Απαγορεύσεις ακόμα και στις ιστοσελίδες πορνό στην Παλαιστίνη

Από το 2006 που ανήλθε η Χαμάς στην εξουσία (αδελφό κόμμα της Μουσουλμανικής αδελφότητας), δεν  έχουν ξαναγίνει εκλογές. Η ισλαμική φονταμενταλιστική οργάνωση, αντίστοιχη της Χρυσής Αυγής, έχει προχωρήσει στην επιβολή διαφόρων νόμων, άκρως καταπιεστικών, που ισχύουν για όλα τα αραβοκρατούμενα εδάφη. Η καταπίεση των ομοφυλόφυλων και των χριστιανών, ακόμα και η απαγόρευση ανδρών κομμωτών να κουρεύουν γυναίκες είναι μερικά από τα αποτελέσματα που έφεραν αυτοί οι "θεόπνευστοι" νόμοι  (1) (2) (3)

Όμως η Χαμάς αποφάσισε να μπλοκάρει και τις πορνογραφικές πύλες του διαδικτύου, απαγορεύοντας ουσιαστικά στους πολίτες της Γάζας να επισκέπτονται σελίδες σεξουαλικού περιεχομένου, θέλοντας όπως ισχυρίστηκαν οι αξιωματούχοι της να προστατέψουν την μουσουλμανική κοινωνία, λαμβάνοντας υπόψην τις ανησυχίες των οικογενειαρχών, φοβούμενοι πως ο λαός όντας επιρρεπής στις αδυναμίες αυτές "κινδύνευε".

Η φιλοκυβερνητική εφημερίδα Felesteen δημοσίευσε πως οι απαγορεύσεις σχεδιάζονταν  από καιρό: 

Μάθαμε πως τα τελευταία δύο χρόνια, οι πορνογραφικές ιστοσελίδες γνώριζαν μεγάλη επισκεψιμότητα ανάμεσα στους παλαιστίνιους χρήστες, με αποτέλεσμα να ξεπερνούν σε ποσοστό τις ειδησεογραφικές και κυρίως τις επίσημες ιστοσελίδες.
Αύτός είναι ένας επικίνδυνος παράγοντας που μας έσπρωξε στη δημιουργία ενός ενεργού σχεδίου προστασίας της Παλαιστινιακής κοινωνίας (4) , (5)
Η Χαμας έχει κατηγορηθεί πως επιβάλει πολύ ισχυρή λογοκρισία σε διενθείς δημοσιογράφους. ενώ τα διεθνή μέσα αναγκάζονται θέλοντας και μη να προβάλουν μονάχα τη μια πλευρά. Παράλληλα η Ισλαμοναζιστική κυβέρνηση υποβάλει σε μαρτύρια όσους της αντιτίθενται. Μάλιστα πολλές καταγγελίες προέρχονται από Άραβες μοσουλμάνους που βέβαια είναι δημοκρατικοί άνθρωποι και ανήκουν στο διαφωτισμό.
Ο Παλαιστίνιος ακαδημαϊκός Dr. Khaled Al-Hroub έχει δεχτεί επιθέσεις, για τις δηλώσεις του περι ταλιμπανοποίησης της Παλαιστίνης από την αυταρχική Χαμάς, ενώ την ίδια στιγμή η Παλαιστίνια δημοσιογράφος Ashma al-Ghul υποστήριξε πως η πολιτοφυλακή της Χαμάς για την επιβολή του Ισλαμικού νόμου, την συνέλαβε κατηγορώντας την για άσεμνο ντύσιμο και δημόσιο γέλιο. (6) (7)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σώσον, Κύριε, τον λαόν Σου και ευλόγησον την κληρονομίαν Σου, νίκας τοις βασιλεύσι κατά βαρβάρων δωρούμενος...