Απαξιώνοντας το Orlando μέσω της Ισλαμοφοβίας

Όταν κατηγορούμε τη Ρωσία είμαστε Ρωσοφοβικοί; Όταν κατακρίνουμε τον Χριστιανισμό είμαστε αντίχριστοι;
Ο προπαγανδιστικός όρος Ισλαμοφοβία επινοήθηκε για να εξισωθεί η απέχθεια στο Ισλάμ με την ομοφοβία, τον ρατσισμό,την ξενοφοβία και άλλες έννοιες που είχαν ήδη αρνητική σημασία, για να κάνει hijacking αυτής της αρνητικής σημασίας ώστε να υπεραμυνθεί του Ισλάμ. Να δικαιολογήσει το γεγονός ότι πανηγύριζαν μεγάλες μερίδες του πληθυσμού αυτού με την κατάρρευση των δίδυμων πύργων. Που όταν κατάλαβαν τι είχαν κάνει αποφάσισαν, για ακόμα μια φορά στην ιστορία της ανθρωπότητας και αυτοί, να τα ρίξουν όλα στους Εβραίους, που υποτίθεται έλλειπαν εκείνη την ημέρα.

Πόσα μεμονωμένα περιστατικά χρειαζόμαστε ανά τον κόσμο, από την Αυστραλία ως το Παρίσι, από το Τελ Αβιβ ως το Ορλάντο;
Για ποιο λόγο ευθύνεται ο Δυτικός Ιμπεριαλισμός που ένας Σουνίτης καμικάζι αυτοκτονίας, ντυμένος γυναίκα ώστε να περάσει απαρατήρητος, ανατινάζεται μέσα σε Σιιτικό τζαμί στο Πακιστάν; Η δύση όσο και να το θέλει δεν μπορεί να πάψει να συναλλάσσεται οικονομικά με αυταρχικά καθεστώτα του τρίτου κόσμου, αλλά και αντίστροφα.

Ο ΙΣΙΣ απηύθυνε ανοιχτό κάλεσμα προς όλους τους μουσουλμάνους του κόσμου, που τον ακολουθούν, να επιτεθούν με κάθε μέσο στη δύση. Aπό τότε που άρχισε το Ραμαζάνι (πριν 10 μέρες δηλαδή) έχουν γίνει 72 μεμονωμένα περιστατικά με 614 νεκρούς.

Το Ισλαμ παράγει σταθερά οργανωμένη και θεσμοθετημένη τρομοκρατία, αν αυτό είναι απόρροια των χειρισμών της ανεύθυνης ή πονηρής δύσης, (άλλη μια θεωρία συνωμοσίας) που ακριβώς οφείλεται η ομοφοβική κουλτούρα; Ακόμα και στη Ρωσία υπάρχουν μεγάλα 
gay clubs, δεν πειράζει κανείς, αντίθετα στις περισσότερες Ισλαμικές χώρες, έχουν μπλοκάρει ακόμα και τα μέσα κοινωικής δικτύωσης.
Στην Ινδονησία οι αρχές συνέλαβαν μια ηλικιωμένη μαγείρισα, απαγορεύοντάς της να πουλάει φαγητό για ένα μήνα λόγω Ραμαζανιού, ενώ για τον ίδιο λόγο νεαρός Μαροκινός εισέβαλε σε σούπερ μαρκετ σπάζοντας μπουκάλια κρασιού, επειδή του φάνηκε βλάσφημο. Στο Σουλτανάτο του Μπρουνέϊ απαγορεύεται αυστηρά ακόμα και στους Τουρίστες να φάνε και να πιούνε μέχρι να δύσει ο ήλιος.
Στην Ελλάδα που δεν είναι διαχωρισμένη από το κράτος, την μεγάλη βδομάδα τα σουβλατζίδικα παραμένουν ανοιχτά. 



Το χέρι του τρομοκράτη δεν το όπλισε η μη ελεγχόμενη χρήση όπλων, αφού και στην Ευρωπαϊκή Ένωση ένα 25% του πληθυσμού κατέχει όπλα. Άλλωστε οι υπερασπιστές των όπλων στις ΗΠΑ θα αναρωτηθούν γιατί δεν απαγορεύουμε και τα μαχαίρια; Με μαχαίρια οι Παλαιστίνιοι τρομοκράτες επιτίθενται τελευταία σε τυχαίους Εβραίους στο δρόμο. Επιπλέον αν οι θαμώνες κουβαλούσαν μαζί τους όπλα, δεν θα είχαμε μετρήσει τόσα θύματα, ο εισβολέας θα είχε ακινητοποιηθεί, όπως πιστεύεται στους κύκλους των υποστηρικτών της οπλοκατοχής. Είναι σίγουρο πως οι ΗΠΑ χρειάζονται μεταρρυθμίσεις, ώστε να εξετάζονται οι επίδοξοι αγοραστές όπλων. Ένας τρομοκράτης όμως που έχει αναπτύξει σχέδιο στο μυαλό του, όπως ο συγκεκριμένος, αν είναι αποφασισμένος να προχωρήσει, θα βρει τρόπο να ξεπεράσει οποιοδήποτε εμπόδιο.
Η διαφορά λοιπόν έγκειται στην κουλτούρα, στη γνώση του να έχεις την επιλογή να ακολουθήσεις κάτι που σε εκφράζει ή όχι. Είναι προφανές πως οι Μουσουλμάνοι δεν αισθάνονται καλά με το ραμαζάνι, πεινούν και διψούν, εξαναγκάζονται σιωπηλά και μαζικά να ακολουθούν κάτι που δεν τους εκφράζει, γιαυτό και εκνευρίζονται και προκαλούνται από εκείνους που έχουν την επιλογή να μην το τηρούν.
Όπως ακριβώς ο τρομοκράτης, όχι μόνο δεν σεβάστηκε ότι βρίσκεται σε ξένη χώρα με άλλα ήθη κι έθιμα, αλλά αποφάσισε να πάει και μέσα στο ίδιο το gay club για να τιμωρήσει εκείνους που θεώρησε πως του εκμαυλίζουν τη συνείδηση.
Ακριβώς όπως και οι περισσότεροι Ιμάμηδες του Ισλαμ, δεν φοβούνται να πούνε δημόσια πως οι ομοφυλόφιλοι προκαλούν και μόνο που υπάρχουν. Τουλάχιστον οι Χριστιανοί τύπου Αμβρόσιος, ζητάνε να μην το δείχνουμε, οι Ιμάμηδες ζητάνε να μην υπάρχουμε καν ως επιλογή για να μην παρασύρουμε τους πιστούς στην περιέργεια.
Η διαφορά λοιπόν στις δύο κουλτούρες και θρησκείες είναι ότι στη δύση μια χοντρή που κάνει δίαιτα θα προσπαθεί να αντιστέκεται στους πειρασμούς, αφού υποτίθεται είναι κάτι που κάνει για τον εαυτό της, δεν θα επιβάλει σε όλους σαλάτα.
Ζούμε στον 21ο αιώνα, όπου ο χριστιανισμός έχει εισέλθει σε άλλη φάση της εξέλιξής του, καθώς διαχωρίζει την κοσμική από τη θρησκευτική σφαίρα, σε αντίθεση με το ισλάμ, που δεν κάνει διάκριση ανάμεσα στο θρησκευτικό και το κοσμικό, το ιδιωτικό και το πολιτικό., αλλά εδραιώνει τη θρησκεία ως σύστημα δικαίου. Συνεπώς, ο χριστιανισμός είναι πολύ πιο φιλικός προς τον πολιτισμό και την ειρήνη. Επιπλέον, είναι γνωστό πως ο χριστιανισμός ήταν το ρεύμα που καθιέρωσε πρώτο στην ιστορία την έννοια της ισότητας των ανθρώπων κι έτσι προετοίμασε το έδαφος για τη διακήρυξη των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Η περίφημη αρχαία Αθήνα σεβόταν τα δικαιώματα του ΠΟΛΙΤΗ, αλλά όχι του ανθρώπου. Όποιος δεν θεωρούνταν πολίτης, τον έτρωγε η μαρμάγκα.

Με τον χριστιανισμό ριζώνει το φυσικό δίκαιο, είμαστε όλοι ίσοι κάτω από τα μάτια του θεού
κατ'εικόνα και ομοίωσή του κτλ Ακόμα και στη 
Utah των Μορμόνων το Pride δεν απαγορεύεται, με κομμάτι της ετεροφυλόφιλης Μορμονικής νεολαίας να το στηρίζει.

Διαπιστώνουμε καταστρατήγηση της προοδευτικής ιδεολογίας, προς όφελος και υπεράσπιση αξιών που είναι το ακριβώς αντίθετο της προόδου και των ατομικών ελευθεριών. Κουλτούρες οι οποίες δήθεν δεν τις καταλαβαίνουμε, μας ασκείται (αυτο)κριτική, από κομμάτια της Αριστεράς και της προόδου, σε ΗΠΑ και Ευρώπη, ως Οριενταλιστές, αλλά το ανήθικο δεν είναι που προσπαθούν να μας αλλάξουν αυτοί όταν μεταναστεύουν εδώ, αλλά που επιχειρήσαμε εμείς ως Αποικιοκράτες, τότε και σήμερα, να τους αλλάξουμε, να μάθουν να τρώνε με μαχαιροπίρουνα, ή μήπως ήταν κακό που η Βρετανία επέβαλε κυρώσεις στην Ουγκάντα, αφού δεν σέβεται τα ΛΟΑΤ δικαιώματα;
Φυσικά κανείς από αυτούς, που προσπαθούν να αποσιωπήσουν την θρησκευτική προέκταση της σφαγής του Orlando, δεν αντιλαμβάνεται, ίσως λόγω λανθασμένης ανάγνωσης και αντίληψης της διεθνούς ιστορίας, πως αν δεν ασκούσαν Ιμπεριαλισμό οι λευκοί Χριστιανοί, θα τον ασκούσαν (όπως και έκαναν) οι Άραβες Μουσουλμάνοι, οι Μογγόλοι, οι Ινδοί, οι Κινέζοι.


Δεν μιλάμε λοιπόν για το Ριζοσπαστικό Ισλαμ. Αλλά για όλες αυτές τις χώρες όπου το να είσαι ομοφυλόφιλος ισούται με στέρηση της ύπαρξης. Αν λοιπόν οι Μουσουλμάνοι της Βρετανίας στο 70% θεωρούν πως η ομοφυλοφιλία πρέπει να απαγορευτεί εν έτη 2016, για ποιο λόγο εμείς να επιτρέψουμε την εκμετάλλευση του όρου Ισλαμοφοβία, για να περιορίσει τις αντιδράσεις μας απένατι σε αυτό το ακραίο συντηρητικό κι αχάριστο στοιχείο, που απολαμβάνει τα θετικά της δύσης και της δημοκρατίας της, αλλά επιμένει να θεωρεί πως έχει το δικαίωμα, μεταφράζοντας και αποδίδοντάς το σε θεϊκή εντολή, να ανατρέπει τα ώριμα αιτήματα για ισότητα των δυτικών κοινωνιών, που έχουν προκύψει ύστερα από τόσους κοινωνικούς αγώνες; Μιλάμε λοιπόν για Ισλαμικό Φονταμενταλισμό ή για μια επικρατούσα τάση που κυριαρχεί όπου υπάρχει Μουσουλμανική κοινότητα.
Ο τρομοκράτης του Orlando, βίωνε εσωτερικευμένη ομοφοβία, καταπίεζε τον εαυτό του, διεγείρονταν και αισθανόταν πως πρόκειται για φοβερή αμαρτία, όσα ψέματα κι αν λένε, οι Ιμάμηδες των τζαμιών που επισκεπτόταν, μπροστά στην τηλεόραση, στην πραγματικότητα δεν έκαναν τίποτα για να τον βοηθήσουν, αλλά προφανώς τον ενίσχυαν κιόλας.
Ήταν ευκολότερο να πεθάνει, να σκοτώσει για να εξιλεωθεί παρά να συμφιλιωθεί με τα δεδομένα του.
Κακοποιούσε την πρώτη του γυναίκα, αλλά ποτέ δεν αναφέρθηκε κάτι στην αστυνομία. Ο πατέρας του, μέγας ψεύτης, διατηρεί κανάλι υπέρ των Ταλιμπάν. Η νυν γυναίκα του παραδέχτηκε ότι γνώριζε τις προθέσεις του και προσπάθησε να τον μεταπείσει. Ήταν μαζί του όταν αγόρασε το όπλο, ήταν εκείνη που τον μετέφερε με το αμάξι της έξω από το 
club. Και πάλι καμία αναφορά στην αστυνομία όμως. Η οικογένεια των τρομοκρατών του San Bernardino, επίσης γνώριζε την ριζοσπαστικοποίηση του γιου της, για τον κτηνώδη αντισημιτισμό του, με τον πατέρα του να λέει πως για να τον ηρεμήσει του υποσχόταν πως το Ισραήλ θα εξαφανιστεί σύντομα.

Την ίδια στιγμή έντυπα σε Τουρκία και άλλες Ισλαμικές έκαναν λόγο για ανώμαλους, ενώ εκτός από τον πρωθυπουργό του Ισραήλ, όπου το Ισλάμ αποτελεί δεύτερη επίσημη θρησκεία, κανείς άλλος ηγέτης της Μέσης Ανατολής δεν προχώρησε σε δηλώσεις.




Αν δεν υπάρξει κατακραυγή και καταδίκη, δεν πρόκειται οι κοινότητες αυτές να εκδημοκρατιστούν σύντομα, αφού όπως φαίνεται δεν προβάλουν καμία ένσταση στη ριζοσπαστικοποίηση. Την ίδια στιγμή η Ευρώπη και οι ΗΠΑ από τρόμο και αντίδραση θα συντηρητικοποιούνται, οι κοινότητες των μουσουλμάνων θα αρχίσουν να ψηφίζουν τα δικά τους κόμματα, ενώ ο Τραμπ και οι επόμενοι μετά από αυτόν θα καταργήσουν την πολιτική ορθότητα, ώστε την επόμενη φορά που οι αρχές θα παρακολουθήσουν ύποπτο κι επίδοξο τρομοκράτη να τον δέσουν κατευθείαν και όχι να φοβούνται μήπως και κατηγορηθούν για ισλαμοφοβία. Φυσικά όταν αυτό ξεκινήσει θα ξεπηδήσουν ακόμα περισσότεροι αντιδραστικοί, με καταστροφικά αποτελέσματα για όλους.

Ευτυχώς υπήρξαν γύρω στους 200 και ένας ,μουσουλμάνοι άνδρες, που ζουν στην Αμερική και αποφάσισαν, είτε το πιστεύουν είτε όχι, να εκφράσουν δημόσια την αλληλεγγύη τους.


Παραπομπές:

1. Milo: ‘The Left Has Got To Choose Between Gay Rights or Islam’

2. Islam’s Jihad Against Homosexuals
The rise of modern Islamic extremism has worsened an institutionalized Muslim homophobia.

3. American Muslims Send A Powerful Message Of Solidarity To Orlando Victims


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σώσον, Κύριε, τον λαόν Σου και ευλόγησον την κληρονομίαν Σου, νίκας τοις βασιλεύσι κατά βαρβάρων δωρούμενος...