοσυνεκμεταλλευτικούς τρόπους.

Με μια μακροσκελή έκθεση οι αναρχοτρανσφεμινίστριες απολογήθηκαν για τους λόγους που φέτος, αν και καθόλου δεν το ήθελαν, θα συμμετέχουν στο Pride κι αυτό γιατί η περσινή "κακιά" επιτροπή αποδέχεται όλα τους τα αιτήματα. Η επιτροπή τέτοια που είναι βέβαια και για τους λόγους που βρίσκεται εκεί, ασχέτως αν κανείς άλλος δεν έχει την θέληση να το αναλάβει όλο αυτό, ήταν επόμενο πως δεν θα είχε ιδιαίτερο πρόβλημα, ούτε ποτέ της είχε, να αποδεχτεί το οτιδήποτε.
Αν βρεθεί όμως του χρόνου κάνας δύο τρελοί και απαιτήσουν ότι θέλουν Pride χωρίς παρέλαση με τσιτσιολίνες, γιατί με καρικατούρες, όπως ισχυρίζονται μερικοί πιο conservatives, δεν κερδίζεις δικαιώματα, αλλά να ντυθούμε όλοι αρρενωπές και κουστουμάτοι τι θα γίνει;

Για κάποι@ς ο συνδικαλισμός εξαργυρώθηκε και με το παραπάνω.


Μάλιστα για χάρη του all inclusive, προσλήφθηκε μια queertrans τόσο στο περιοδικό antivirus, όσο και στη Θετική φωνή, όπως επίσης έγινε μέλος και της επιτροπής του pride.
Τι αναρχικός τώρα και αντικρατιστής είναι κάποιος που απαιτεί από το κράτος την αναγνώριση της δικής του κοινωνικής κατασκευής, αλλά και την χρηματοδότησή του;
Επιπλέον μάθαμε ότι έγιναν και διαγωνισμοί για προσλήψεις, υποτίθεται διαφανείς, όπως επίσης και καλέσματα να γίνουμε εθελοντές, να βγάζουμε δηλαδή όλη τη δουλειά, για να πληρώνονται τα κεφάλια. Δεν βαριέσαι όμως; Το θέμα είναι να γίνεται και όχι ποιοι και πως το κάνουν, δεν μπορούν να ικανοποιούνται όλα τα γούστα, τι να κάνουμε!


Κι επειδή η νεολαία γενικά παρασύρεται από τυχοδιώκτες που παριστάνουν τους ακτιβιστές, κουτσοκάνουν κάτι κι ύστερα ζητάνε γιαυτό θρόνους, ας προσέχει να μην τους πιστεύει, να μην επηρεάζεται, να τους κρίνει αυστηρά, ελέγχοντας κάθε εκδοχή, να μην τους δίνει αξία όταν οι φωτογραφίες τους στα σόσιαλ μήντια τους παρουσιάζουν από κάποιο βήμα με μικρόφωνο, σε κάποια τυχάρπαστη εκδήλωση, που πάλι μεταξύ τους την κάνουν.


Καλά κάνουν λοιπόν όποιοι τρώνε λεφτά του κράτους, γιατί χωρίς χρηματοδότηση δεν θα είχαμε κανένα φεστιβάλ και δεν είναι υποχρεωμένος κανείς να βάζει από την τσέπη του, αλλά μην αυτοπροσδιορίζονται ως ακτιβιστές μα ως επιχειρηματίες.
Έχουν μάλιστα την εντύπωση πως μπορούν να ψεύδονται αιωνίως, όταν η κοινότητα όμως είναι μικρή κι εσύ ψάχνεις τρόπους να την εκμεταλλεύεσαι, όλοι θα μάθουν αργά ή γρήγορα με τι κονδύλια εκδίδεις το περιοδικό σου, ποιος σου χαρίζει διαφημίσεις, πως χρηματοδοτείται το φεστιβάλ σου, ή το πόσο απαίσια φέρεσαι σε εκείνες που υποτίθεται διακηρύσσεις πως προστατεύεις.
Όταν θες να ασχολείσαι με τα κοινά είναι επόμενο να περιμένεις ότι θα απαιτείται και διαφάνεια.


Εν τέλει οι μισοί ήτανε κάτι γκαρσόνια και σήμερα με τα λεφτά που βγάλανε από το ακτιβιστιλίκι έχουνε γραφεία και κανείς δεν ξέρει από που ζουν και τι ακριβώς δουλειά κάνουν...το μυρίστηκαν και κάποιοι άλλοι που ακόμα κι αν όντως πιστεύουν τις κραυγές που βγάζουν, σε σύντομο χρονικό διάστημα θα διαβρωθούν.
Το άσχημο της υπόθεσης είναι ότι μέσα από μερικές καλές πράξεις αποκτάν κοινό, άλλωστε οι φελλοί χρειάζονται μπουκάλια, αλλά καταλήγουν να παθαίνουν μαλάκυνση και να θυμίζουν τα αντίπαλα κομματικά στρατόπεδα, όπου ο απατεώνας της ΝΔ ξεχνάει πως έχει κυβερνήσει και ξαφνικά αγανακτεί με τους κυβερνώντες και τις "αδικίες" τους.
Ας μας κάνουν λοιπόν κι εμάς όλοι τους τη χάρη, γιατί ακτιβιστή με το αζημίωτο, υπερασπιστή κάθε ανύπαρκτης και υπαρκτής μειονότητας, είχαμε έναν και καλό και σίγουρα δεν χρειαζόμαστε άλλους να αναπληρώσουν τη θέση του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σώσον, Κύριε, τον λαόν Σου και ευλόγησον την κληρονομίαν Σου, νίκας τοις βασιλεύσι κατά βαρβάρων δωρούμενος...