238 δολοφονίες Τρανς ατόμων διεθνώς το 2013

Η Βραζιλία και το Μεξικό ηγούνται μιας τρομακτικής λίστας που δημοσιοποιήθηκε εδώ και αφορά δολοφονίες ανα τον κόσμο λόγω Τρανσφοβίας.
Το Ευρωπαϊκό παρατηρητήριο για εγκλήματα μίσους που αφορούν τις τρανς συνέταξε μια νέα έκθεση, ενόψει της 15ης διεθνούς ημέρας μνήμης των Τρανς θυμάτων που γίνεται κάθε χρόνο στις 20 Νοεμβρίου. Τα στοιχεία που  κατατίθενται αποτελούν τεκμηριωμένα πειστήρια από δικαστικές υποθέσεις, επώνυμες καταγγελίες κι επίσημες στατιστικές ακτιβιστικών οργανώσεων αλλά και δημοσιοποιημένες αναφορές κρουσμάτων από διάφορες τοπικές αστυνομίες. Έτσι λοιπόν η εικόνα από τα στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί δεν μπορεί να είναι πλήρης, αφού δεν γνωρίζουμε πόσα άλλα θύματα έχουν υπάρξει που δεν έχουν αναφερθεί ποτέ, σε παγκόσμιο επίπεδο. Δυστυχώς ο χάρτης που συντάχθηκε καταδεικνύει την επικινδυνότητα που βιώνουν τα τρανς άτομα να ζήσουν με ασφάλεια ακόμη και σε χώρες που έχουν κάνει μεγάλα βήματα για τη νομιμοποίηση των gay/lesbian δικαιωμάτων.

Πριν προλάβει να τελειώσει το 2013, 95 τρανς δολοφονήθηκαν στη Βραζιλία και 40 στο Μεξικό, ενώ μέχρι στιγμής ο αριθμός θυμάτων τρανσφοβίας, κάτω των 18 ετών, ανέρχεται στα 11. Από αυτά ένα τρανς κορίτσι 13 ετών στραγγαλίστηκε στην Μacaiba της Βραζιλίας στις 9 Ιουνίου, κι ακόμα ένα 14χρονο τρανς κορίτσι στην πόλη Ibipora στις 15 Οκτώβρη. 
Η χειρότερη βέβαια χώρα της Νοτίου Αμερικής, γενικά για όλους τους ΛΟΑΤ, είναι η Jamaica όπου ένα τρανς κορίτσι 16 χρονών δολοφονήθηκε από τον όχλο σε ένα σπιτικό party στην περιοχή Saint James στις 22 Ιουλίου. Στη Jamaica είναι συχνό φαινόμενο για τους ΛΟΑΤ να έρχονται αντιμέτωποι με αγριεμένο όχλο ετεροφυλόφιλων που επιχειρούν όχι απλά να τους λιντσάρουν αλλά να τους ξεκάνουν τελείως. Ακόμα και στην Ουάσιγκτον όμως η Bree Wallace δέχτηκε 40 μαχαιριές. 
Όσες είναι τρανς και μάλιστα εκδιδόμενες σίγουρα θα συμφωνήσουν πως τέτοιου είδους στυγερά εγκλήματα και βαύνασες επιθέσεις δεν προκαλούνται από τους πελάτες και γενικά τους άντρες που τους έχουν αδυναμία.

Το πρόβλημα είναι πολύ μεγάλο, γιατί στην πραγματικότητα η νομοθεσία που επιτρέπει στους gay και τις λεσβίες να δημιουργούν οικογένειες, παραμερίζει εντέχνως τις ομάδες των transexuals και των transgenders και μαζί με την ποινικοποίηση της πορνείας, περιορίζει τις ελευθερίες για τις κοινωνικές ομάδες που δεν θέλουν να ομογενοποιηθούν, μέσα σε αυτόν τον νόμιμο, κοινώς αποδεκτό, συντηρητικό κοινωνικό ιστό, που όπως διαμορφώνεται τα ομόφυλα ζευγάρια θα γίνονται αποδεκτά μόνον κατόπιν συμμόρφωσης και συμπόρευσης με τις υποδείξεις των ετεροφυλόφιλων μικροαστών. Κοινώς δουλίτσα - σπίτι - οικογένεια και καταναλωτισμός.  

Έτσι λοιπόν μπορεί αρκετές χώρες του δυτικού πολιτισμού να αποδέχονται την ελευθερία του διαφορετικού, νομοθετώντας ίσα δικαιώματα για τους ομοφυλόφιλους άντρες και γυναίκες, αυτό όμως συμβαίνει γιατι επιχειρούν να κλείσουν μερικά κενά αέρος στις καπιταλιστικές δημοκρατίες όπου οι Gay έχουν διεισδύσει ακάλυπτα πια παντού και αποτελούν  ένα καλό εμπορικό target group. Επιπλέον επιχειρούν να καλύψουν τις δικές τους ανάγκες, οι ίδιοι οι ομοφυλόφιλοι που έχουν αλλοτριωθεί κι ενστερνιστεί τις αξίες αυτού του συστήματος, που τώρα πια τους θρέφει, διαχωρίζοντας το "είδος" τους από τις απόπληρες τρανς τις οποίες θα συνεχίσουν να απομονώνουν και να αποσιωπούν την ύπαρξη τους.

Οι τρανς είναι τα μοναδικά άτομα που ακόμα και αν είναι πλούσιες είναι δύσκολο να γίνουν αποδεκτές ακόμα κι από την "εκπαιδευμένη" υψηλή κοινωνία των αστών. Αυτό ποτέ δεν συνέβη για τους ομοφυλόφιλους άντρες in the closet (αν και οι λεσβίες λόγω πατριαρχίας παραμέναν εξίσου άγνωστες), οι τρανς όμως είναι αδύνατον να ασχοληθούν πχ με την πολιτική με τον ίδιο τρόπο κυρίως γιατί δεν μπορούν να κρυφτούν. Ακόμα και για όσους είχαν πρόσβαση στην παιδεία, ακόμα και σήμερα, οι Τρανς εκλαμβάνονται περισσότερο ως σεξουαλικό φετιχ παρά ως άτομα με βούληση. Μόνο τα τελευταία χρόνια οι μεγάλοι οίκοι μόδας ξεκίνησαν να χρησιμοποιούν τρανς μοντέλα.
Δυστυχώς η πατριαρχία είναι καλά ριζωμένη, γιαυτό και μεγαλύτερο πρόβλημα αντιμετωπίζει ο άντρας που υπερισχύει η θηλυκή του πλευρά και όχι μια γυναίκα που υπερισχύει η αντρική της.
Φυσικά αλίμονο αν ακόμα και οι σημερινές τρανς γυναίκες που αποτελούν μάλλον μια κατηγορία ανθρώπων-πολιτών από μόνες τους (τουλάχιστον στην Ελλάδα), καταλήξουν να ξεπουληθούν...
Στόχος της ΛΟΑΤ κοινότητας θα έπρεπε να είναι όχι να ζήσουμε επιτέλους φυσιολογικές ζωές, αλλά να καταπολεμήσουμε οτιδήποτε ενισχύει την καταπίεση και την κοινωνική/πολιτισμική/οικονομική φτώχεια και ανισότητα.
Μακάρι κάποια στιγμή κάθε τράνς κορίτσι να καταφέρνει να ζει το όνειρο κάθε πριγκίπισσας, αλλά θέλουμε πολύ προσπάθεια μέχρις ότου αλλάξουν οι γενιές και οι ετεροφυλόφιλοι άνδρες πρωτίστως αποφασίσουν να αναγνωρίσουν πως οι τρανς γυναίκες ούτε ομοφυλόφιλοι με περούκες είναι, ούτε τίποτα γεννημένες πουτάνες για να ικανοποιούν τα βίτσια τους και να τους διασκεδάζουν με drag show.



Για την ώρα ας μείνουμε στο σκεπτικό πως είμαστε Ανώμαλες και γιαυτό απαιτούμε σεβασμό!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σώσον, Κύριε, τον λαόν Σου και ευλόγησον την κληρονομίαν Σου, νίκας τοις βασιλεύσι κατά βαρβάρων δωρούμενος...