ΔΗΜΑΡ η Τρανσέξουαλ Αριστερά

Η δήλωση του Πάνου Σκουρλέτη προκάλεσε αντιδράσεις, αν και λίγο τραβηγμένες από τα μαλλιά, ίσως λόγω εμπάθειας μερικών προς την Αριστερά, ίσως επειδή κάποιοι όψιμοι pink rebels αν και δεν μπορούν να πείσουν τις μανάδες τους...επιμένουν με το έτσι θέλω να πείσουνε όλους τους άλλους. Εμείς όμως δεν παρεξηγηθήκαμε κι όχι επειδή "δεν είμαστε τρανς άρα δεν ξέρουμε", αλλά επειδή δυστυχώς ή ευτυχώς ο Συριζα έχει και τρανσέξουαλ εγγεγραμμένα μέλη και επιτροπή ΛΟΑΤ δικαιωμάτων και φυσικά η νεολαία έχει πάρει πια ξεκάθαρη θέση και έχει ήδη κάνει λόγο για τα όσα πρέπει να αλλάξουν και εντός και εκτός κόμματος, δηλαδή τη συμπεριφορά του κόσμου της Αριστεράς και φυσικά των στελεχών του Συριζα, αλλά και τη συνταγματική κάλυψη για το κοινωνικό φύλο και το δικαίωμα στους γάμους και την υιοθεσία.
Πολλές ακόμα είναι οι γυναίκες στο Συριζα, ενεργά μέλη και της νεολαίας, οι οποίες είναι ένθερμες υποστηρίχτριες των ΛΟΑΤ δικαιωμάτων και δη των τρανσέξουαλ.
Ναί, ίσως η Αριστερά είναι ξενέρωτη, αντιερωτική, κουτσομπόλα και συντηρητική, αλλά ομοφοβική δεν είναι. Ναι μπορεί να πετάνε μαλακίες διάφορα στελέχη, αλλά θα είσαι πιο γελοίος εσύ αν ισχυρισθείς πως ο Τατσόπουλος είναι ομοφοβικός.
Για να λέμε του στρέητ το δίκιο, ελάχιστοι είναι οι ΛΟΑΤ που ασχολήθηκαν ενεργά με τον ακτιβισμό και μόνο δύο τα κοινοβουλευτικά κόμματα που φλερτάρουν μαζί μας...και δεν είναι άλλα από τη ΔΗΜΑΡ και το ΣΥΡΙΖΑ.


Απλώς επιτέλους πρέπει να αποφασίσετε όσοι κόπτεστε για τα ΛΟΑΤ δικαιώματα αν είναι καλύτερα με Τρικομματική Κυβέρνηση του Μνημονίου ή με ανατρεπτική πολιτική ΣΥΡΙΖΑ(...και ό,τι αυτό συνεπάγεται).

Αλέξης Τσίπρας: «Πρέπει να εργαστούμε ενάντια στις ομοφοβικές προκαταλήψεις»

Τι περιμένετε από έναν παντρεμένο σαν τον Σκουρλέτη, που είτε του ξέφυγε λόγω βλακείας είτε όντως λόγω ομοφοβίας, που και πάλι όταν γυρίσει σπίτι του δεν θα συναντήσει τα προβλήματα μιας τρανς αλλά μιας ετεροκανονικής οικογένειας; Δεν είναι όμως αυτός που θα μας απαγορεύσει αύριο να παντρευτούμε ή να αλλάξουμε φύλο, αυτός είναι ένας μικροαστός που θα ψηφίσει ναί σε ό,τι αποφασίσουν άλλοι Συριζέοι βουλευτές-σύντροφοι-συνάδελφοί του πιο επαναστατημένοι.
Είναι δυστυχώς υποχρέωση μας να τον μορφώσουμε πάνω στα ζητήματα αυτά, όπως βέβαια και δικαίωμα μας να εκλαμβάνουμε ως τρανσοφοβικά τα σχόλια του.

Συζήτηση σε Επιτροπή της Βουλής για τρανς κρατούμενες – Τρανσφοβικές δηλώσεις βουλευτή Δημαρ
Τσακωμός μεταξύ του βουλευτή της Δημοκρατικής Αριστεράς, Γιάννη Πανούση και των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Βασιλικής Κατριβάνου και Τάσου Κουράκη.
Καταλαβαίνω πως η Τρανσέξουαλ Αριστερά μπορεί να οδηγήσει και σε άλλου είδους άσχημα μονοπάτια και αύριο μεθαύριο να μας πουν κι αυτοί πως "η κοινωνία δεν είναι έτοιμη". Εκεί θα κριθούν όμως! Ισότητα και Αποποινικοποίηση ή μετατροπή σε νέο ΠΑΣΟΚ που θα σβήσει όποιες αριστερές αυταπάτες έχουμε και θα μετατρέψει τη ΔΗΜΑΡ σε μεγάλη αντιπολιτευτική αντίπαλο ή μήπως τους Οικολόγους;

Ο ΣΥΡΙΖΑ όπως και να ΄χει διαθέτει κόσμο που δεν πρόκειται να δείξει υπομονή σε αυτά τα ευαίσθητα θέματα.

Αν το πρόβλημα μας είναι οι τύποι και οι ταμπέλες, τότε να στηρίξουμε και τους Ρεπουμπλικάνους! Γιατί όχι παιδάκια; Αφού κι από αυτούς οι μισοί τώρα υπέρ του γκέϊ γάμου φέρονται να είναι στην Αμερική.

Στη Δανία, αν και η πρώτη χώρα που νομιμοποίησε το γκέϊ γάμο, οι νόμοι για τις τρανσέξουαλ είναι ακόμη πρωτόγονοι, μόνο φέτος έγιναν κάποιες ισχυρές προσπάθειες κι αυτές ξεκίνησαν κυρίως από lgbt αναρχικούς-αντιεξουσιαστές που συμμετείχαν σε κινήματα όπως οι αγανακτισμένοι, όταν μαθεύτηκε πως μια πρόσφυγας τρανσεξουαλ από την Αφρική, είχε κλειστεί σε ανδρικό στρατόπεδο συγκέντρωσης...Πράγμα που οι μη πολιτικοποιημένες οργανώσεις των ΛΟΑΤ στην Δανία δεν είχαν αντιληφθεί ούτε είχαν προσπαθήσει να αλλάξουν.

Το να βγάζουμε λοιπόν από τη μύγα ατσάλι δεν οδηγεί πουθενά, δεν θα κερδίσουμε τίποτα αν τη λαϊκουριά και τη χαζομάρα τις ονομάσουμε ομοφοβία.
Πρέπει κι οι ίδιες οι τρανς να καταλάβουν πως πρέπει να παλέψουν για το κοινωνικό τους φύλο τώρα, αφού μέχρι χτές το πρόβλημα βρισκόταν αλλού, όπως πάλεψαν οι γυναίκες πριν από έναν αιώνα. Δεν εκπαιδεύεται απ΄την μια μέρα στην άλλη η Ελληνική μας κοινωνία. Πόσο μάλλον όταν κάποιες αντί να βοηθήσουν κάνουν την κατάσταση χειρότερη με το να ψεύδονται πως έχουνε εγχειριστεί, λες κι αμα εγχειριστείς ο κόσμος αλλάζει συμπεριφορά απέναντι σου και περιμένει μετά να γεννήσεις κιόλας...
Πρέπει και οι γκέϊ να θυσιάσουν λίγη αστερόσκονη για να ακούσουνε μια πολιτική ομιλία παραπάνω, αλλιώς θα καθόμαστε εδώ αναμεταξύ μας και θα λέμε πόσο ομοφοβικός είναι ο ένας και πόσο ο άλλος, καταλήγοντας πάλι σε "Τρανσέξουαλ κυβερνήσεις".

Σε προηγούμενο άρθρο είχαμε αναρωτηθεί αν ο ΣΥΡΙΖΑ καταλήξει τραβεστί, αφού δεν ήταν σίγουρο προς τα που κλίνει και προς τα που οδεύει. Μήπως να μας κατηγορίσετε και εμάς για απρέπεια; (Θα σας μιλάνε καλύτερα οι φίλοι του Αντώνη Σαμαρά φαίνεται...)
Τρανς σημαίνει επίσης αλλαγή ή μετάβαση, ο Σκουρλέτης εκείνη την ώρα μόνο Τρανσοφοβία δεν έδειξε, αφενός έχει τις τρανς στο μυαλό του, αφετέρου το δικαιολόγησε για να μην τον παρεξηγήσουν.
Από την άλλη είναι κρίμα πολιτικός να φέρνει στη δημόσια κουβέντα τέτοια στερεότυπα, ας προσπαθήσουμε να τον κολλήσουμε στον τοίχο λοιπόν μόνο για να βγεί κάτι καλύτερο και όχι απλά να διαγράψουμε το ΣΥΡΙΖΑ λες και πρέπει να στιγματιστεί από έναν και μόνο άνθρωπο.

Αν είσαι γκέι άντρας πάντως, θα είναι πολύ ψυχοφθόρο να διαμαρτύρεσαι κάθε φορά που κάποιος ξεστομίζει μπροστά μου τη φράση "πεινάω σαν πούστης!" όταν μάλιστα κι εσύ ο ίδιος τη χρησιμοποιείς!

"Πάει το τρανσέξουαλ παντελόνι έγινε πουκάμισο καρό..." Νότιος Κώλος του Τζίμη Πανούση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σώσον, Κύριε, τον λαόν Σου και ευλόγησον την κληρονομίαν Σου, νίκας τοις βασιλεύσι κατά βαρβάρων δωρούμενος...