12 χρόνια κάθειρξη σε Αμερικανό για δολοφονία Φιλιππινέζας Τρανς

 Ο Joseph Scott Pemberton κρίθηκε ένοχος για τη δολοφονία της Φιλιππινέζας trans γυναίκας Jennifer Laude, που βρέθηκε νεκρή τον περασμένο Οκτώβρη στην πόλη των Φιλιππίνων Olongapo.
Η δολοφονία φαίνεται πως σημειώθηκε κοντά σε ναυτική βάση του Αμερικανικού Στρατού, στα βόρεια της Μανίλα.

Ο Pemberton, κλήθηκε να πληρώσει και  $85,000 στην οικογένεια του θύματος. Ενώ αναμένεται να εκτίσει τα μισά χρόνια της ποινής του.
Ο δολοφόνος ισχυρίστηκε πως βρισκόταν σε άμυνα, πως το θύμα έχασε τις αισθήσεις του και πως όταν εκείνος αποχώρισε ήταν ακόμη ζωντανή.
Μάλιστα οι συνήγοροι υπεράσπισης ισχυρίστηκαν πως η δίκη θα επηρέαζε τις σχέσεις της χώρας με τις ΗΠΑ, αφού οι δύο χώρες υπέγραψαν αμυντική συμφωνία πέρσι.

Το πιθανότερο είναι πως ο ναύτης αγνοούσε την κουλτούρα των Φιλιππινέζων lady boys που είναι ξακουστή και παγιωμένη. Έφαγε φρίκη όταν διαπίστωσε πως επρόκειτο για trans, οπότε και τη στραγγάλισε πάνω στο μεθύσι του. Όπως και να έχει ήταν ένα έγκλημα μίσους, που ώθησε σε μια σειρά από διαμαρτυρίες και διαδηλώσεις.

Οι Φιλιππίνες είναι διάσημες για τα λεγόμενα Lady Boys της Ασίας. Δεύτερη χώρα σε πληθυσμό transgender μετά την Ταϋλάνδη. Η κουλτούρα τους είναι εξαιρετικά Αμερικανοποιημένη, γιαυτό και προτιμούνται από δυτικούς. Είναι ευκολότερο για έναν Καναδό ή Αμερικάνο να διαμορφώσει σχέση με μια Φιλιππινέζα διεμφυλική που γνωρίζει καλά την αγγλική γλώσσα, σε αντίθεση με τις υπόλοιπες ασιατικές χώρες.
Τα αγόρια από τις Φιλιππίνες που έχουν επιλέξει να ζουν υιοθετώντας το θηλυκό κοινωνικό φύλο είναι εξαιρετικά ευγενικά και έχουν μεγαλώσει με οικογενειακά πρότυπα, που τις καθιστούν ακόμη πιο περιζήτητες για μακροχρόνιες σχέσεις.



Πηγή

Για περισσότερα lady boys εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σώσον, Κύριε, τον λαόν Σου και ευλόγησον την κληρονομίαν Σου, νίκας τοις βασιλεύσι κατά βαρβάρων δωρούμενος...