ΕΦΥΓE o Ιερέας Don Gallo ο μόνος που κράτησε ψηλά το επίπεδο του Καθολικισμού

Πέθανε ο don Gallo, ο κομμουνιστής παπάς, ο φίλος των γκέϋ και των απεργών, ο πιο κόκκινος απ΄τους κόκκινους. Ο πιο γλυκός από τους γλυκύτερους, ο πιο χαμογελαστός από όλους.
Αμφιβάλω αν θα υπάρξει άλλος Καθολικός Παπάς να πολεμήσει με τέτοια δυναμικότητα για τη δικαιοσύνη την ισότητα και τα ανθρώπινα δικαιώματα και την πραγματική έννοια του Χριστιανισμού. Μια φωτεινή ακτίδα στην μαυρίλα και τη σαπίλα του Καθολικισμού. Ένας τρελοΙταλός που κάθε άλλος σοβαρός παπάς από οποιαδήποτε θρησκεία θα έπρεπε να μιμηθεί.

http://www.thepressproject.gr/article/43338/Pethane-o-kokkinos-iereas-ntrea-Gkalo
~~Μεγάλη συγκίνηση προκαλεί στην Ιταλία ο θάνατος του πατέρα Αντρέα Γκάλο, του καθολικού ιερέα που στάθηκε πάντα στο πλευρό των πιο αδύναμων, των απόκληρων, των «τελευταίων»... Ο δον Γκάλο πέθανε στα 84 χρόνια του μετά από μακρά ασθένεια στην ενορία του, το Σαν Μπενεντέτο αλ Πόρτο της Γένοβας.
Ήταν ο «ιερέας του πεζοδρομίου», ο «κόκκινος ιερέας», ο ανατρεπτικός, μεταρρυθμιστής, επαναστάτης πατέρας Γκάλο που τραγουδούσε τον περασμένο Δεκέμβριο το διάσημο παρτιζάνικο Bella Ciao μέσα στην εκκλησία στην πρωτεύουσα της Λιγουρίας.
Το τραγούδι των Ιταλών παρτιζάνων ενάντια στο φασισμό είναι ύμνος αντίστασης έως σήμερα, έχει διασκευαστεί εκατοντάδες φορές και έχει «ταξιδέψει» σε όλο τον κόσμο συμβολίζοντας τον αγώνα της αντίστασης. ~~
Ο don Andrea Gallo με την Αριστερή transexual πολιτικό Vladimir Luxuria και τον Franco Grillini επίσης περήφανο gay πολιτικό της Αριστεράς στην Ιταλία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σώσον, Κύριε, τον λαόν Σου και ευλόγησον την κληρονομίαν Σου, νίκας τοις βασιλεύσι κατά βαρβάρων δωρούμενος...