Έρευνα υποστηρίζει πως η Ομοφυλοφιλία ωφελεί τους κοινωνικούς δεσμούς

Μια νέα επιστημονική έρευνα του πανεπιστημίου Portsmouth, υποστηρίζει πως η ομοφυλοφιλία αναπτύχθηκε ανάμεσα στους ανθρώπους και άλλα είδη, επειδή βοηθά στη διαμόρφωση βαθύτερων κοινωνικών δεσμών.
Αυτό φαίνεται και στα ζευγάρια που δεν καταφέρνουν να κάνουν παιδιά, αλλά παραμένουν αγαπημένα.

Μια συγκεκριμένη ορμόνη η προγεστερόνη, όπως φαίνεται, συνδέεται με τη βιολογική διαμόρφωση του κοινωνικού δεσμού, που σημαίνει πως οι γυναίκες που ελέγχθηκαν στο πείραμα του Βρετανικού πανεπιστημίου, οι οποίες διέθεταν μεγαλύτερο ποσοστό της ορμόνης αυτής, σε αντίθεση με άλλες γυναίκες, βρέθηκαν πιο ανοιχτές στην πιθανότητα συμμετοχής τους σε ομοφυλοφιλική δραστηριότητα. Οι ερευνητές υποθέτουν πως η ορμόνη αυτή ωθεί τους ανθρώπους και άλλα είδη, να επιθυμούν να συνδέονται μεταξύ τους, δεδομένου λοιπόν ότι η σεξουαλική δραστηριότητα αποτελεί μια κύρια μορφή σύζευξης, μοιραία οι άνθρωποι ενθαρρύνονται στην κατεύθυνση αυτή.

Επιπλέον σε αντίστοιχα πειράματα που συμμετείχαν άνδρες, το αποτέλεσμα όσων βρέθηκαν να θεωρούν πως η φιλία κατέχει σημαντική θέση στη ζωή τους, φάνηκε πως ήταν περισσότερο ανοιχτοί στην ιδέα μιας ομοφυλόφιλης επαφής.

Συμπερασματικά οι άνθρωποι που αγαπούν τους ανθρώπους και αισθάνονται πως έρχονται κοντά με το ίδιο ή το αντίθετο φύλο, χωρίς ίσως να το γνωρίζουν, έχουν το σεξ και την τρυφερότητα ως μέσο ενίσχυσης των κοινωνικών τους δεσμών. Άλλωστε το σεξ αποτελεί και μέσον ανταλλαγής, αλληλοεκτίμησης, δεν αφορά μονάχα τους ερωτευμένους ή τους κανόνες που έχουν επιβληθεί από το status quo. Μάλιστα οι αρσενικοί πίθηκοι κάνουν σεξ μεταξύ τους, ισχυροποιώντας τους δεσμούς τους όταν αντίθετα θα μπορούσαν να ανταγωνίζονται και να αλληλοεξωντόνονται.

Ισραηλινοί Στρατιώτες
Ένα γνωστό παράδειγμα από την Ελληνική αρχαιότητα δίνεται από τον Ιερό Λόχο των Θηβών, που ακολουθεί το πρότυπο της αρχαίας Σπάρτης.  Αυτό που οδήγησε στην δημιουργία αυτού του στρατού είναι, όπως σχολιάζει ο Πλούταρχος, το ότι μια μονάδα που βασίζεται στην αγάπη και τη φιλία του ερωμένου και του εραστή, κάνει πιο δύσκολο σε κάποιον να την εγκαταλείψει κατά τη διάρκεια της μάχης. Είναι χαρακτηριστικό πως οι αρχαίοι συγγραφείς συχνά παραθέτουν τη Θήβα ως μια από τις δυο πόλεις-κράτη της ηπειρωτικής αρχαίας Ελλάδας (η άλλη ήταν η Ήλις), όπου ενθαρρύνονταν οι σχέσεις μεταξύ ανδρών και εφήβων

Αν για να επιβιώσουν ζώα και άνθρωποι που απειλούνται δημιούργησαν αγέλες και κοινότητες, είναι πολύ πιθανό να δημιουργηθούν αργότερα και νέα τύπου κοινοβιακές κοινωνίες, στα πρότυπα της ιδανικής πολιτείας του Πλάτωνα, όπως και αναπροσαρμογές στους κοινωνικούς κώδικες και συμβάσεις, συνεπώς και στον τρόπο διαχείρισης της σεξουαλικότητας. Στα ζώα ήδη παρατηρείται εξελικτική αλλαγή, αφού το ένστικτο του κυνηγιού φαίνεται σε κάποιες περιπτώσεις πως ανακατευθύνετε σε σεξουαλική συμπεριφορά.

Πηγή 1
Πηγή 2

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σώσον, Κύριε, τον λαόν Σου και ευλόγησον την κληρονομίαν Σου, νίκας τοις βασιλεύσι κατά βαρβάρων δωρούμενος...