Τυνησία: 3χρόνια φυλάκισης σε 6 άνδρες για "σοδομισμό"

Η Τυνησία είναι μια ακόμα χώρα της Μέσης Ανατολής, που δεν λέει να σεβαστεί τα ατομικά δικαιώματα και παραβιάζει καθημερινά, όπως και οι γειτονικές της ισλαμικές χώρες, κατά μήκος της Μέσης Ανατολής, κάθε ανθρώπινο δικαίωμα.
Παρά την προσπάθεια για δημοκρατική μεταστροφή, η Τυνησία συνεχίζει να θεωρεί ανεπιθύμητους τους ΛΟΑΤ και κατηγορεί για το δικό της φασισμό πότε τους Εβραίους και πότε τη Δύση, όπως δηλαδή έχουν μάθει να κάνουν οι χώρες από το Μαρόκο μέχρι το Πακιστάν και το Ιραν.

Αυτές τις μέρες καταδικάστηκαν σε τρία χρόνια κάθειρξης, χωρίς αναστολή φυσικά, έξι gay άνδρες με την κατηγορία της ομοφυλοφιλίας. Μάλιστα οι περισσότεροι από αυτούς φοιτητές που εξαναγκάστηκαν σε ειδικές εξετάσεις, για να διαπιστωθεί κατά πόσο είχε "παραβιαστεί" ο πρωκτός τους.

Μετά από την εισβολή της αστυνομίας σε σπίτι που βρίσκονταν οι κατηγορούμενοι συγκεντρωμένοι, καταδικάστηκαν με νόμο κράτους, ενάντια στον "σοδομισμό και τον λεσβιασμό", υπό το άρθρο 230, από δικαστήριο της πόλης Kairouan. Ένας ακόμα νεαρός καταδικάστηκε σε 6 μήνες, για άσεμνη συμπεριφορά, επειδή στον υπολογιστή του βρέθηκε βίντεο πορνό.

Τον Σεπτέμβρη ένας ακόμα 22χρονος καταδικάστηκε σε 1 χρόνο φυλάκιση,
στην πόλη Hammam Sousse, για τους ίδιους λόγους, περνώντας τις ίδιες διαδικασίες.

Πηγή:
22-year-old Tunisian tortured & jailed on gay charges
Πηγή: Amnesty International

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σώσον, Κύριε, τον λαόν Σου και ευλόγησον την κληρονομίαν Σου, νίκας τοις βασιλεύσι κατά βαρβάρων δωρούμενος...