Διεθνείς κυρώσεις για την Γκάμπια λόγω Ομοφοβίας

Σύσσωμη η Δύση αποφάσισε να στείλει ένα ηχηρό μήνυμα ολοκληρωτικού αποκλεισμού της Γκάμπια, που η κυβέρνησή της είχε βγει εκτός ελέγχου, αφού από τον Οκτώβρη ποινικοποίησε την ομοφυλοφιλία, ενώ ο ηγέτης της θεωρείται πλέον από τους πιο αδυσώπητους καταστολείς ατομικών δικαιωμάτων.

Η Γκάμπια είναι ένα ανεξάρτητο κρατίδιο στην βορειοδυτική Αφρική. Το 95% του πληθυσμού είναι μουσουλμάνοι. Η εξουσία βρίσκεται στα χέρια ενός παρανοϊκού δικτάτορα, την οποία είχε καταλάβει με αναίμακτο πραξικόπημα το 1994. Αργότερα διεξήγε εκλογές που φυσικά τις κέρδισε. Ο συγκεκριμένος έχει κατηγορηθεί για καταπάτηση ανθρωπίνων δικαιωμάτων, αφού με εντολές του έχουν δολοφονηθεί αποτρόπαια χιλιάδες άνθρωποι που κατηγορήθηκαν ως μάγοι. Μάλιστα επικρίθηκε κάποτε για τις δηλώσεις του πως θεράπευσε το AIDS με ένα μείγμα βραστών βοτάνων.

Αποτελεί βασικό τουριστικό προορισμό από τις χώρες της Δυτικής Ευρώπης κυρίως με πτήσεις τσάρτερ. Θεωρείται τόπος σεξοτουρισμού, καθώς δημιουργούνται πολλές σχέσεις μεταξύ ηλικιωμένων γυναικών με ντόπιους νεαρούς που θεωρούν ευκαιρία την απόκτηση ενός ευρωπαϊκού διαβατηρίου.

Η υποκρισία αποτελεί κύριο χαρακτηριστικό των Ισλαμικών κρατών, η Γκάμπια δεν θα μπορούσε να απέχει από το πάρτι, γιαυτό και μετά την Αφρικανική Ουγκάντα που ευτυχώς με παρέμβαση της Μεγάλης Βρετανίας ο νόμος ποινικοποίησης της ομοφυλοφιλίας δεν θεσπίστηκε, ήρθε η σειρά του φασίστα προέδρου να εφεύρει νέο εχθρό, για να μπορέσει να δικαιολογηθεί για την ανικανότητά του στο λαό που καταδυναστεύει, με το να ξεκινήσει αγώνα εξόντωσης του ΛΟΑΤ πληθυσμού. Οι βιαιοπραγίες και οι δολοφονίες έγιναν καθημερινό φαινόμενο για όσους ανακαλύπτονταν για ομοφυλοφιλία.

Η Αμερική αποφάσισε τελικά να επιβάλει κυρώσεις στη χώρα, που ξεκινούν από 1 Ιανουαρίου.
Το εύρος των κυρώσεων είναι μεγάλο αφού θα επιβληθεί αυστηρός περιορισμός στο ελεύθερο εμπόριο, duty free, εισαγωγές και εξαγωγές, ενώ θα διακοπεί και θα απαγορευτεί οποιαδήποτε οικονομική βοήθεια προς τη χώρα. Νωρίτερα και η Ευρωπαϊκή Ένωση ανέστειλε επικείμενη αποστολή οικονομικής βοήθειας μέχρι νεωτέρας.

Θα πρέπει βέβαια η Δύση να σκεφτεί πολύ σοβαρό το ενδεχόμενο παροχής ασύλου στους ΛΟΑΤ της Γκάμπια, όπως και άλλων χωρών, όπως η Ουγκάντα, πέρα από τον καθολικό τερματισμό οικονομικής βοήθειας προς αυτές σε περίπτωση που δεν συμορφωθούν.



Πηγή 1

Πηγή 2

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σώσον, Κύριε, τον λαόν Σου και ευλόγησον την κληρονομίαν Σου, νίκας τοις βασιλεύσι κατά βαρβάρων δωρούμενος...