Η ομοφυλοφιλία στο ζωικό βασίλειο

Συνήθως ακούμε πως η ομοφυλοφιλία είναι αφύσικη, αλλά αυτό προέρχεται από ομοφοβικούς, όπως και όσους αγνοούν, πως πάμπολλα είδη του ζωικού βασιλείου απολαμβάνουν σεξουαλικές ομοφυλοφιλικές σχέσεις.

Οι σχέσεις αυτές ικανοποιούν διάφορες ανάγκες, από τη λύση μιας διαμάχης ανάμεσα σε δύο αντίπαλα αρσενικά, σε απλή αναζήτηση ευχαρίστησης. Σε φυλές π.χ. χιμπατζίδων Μπονόμπο τα αρσενικά που άλλοτε θα έρχονταν αντιμέτωπα για την κυριαρχία της φυλής, βρήκαν τον ερωτικό τρόπο να λύνουν τις διαφορές τους και να συσφίγγουν τους κοινωνικούς δεσμούς τους. Πολλά είδη ζώων διαμορφώνουν μακροχρόνιους δεσμούς ζωής.

Παρακάτω παρουσιάζονται μερικά είδη ζώων που η ομοφυλοφιλία είναι παραπάνω από υπαρκτή.

Δελφίνια
Επιστήμονες του πανεπιστημίου της Μασαχουσέτης έχουν καταλήξει πως αρκετά αρσενικά δελφίνια είναι αμφιφυλόφιλα ενώ βιώνουν και περιόδους αποκλειστικά ομοφυλοφιλικής αναζήτησης, μάλιστα διαμορφώνουν έντονες σεξουαλικές και περίπλοκες κοινωνικές σχέσεις.
Μάλιστα πολλά αρσενικά δελφίνια μένουν μαζί για μια ζωή, ενώ αν χάσουν τον σύντροφό τους βιώνουν παρατεταμένες περιόδους πένθους.

Πιγκουίνοι
Είναι πιθανώς τα πιο γνωστά για την ανάπτυξη ομοφυλοφιλικών σχέσεων, σε ελεγχόμενο ή ελεύθερο περιβάλλον αναπτύσσουν αποκλειστικά σχέσεις με πιγκουίνους του ίδιου φύλου.
Στην Ιρλανδία παρατηρήθηκε πρόσφατα ένα ακόμα λεσβιακό ζευγάρι που έφτιαξε τη φωλιά του, στην μοναδική αποικία πιγκουίνων της χώρας, ενώ ζευγάρι gay πιγκουίνων, του ίδιου είδους, στην Μαδρίτη, επι 6 χρόνια διατηρούσε σχέση μέχρι που τους δόθηκε το δικό τους αυγό να εκκολάψουν.

Καμηλοπάρδαλη
Σύμφωνα με έρευνες οι αρσενικές καμηλοπαρδάλεις κάνουν πολύ σεξ μεταξύ τους, ενώ για να φλερτάρουν τυλίγουν τους λαιμούς τους. Τους οποίους χρησιμοποιούν επίσης για να επιβάλουν την κυριαρχία τους, να θεσπίσουν την ιεραρχία, αλλά συχνά χαϊδεύονται σε σημείο διέγερσης, φτάνοντας στην κορύφωση. Μάλιστα αυτό συμβαίνει ακόμα και όταν υπάρχουν θηλυκές καμηλοπαρδάλεις γύρω.

Ντοκιμαντερ video
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σώσον, Κύριε, τον λαόν Σου και ευλόγησον την κληρονομίαν Σου, νίκας τοις βασιλεύσι κατά βαρβάρων δωρούμενος...