Τζαμί για ΛΟΑΤ στη Νότιο Αφρική

Αυτή την Παρασκευή 19/9/2014 ανοίγει τις πύλες του ένας πρωτοποριακός μουσουλμανικός χώρος λατρείας. Το τζαμί θα κάνει ευπρόσδεκτο κάθε ΛΟΑΤ, ανεξαρτήτως χρώματος ή φύλου. 

Παρά τις απίστευτες αντιδράσεις της Μουσουλμανικής κοινότητας, μιλώντας για "πουστοναό", τις απειλές κατά της ζωής και τους διαδικτυακούς εκβιασμούς, τα σχέδια του Dr Taj Hargey για ένα <<ανοιχτό σε όλους>> τέμενος θα προχωρήσουν. 

Για πρώτη φορά στη Νότιο Αφρική, άνδρες και γυναίκες πιστοί του Ισλάμ θα προσεύχονται όλοι μαζί στον ίδιο χώρο, ανεξάρτητα αν είναι σουνίτες ή σιίτες. Μάλιστα θα προχωρούν και σε γαμήλιες τελετές.

Γεννημένος στο Κέηπ Τάουν ο Dr Hargey είναι ο διευθυντής του Μουσουλμανικού Εκπαιδευτικού κέντρου της Οξφόρδης. Επέστρεψε στη γενέτειρά του με ελπίδα την εξέλιξη μιας "θρησκευτικής επανάστασης".

<<Πριν από 20 χρόνια βιώσαμε την πολιτική επανάσταση τώρα χρειαζόμαστε μια θρησκευτική... , ...δεν υποστηρίζω ούτε όμως και καταδικάζω τους ομοφυλόφιλους... , ...θα τους καλωσορίσουμε και θα συζητήσουμε μαζί τους για θρησκευτικά, πολιτικά, σεξουαλικά και άλλα θέματα...>>

Αν και ο Hargey αποτελεί έναν δυνατό σύμμαχο των ΛΟΑΤ δικαιωμάτων και προωθεί την προσχώρηση ομοφυλόφιλων στο Ισλάμ, εντούτοις αρνείται πεισματικά πως είναι και ο ίδιος ομοφυλόφιλος όπως τον κατηγορούν, ενώ υπόσχεται να λάβει και νομικά μέτρα σε όποιον τον συκοφαντήσει, ισχυριζόμενος πως ο λόγος που ανοίγει ένα τέτοιο τέμενος είναι προσωπικός.


Από την άλλη ο πρόεδρος του Ανώτατου Μουσουλμανικού Συμβουλίου της κοινότητας διαμήνυσε πως θα λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για να προστατεύσουν την μουσουλμανική πίστη, πραγματοποιώντας ελέγχους ώστε να διασφαλιστεί πως οι διδαχές του νέου αυτού λεγόμενου ως μουσουλμανικού τεμένους συνάδουν με εκείνες που θεωρούν σωστές και διδάχτηκαν από το Κοράνι.

Ο Dr Hargey απάντησε πως <<αυτό που θέλαμε είναι ένα τζαμί να αντανακλά τον 21 πρώτο αιώνα, όχι κάποια ουτοπία του 17ου που δεν υπήρξε και ποτέ>>

Στο Παρίσι έχει ξεκινήσει αντίστοιχο τζαμί από το 2012.

Ελεύθερη Μετάφραση από πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σώσον, Κύριε, τον λαόν Σου και ευλόγησον την κληρονομίαν Σου, νίκας τοις βασιλεύσι κατά βαρβάρων δωρούμενος...