Οι υποψήφιοι του ΣΥΡΙΖΑ για τα ΛΟΑΤ δικαιώματα

Για πρώτη φορά ο ενιαίος πια ΣΥΡΙΖΑ ως συμπαγές πολιτικό κόμμα αποσαφηνίζει τις θέσεις του, με αφορμή τις επικείμενες δημοτικές και εξίσου σημαντικές εκλογές. Δεν χρειάζεται να αναφερθούμε στο πόσο σημαντικό είναι να στηρίζει ο κόσμος Αριστερά στο Ευρωκοινοβούλιο ώστε να καταψηφίζονται πάντοτε οι προτεινόμενες νομοθεσίες από Corporations που ευνοούν τις δεξιές και φιλελεύθερες πτέρυγες και επιχειρούν να καταλάβουν την παγκόσμια αγορά επιβάλλοντας μονοπώλια κι ολιγοπώλια προς όφελος του ιδιωτικού κεφαλαίου. 
Είναι επίσης σημαντικό να γνωρίζει ο εργαζόμενος πως η διαπραγματευτική του ικανότητα τείνει να εκλείψει και όλη η ισχύς να περάσει στα χέρια των αφεντικών του. 
Ακόμα κι αν η Αριστερά αποτελέσει μόνο μια ψήφο διαμαρτυρίας είναι και αυτό προς το συμφέρον μας, αφού ένας λαός που δεν διαμαρτύρεται σημαίνει πως όχι απλώς ανέχεται αλλά επιτρέπει και αποδέχεται την υπάρχουσα κατάσταση.
Δυστυχώς όσο κι αν θέλουμε να πιστεύουμε πως η πολιτική δεν μας επηρεάζει στην καθημερινή μας ζωή, αυτό είναι μια καλή ψευδαίσθηση που δημιουργούμαι για να αποποιούμαστε των ευθυνών μας ως ανώριμοι πολίτες. Επιπλέον όσο απογοητευμένος κι αν είσαι από μια ερωτική σου σχέση, κάποια στιγμή βγαίνεις από την κατάθλιψη κι αρχίζεις να ερωτεύεσαι ξανά, έτσι λοιπόν και στην πολιτική δεν πρέπει να σταματάμε να διεκδικούμε.

Πάμε να δούμε όμως πως επαναπροσδιορίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ ως κόμμα διεκδίκησης των ΛΟΑΤ δικαιωμάτων.

Αρχικά ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης δείχνει άγριες διαθέσεις απέναντι στους αντιπάλους του αλλά αγαθές προθέσεις απέναντι στους ΛΟΑΤ. Είναι νέος, όμορφος και με καλό χιούμορ, έχει κορίτσι αλλά αυτό δεν τον εμποδίζει από το να συμμερίζεται τα προβλήματα της κοινότητάς μας, μιας που το κόμμα στο οποίο ανήκει έχει αποδείξει τα φιλικά του αισθήματα απέναντι σε αρκετές μειονότητες.

Όπως δήλωσε:
<< Συναντηθήκαμε με εκπροσώπους της ΛΟΑΤ κοινότητας. Υποστηρίζουμε τη νομοθετική πρωτοβουλία και αγωνιζόμαστε για τη θέσπιση συμφώνου συμβίωσης με πλήρη δικαιώματα και για τα ομόφυλα ζευγάρια ως πρώτο και ισχυρό βήμα. Μένουμε σταθερά προσηλωμένοι στη θέση ότι τα ομόφυλα ζευγάρια πρέπει να αντιμετωπίζονται με ίσα δικαιώματα από την πολιτεία και γι’ αυτό θεωρούμε, ότι θα πρέπει να αναγνωριστεί επιτέλους και το δικαίωμα στον πολιτικό γάμο >>

Οι προτάσεις που αναδείχθηκαν και αναμένεται να πραγματοποιηθούν ύστερα από νίκη της Αριστεράς στον πιο σημαντικό δήμο της χώρας είναι οι εξής:

Να θέσουμε υπό την ουσιαστική αιγίδα του Δήμου τη διοργάνωση του Athens Pride.
Να υλοποιήσουμε προγράμματα εκπαίδευσης του προσωπικού για την κάθε ταυτότητα και τη συμπεριφορά απέναντι σε αυτή.
Να διευκολύνουμε τη στέγαση των οργανώσεων, μιας και σήμερα αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα λειτουργίας.
Να συγκροτήσουμε Παρατηρητήριο Καταγραφής Περιστατικών Ομοφοβικής Βίας.
Να πάρουμε σειρά πρωτοβουλιών παρέμβασης για την άρση του κοινωνικού ρατσισμού και τη συνολική αναβάθμιση των όρων ζωής και ασφάλειας των ΛΟΑΤ ατόμων.

Ένας ακόμα υποψήφιος που γνωρίζουμε είναι ο Παναγιώτης Πάντος για τη Νέα Σμύρνη, εξίσου δυναμικός στις διεκδικήσεις του για λογαριασμό μας. Ο υποψήφιος δήμαρχος με την υποστήριξη του ΣΥΡΙΖΑ για το δήμο Νέας Σμύρνης είναι νέος, ριζοσπάστης, συνδετικός σε κάθε τι που φαίνεται ή που είναι ασύνδετο, υπέρμαχος υποστηρικτής εντός του κόμματος για την εκ των έσω υιοθέτηση πολιτικής ατζέντας για την άρση των διακρίσεων λόγω σεξουαλικού προσανατολισμού και ταυτότητας φύλου στην κοινωνία.

Άλλοι υποψήφιοι της Αριστεράς είναι και οι  
Αντώνης Σιγάλας, υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό “Ανοιχτή Πόλη” του υποψηφίου δημάρχου Γαβριήλ Σακελλαρίδη. 
Διονύσης Καντιώτος, υποψήφιος διαμερισματικός σύμβουλος στο 2ο διαμέρσμα του Πειραιά με το συνδυασμό “Λιμάνι της Αγωνίας” του υποψηφίου Δημάρχου Πειραιά Θεόδωρου Δρίτσα. 
Λάζαρος Λαζαρίδης, υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Κιλκίς της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας με το συνδυασμό “Ριζοσπαστική Αριστερή Ενότητα” της υποψήφιας Περιφερειάρχη Δέσποινας Χαραλαμπίδου. 
Μάκης Γκίκας, υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Κεντρικής Μακεδονίας με το συνδυασμό “Ριζοσπαστική Αριστερή Ενότητα” της υποψήφιας Περιφερειάρχη Δέσποινας Χαραλαμπίδου. 
Σπύρος Βαρβέρης, υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό “Ανοιχτή Πόλη” Θεσσαλονίκης του υποψηφίου Δημάρχου Τριαντάφυλλου Μηταφίδη.
Τσιμπίδης Εμμανουήλ υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με την "Ανατροπή στη Γλυφάδα" και υποψήφιο δήμαρχο τον Τάσο Ταστάνη
Κρίστυ (Χρήστος) Ταπάντση υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος με τον συνδυασμό «Ανοιχτή Πόλη», του Τριαντάφυλλου Μηταφίδη στον Δήμο Θεσσαλονίκης.

Η λίστα μπορεί να συνεχιστεί κάνοντας αναφορές σε υποψήφιους και υποψήφιες δημάρχους σε όλη την επικράτεια, ακόμα και σε υποψήφιους/ες δημοτικούς συμβούλους με ενεργό ρόλο στις ΛΟΑΤ διεκδικήσεις, αλλά επειδή βαριόμαστε όποιος θέλει να δει τι είδους ΣΥΡΙΖΑ θα ψηφίσει στην περιοχή του ας επισκεπτεί εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σώσον, Κύριε, τον λαόν Σου και ευλόγησον την κληρονομίαν Σου, νίκας τοις βασιλεύσι κατά βαρβάρων δωρούμενος...