Με φυλάκιση κινδυνεύει Αιγύπτια ομοφοβική δημοσιογράφος

Πλημμελειοδικείο του Καΐρου επέβαλε εξάμηνη ποινή φυλάκισης σε αμφιλεγόμενη δημοσιογράφο, της Αιγυπτιακής Τηλεόρασης, Mona Iraqi, ύστερα από κατηγορίες για κατασκευή ψευδών ειδήσεων, δυσφήμιση και διάδοσή τους ζωντανά στην τηλεόραση. Ο τυχοδιωκτισμός της επίδοξης παρουσιάστριας, τον περασμένο Δεκέμβρη, είχε ως αποτέλεσμα τη δημόσια διαπόμπευση ανδρών, που βρίσκονταν σε δημόσια ανδρικά Χαμάμ, όταν η "δαιμόνια" ρεπόρτερ ειδοποίησε την αστυνομία να παρέμβει στο χώρο για να εμποδίσει το "σεξουαλικό όργιο". Η Iraqi που αναμετέδιδε ζωντανά στην τηλεοπτική της εκπομπή "El-Mestakhabi" το σκηνικό μαζικών συλλήψεων, ισχυριζόταν πως το 'Χαμάμ Ραμσής' ήταν ένα ομοφυλοφιλικό μπουρδέλο.
Το δικαστήριο όρισε πρόστιμο 10.000 Αιγυπτιακών λιρών. Η Iraqi καταδικάστηκε διεθνώς για παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Αν και η ομοφυλοφιλία δεν αποτελεί έγκλημα στην Αίγυπτο, οι περισσότεροι καταδικάζονται για "ακολασία" με άρθρο νόμου 9 - 10/1961 , με ποινές από 3 έως 6 χρόνια. Συνολικά 26 άνδρες σύρθηκαν στα δικαστήρια, οι μισοί με την κατηγορία της πορνείας, όπως και ο ιδιοκτήτης και οι υπόλοιποι με την κατηγορία της ακολασίας.
Επιπλέον οι αρχές τους εξέτασαν για να διαπιστώσουν αν ο πρωκτός τους ήταν "παραβιασμένος"...

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σώσον, Κύριε, τον λαόν Σου και ευλόγησον την κληρονομίαν Σου, νίκας τοις βασιλεύσι κατά βαρβάρων δωρούμενος...