Με ανοιχτά τα μαγαζιά σου

Θα πρέπει να έχεις έναν φίλο που εργάζεται όλη τη βδομάδα, για να καταλάβεις πόσο άσχημα είναι όταν θες να τον δεις και τον προσκαλείς να βγείτε το ένα και μοναδικό του σάββατο, αλλά δυστυχώς σου απαντάει πως έχει πολλά νέα, "το πιο άσχημο είναι πως θα εργάζεται και την κυριακή..."
Αν θες να είσαι δίκαιος, τάσσεσαι υπερ των εργαζομένων, διεκδικείς ανθρώπινες και δημοκρατικές συνθήκες εργασίας, δεν τους βάζεις να δουλέψουν Κυριακή για να κάνεις τα ψώνια σου παλιαδέρφω! Ιδίως όταν ξέρεις πως ούτε παραπάνω θα πληρωθούν, ούτε η αγορά θα εξυγιανθεί, αφού το πρόβλημα των καταναλωτών δεν είναι που δεν μπορούν να βγουν να ψωνίσουν στις 2 τα μεσάνυχτα αλλά που τα δίνουν όλα στην εφορία και δεν τους μένει τίποτα. 

Εμπρός στο δρόμο που χαράζει η Μελίνα
Μην εμπιστεύεσαι λοιπόν τα παραδείγματα του εξωτερικού, ούτε τους γερομπαμπαλήδες συντηρητικούς νεοφιλελέδες που το μόνο που θα αγοράσουν είναι καμια ψησταριά ή τηλεόραση. Το πρόβλημα είναι ο Φορομπηχτισμός και δεν θα το λύσει η άναρχη απελευθέρωση της αγοράς και του εργατικού ωραρίου, ιδίως όταν οι μισθοί της μεσαίας τάξης είναι της πείνας.

Ξεκουμπωθείτε λοιπόν και καταναλώστε ο ένας τον άλλο, φέρνει μεγαλύτερη ικανοποίηση από το νευρωτικό shopping therapy!

Πανελλήνια μέρα με ανοιχτά μαγαζιά την Κυριακή. 
Μπες κι εσύ στο τρελό τρεντ! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σώσον, Κύριε, τον λαόν Σου και ευλόγησον την κληρονομίαν Σου, νίκας τοις βασιλεύσι κατά βαρβάρων δωρούμενος...