Εκλογές, δικαιώματα & Pink Washing



Ψήφισε τα δικαιώματά σου είναι ο τίτλος της μικροσκοπικής μέχρι στιγμής και διαδικτυακής καμπάνιας που ξεκίνησε η Colour Youth και το athens Pride. Ύστερα από μια προκήρυξη για το άνοιγμα μιας θέσης εργασίας, από την οποία βέβαια ο υποψήφιος που θα επιλεγόταν θα έπρεπε να έχει όλα τα προσόντα ενός διευθυντή.

Τι είναι αλήθεια gay πολιτική και τι θα έπρεπε να είναι; Πόσο αναγκαία είναι η προσπάθεια καθοδήγησης των λοατ ψηφοφόρων;

Από ότι φάνηκε μέχρι στιγμής, δημιουργήθηκε μια ιστοσελίδα και μια σελίδα στο
fb, στις οποίες αναρτήθηκαν όλα όσα από καιρό γνωρίζουμε, όλα όσα ήδη έχουμε φάει με το κουτάλι και για όλα αυτά ο άνθρωπος που έχει προσληφθεί θα έχει να λαμβάνει και περίπου 5000 ευρώ από χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, από Φεβρουάριο μέχρι Αύγουστο.
Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε τη συνέχεια της συγκεκριμένης δράσης, ούτε αν θα είναι περισσότερα ή λιγότερα τα χρήματα που θα δαπανηθούν σε μια οργάνωση για να προειδοποιήσει τους λοατ ψηφοφόρους για το ποιους υποψηφίους πρέπει να επιλέξουν να στηρίξουν σε αυτές τις δημοτικές και ευρωεκλογές. Δυστυχώς όμως οι μέρες περνάνε και ακόμα ούτε μια συνέντευξη δεν έχουμε δει, καμία ανάρτηση για το τι πιστεύει το ένα κόμμα και τι υποστηρίζει ο τάδε υποψήφιος. Θα φτάσουμε άραγε στις ημερομηνίες και ακόμα δεν θα γνωρίζουμε αν ο ΣΥΡΙΖΑ θα στηρίξει την αλλαγή πλαισίου νομοθεσίας για τα ομοφυλόφιλα ζευγάρια την ώρα που η Νέα Δημοκρατία θα την αποθαρρύνει;
Ή μας αρκεί να σηκώνει ο καθένας την παντιέρα για τα ΛΟΑΤ δικαιώματα και στο τέλος με την οικονομική κατάσταση που οδηγείται η έρμη χώρα μας ακόμα και να παντρευτείς με τον γκόμενό σου θα είσαι 30 χρονών άνθρωπος και θα πληρώνεσαι με κατώτατο μισθό 560 ευρώ. Τι να τα κάνουμε ακριβώς τα δικαιώματα, για να το πούμε λαϊκά, όταν πεινάμε κι όταν και οι δύο μισθοί δεν φτάνουν για να συντηρήσεις ένα δυάρι;
Αν η απάντηση των διαχειριστών της εταιρίας είναι "φτιάξαμε ένα ερωτηματολόγιο που καλείστε όλοι οι λοατ να συμπληρώσετε", ε λυπάμαι αλλά έχουμε συμπληρώσει οι ίδιοι και οι ίδιοι 100 κωλοφυλάδες από τότε που ξεκίνησε η "καριέρα μας".
Θα θέλαμε να γνωρίζουμε ποιος επιλέχτηκε τελικά και με ποια κριτήρια, να βρίσκεται πίσω από αυτές τις απλοϊκές ιστοσελίδες στις οποίες δηλώνεται πως θα ενημερώνουν για τις θέσεις κομμάτων και υποψηφίων ,αλλά μέχρι στιγμής διαβάζουμε μονάχα τις χιλιοπαιγμένες δηλώσεις ενός δημάρχου εκλεγμένου με τη Νέα Δημοκρατία και ενός δημοσιοκάφρου που πληρώνεται από το ίδιο κανάλι που πληρώνονται και αρκετοί gay δημοσιογράφοι κρυφοί και φανεροί.

Άραγε καταλαβαίνουν οι λοατ ΜΚΟ μας πως αυτό το πράγμα φαντάζει προκλητικό, μιας που η colour youth δεν έχει τοποθετηθεί ποτέ των ποτών σε πολιτικό επίπεδο, ενώ το pride εδώ και 10 χρόνια φιλοξενεί περίπτερα πολιτικών κομμάτων τα οποία ποτέ δεν κράτησαν τις υποσχέσεις τους και ποτέ δεν έγιναν οι κατάλληλες πιέσεις ούτε από εμάς ως κοινότητα, ούτε και μέσω των αυτόκλητων και μη, αντιπροσώπων μας;

Είναι λοιπόν αστείο να μας λένε "ψήφισε τα δικαιώματά σου", όσο και παραπλανητικό. Πολιτικοποιημένοι ομοφυλόφιλοι υπάρχουν εδώ και 40 χρόνια, το ίδιο και κομματικοποιημένοι και στα κρυφά και στα φανερά. Δεν χρειάστηκαν ευρωπαϊκά κονδύλια, μάλιστα κάποιοι έγιναν και πρωθυπουργοί της χώρας, ενώ κάποιοι άλλοι πιάστηκαν στη φάκα για διαφθορά και άλλοι εκλέχτηκαν και δήμαρχοι.
Αντιθέτως οι περισσότερες ψωλοφυλάδες που βγήκανε τα τελευταία χρόνια, που ίσως να εισέπρατταν κονδύλια και επιχορηγήσεις από το δημόσιο και ποιος ξέρει από που αλλού, πραγματοποιούσαν αφιερώματα μονάχα στον Καβάφη και ούτε καν για τα πολιτικά του ποιήματα, άντε και για το πως πλένουμε τον κώλο μας. 
Υπάρχει άραγε ένα περιοδικό από όλα αυτά που δραστηριοποιούνται και σήμερα που να έχει δώσει ποτέ πολιτική γραμμή διαφωτίζοντας τους νέους ή απλά να έχει φιλοξενήσει έστω και ένα άρθρο για τους υπόλοιπους ομοφυλόφιλους ποιητές μας; Μα ούτε για αυτό δεν ήταν ικανοί να γράψουν. Το πιο ποιοτικό που γράφτηκε σε αυτά τα περιοδικά από το 2000 κι ύστερα ήτανε για τη συναυλία της Μποφίλιου.
Άραγε είναι τυχαίο που η Θάτσερ είχε μεγαλύτερη απήχηση στις αδερφές από ότι ο John Maynard Keynes;
(Μπείτε στο wiki και διαβάστε ποιος είναι ζωάδια!)

Γιατί λοιπόν σας κράζουμε αφού τα έχουμε πλέον αποδεχτεί και αφού εμείς δεν κάναμε τίποτα καλύτερο για να δικαιώσουμε τις επικρίσεις μας απέναντί σας;

Μα γιατί είναι μείζονος σημασίας να αποφασιστεί επιτέλους αν η κοινότητά μας θα υπερασπιστεί το οικονομικό μοντέλο της σοσιαλδημοκρατίας ή του νεοφιλελευθερισμού. Αν θα συνεχίσετε όσοι επαγγελματίες έχετε άκρες και λαμβάνετε χρήματα, για να πουλάτε υποτυπώδη και καρακιτσάτο ακτιβισμό και να μοιράζεστε τα κέρδη από τους φόρους που πληρώνουμε οι υπόλοιποι αναμεταξύ σας, όλα αυτά τα χρόνια, χωρίς να σημειώνετε και καμία πρόοδο. Θα τολμούσε κανείς να σκεφτεί πως κάποιοι ζηλωτές προτιμάτε να παραμένετε the only gay in the village με ο,τι αυτό συνεπάγεται...
Αναρωτιόμαστε επίσης για το αν η δυτικόφιλη κοινότητά μας θα υποστηρίζει το δικαίωμα της Αμερικής να διασπά τη Γιουγκοσλαβία και το Κόσοβο, επειδή τώρα επιτρέπει τον gay γάμο και αν από την άλλη θα κατακρίνει τη Ρωσία επειδή παρουσιάζεται από τη δύση ως ακραία ομοφοβική, την ώρα που τουλάχιστον πραγματοποιεί εκλογές, για να εξαναγκάσει την προσχώρηση της Κριμαίας και όχι βομβαρδισμούς.

Έχετε αργήσει κύριοι και εντός και εκτός για να μετατρέψετε την ελευθερία της ερωτικής μας έκφρασης σε πιόνι της διεθνούς πολιτικής σκακιέρας και σε άσο στο μανίκι όποιου προσπαθεί να κερδίσει αυτόν τον νέο ψυχρό πόλεμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σώσον, Κύριε, τον λαόν Σου και ευλόγησον την κληρονομίαν Σου, νίκας τοις βασιλεύσι κατά βαρβάρων δωρούμενος...