Είναι το Κοινωνικό Φύλο Ηλίθιε!

Ανοίγει ο δρόμος για όσες γυναίκες γεννήθηκαν με προβλήματα στα γεννητικά τους όργανα.
Η πρώτη επιτυχής πιλοτική μελέτη προσφέρει μια νέα επιλογή για τις γυναίκες που χρειάζονται επανορθωτικές χειρουργικές επεμβάσεις. Αυτό σημαίνει πως όσοι γεννήθηκαν ερμαφρόδιτοι αλλά και οι τρανς γυναίκες και οι τρανς άντρες είναι πολύ πιθανό στο εγγύς μέλλον να διορθώνουν, με τη βοήθεια της επιστήμης και των νέων τεχνολογιών, το όποιο κατασκευαστικό τους λάθος και να επιλέγουν ελεύθερα το κοινωνικό τους φύλο με πολύ μεγάλη ευκολία και ομαλότητα χωρίς να αντιμετωπίζουν την παραμικρή εσωτερική ή εξωτερική διαφορά. 1 στα 2.000 βρέφη γεννιέται με γεννητικά όργανα τόσο ασαφή που οι γιατροί δεν μπορούν να απαντήσουν με σιγουριά στη συνηθισμένη ερώτηση "είναι αγόρι ή κορίτσι;" Οι συνθήκες όμως για αυτά τα παιδιά που μεγαλώνουν στο κοινωνικό περιβάλλον όπως έχει αισθητικά διαμορφωθεί και παγειωθεί σήμερα είναι πολύ δύσκολες, αφού καλούνται να διαλέξουν οριστικά να ζουν και να φέρονται βάση του γεννητικού τους οργάνου και όχι βάση του φύλου που αισθάνονται ότι θέλουν ενστικτωδώς να ανήκουν. 
Τα επόμενα χρόνια αυτό θα αλλάξει και οι άνθρωποι θα μπορούν να επιλέξουν που ανήκουν χωρί να τήθεται οποιοδήποτε άλλο ζήτημα πέρα από το πως θα αισθάνονται ο εαυτός τους.

Επιστημονική ομάδα κατάφερε να δημιουργήσει εμφυτεύματα ανθρώπινων γενετικών οργάνων από κύτταρα των ίδιων των ασθενών, όπως συμβαίνει με τις σαύρες που όταν κοπεί η ουρά τους μετά από κάποιο διάστημα τα κύτταρα αναπλάθονται αυτόματα και φυτρώνει μια καινούρια.
Τα τέσσερα κορίτσια που επιλέχτηκαν για τη μελέτη ήταν ηλικίας 13 και 18 κατά το χρόνο των χειρουργικών επεμβάσεων , οι οποίες διεξήχθησαν μεταξύ του Ιουνίου 2005 και του Οκτωβρίου 2008.
Η ανάπλαση έγινε εργαστηριακά και τα εμφυτεύματα τοποθετήθηκαν επιτυχώς σε γυναίκες που γεννήθηκαν χωρίς κόλπους ή ωοθήκες και διάφορα άλλα προβλήματα στα γενετικά τους όργανα.
Οι κοπέλες αυτές πριν τη διαδικασία που ακολούθησαν ήταν αδύνατον ακόμα και να αυνανιστούν.

Τα εμφυτεύματα όμως  έδειξαν τέλεια συμβατότητα, αφού όσο μεγάλωναν οι νεαρές γυναίκες και ωρίμαζαν, μεγεθύνονταν παράλληλα και τα νέα όργανα, τα οποία δεν αντιμετώπιζε ο οργανισμός ως ξένο σώμα. 
Μέχρι στιγμής όμως δεν έχει διαπιστωθεί αν οι 4 γυναίκες είναι σε θέση να τεκνοποιήσουν αλλά δεν βιώνουν κανένα άλλο λειτουργικό πρόβλημα, η περίοδος έρχεται κανονικά και η εξωτερική όψη είναι η επιθυμητή. Ήδη υπάρχουν χειρουργοί οι οποίοι πραγματοποιούν επεμβάσεις επιμήκυνσης πέους σε άνδρες.

Αυτές οι επιτυχημένες έρευνες χαρίζουν μεγάλη ελπίδα στους ανθρώπους που αντιμετωπίζουν ανάλογα προβλήματα. Κυρίως όμως για κάθε τρανς άνδρα και τρανς γυναίκα του μέλλοντος οι σημερινές δυσκολίες που βιώνουν θα αποτελούνε ιστορικό παρελθόν και με την εξέλιξη της ιατρικής θα εξαλειφθεί κάθε εμπόδιο προφανώς σε σημείο που θα αδρανοποιηθεί και η ίδια η λέξη τρανς ή διεμφυλικός ή διαφυλικός.
Ελπίζουμε βέβαια η κουλτούρα των Drag Queens να μην εξαφανιστεί ποτέ!


Δεν είναι λίγοι και λίγες εκείνοι που ούτε gay ούτε και λεσβίες είναι, αλλά μάλλον αν χρειάζεται ταμπέλα θα τους πούμε queer, κάτι βέβαια που στα Ελληνικά δεν μεταφράζεται ακριβώς, αφού μιλάμε για ετεροφυλόφιλους με διαφορετική αντίληψη απέναντι στο κοινωνικό και βιολογικό φύλο. Ας πούμε όμως πως η σεξουαλικότητά τους τους οδηγεί στο να θεωρούν "πιο ολοκληρωμένους" τους ανθρώπους που διαφέρουν από αυτό που θεωρείται νορμάλ, όπως ένα γυναικείο πρόσωμα με βυζιά και πούτσα ή ένα ανδρικό πρόσωπο, χωρίς στήθη αλλά με αιδοίο. 
Όλα αυτά που οι παραδοσιακοί νομίζουμε οτι ξεπήδησαν τώρα στην πραγματικότητα υπάρχουν αιώνες.
Με την κοινωνική απελευθέρωση και την τεχνολογική ανάπτυξη η ποικιλομορφία θα αυξάνεται, ίσως αυτό να προκαλέσει προβλήματα στις κρατικές αρχές που θα είναι δύσκολο να αποφασιστεί για αρκετούς πολίτες ποιο φύλο ακριβώς θα αναγράφεται στα διαβατήριά τους, αλλά η αρχή έγινε πρόσφατα από τον Αυστραλό ακτιβιστή Μέι Γουέλμπι Νόρι που αναγνωρίστηκε από το Εφετείο της Νέας Νότιας Ουαλίας ως "ουδέτερο φύλο".Οι μεγάλες κοινωνικές αλλαγές που έρχονται επιβάλουν ανοιχτό μυαλό και καλή σεξουαλική διάθεση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σώσον, Κύριε, τον λαόν Σου και ευλόγησον την κληρονομίαν Σου, νίκας τοις βασιλεύσι κατά βαρβάρων δωρούμενος...