Βραζιλιάνοι μαθητές φοράνε φούστες ως διαμαρτυρία

Την έμπρακτη αλληλεγγύη τους αποφάσισαν να δείξουν οι συμμαθητές της 17χρονης transgender Maria Muniz, σε κολέγιο της Βραζιλίας, όταν οι καθηγητές της αποφάσισαν να την επιπλήξουν και να της επιβάλουν κυρώσεις, καθώς εκείνη αποφάσισε να φορέσει την γυναικεία μαθητική στολή.

<<Πάντοτε εμφανιζόμουν με παντελόνια, η καταπίεση που αισθανόμουν όμως ήταν πολύ μεγάλη... αποφάσισα να είμαι ο εαυτός μου μιας και αυτό υποτίθεται είναι κάτι που το σχολείο σου διδάσκει, το να αποδέχεσαι δηλαδή ποιος πραγματικά είσαι...>>

Οι συμμαθητές την επόμενη μέρα αντέδρασαν δυναμικά και μαζικά, προκαλώντας συμφόρηση στη συντηρητική διεύθυνση του ιδρύματος, το οποίο τελικά αποδέχτηκε το ότι οι ηθικοί τους κώδικες δεν μπορούν να επιβάλουν το πως θα αισθάνεται μια αποφασισμένη τρανς κοπέλα και πως εκείνοι στην τελική, ως διαμορφωτές της παιδείας των νέων, πρέπει να της συμπεριφέρονται.

Το σχολείο σε επίσημη ανακοίνωσή του ισχυρίστηκε πως θα προχωρίσει στις απαραίτητες αλλαγές και αναθεώρηση, ώστε να μην υπάρξει ξανά πρόβλημα με τους επόμενους μαθητές και μαθήτριες που θα αποφασίσουν το ίδιο.

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σώσον, Κύριε, τον λαόν Σου και ευλόγησον την κληρονομίαν Σου, νίκας τοις βασιλεύσι κατά βαρβάρων δωρούμενος...