Λίγα απλά λόγια για το Aids στην Ελλάδα σήμερα

Αρχικά θα πρέπει να ζητήσουμε από όλους να ενημερώνονται καλύτερα, ο HIV στην Ελλάδα και στις υπανάπτυκτες χώρες συνεχίζει να αποτελεί στίγμα. Κατάλοιπο του περασμένου αιώνα.
Σήμερα λέγεται πως ήδη έχουν εφευρεθεί τα εμβόλια για την εξάλειψη του ιού που προκαλεί ανοσολογική ανεπάρκεια και χωρίς την απαραίτητη αγωγή προκαλεί το aids, το πρώτο ουσιαστικά και τελευταίο στάδιο που ο ιός ανοίγει την κερκόπορτα του οργανισμού μας και έτσι γινόμαστε ευάλωτοι σε διάφορες ασθένειες για τις οποίες δεν επαρκούν τα αντισώματα μας για να τις αντιμετωπίσουν. Όμως οι βιομηχανίες φαρμάκων και προφυλακτικών μπροστά στα κέρδη τους προτιμούν να συνεχίσει η μάστιγα του 20ού αιώνα να επιβιώνει και στη νέα χιλιετία. Σύντομα όμως η εξάλειψη θα αποτελεί γεγονός. Οι ανεξάρτητοι επιστήμονες είναι ευτυχώς αρκετοί και τα κράτη δεν αντέχουν πλέον το οικονομικό βάρος.



Όταν ένας άνθρωπος προσβληθεί από τον ιό, όσο λαμβάνει την αντιρετροϊκή του αγωγή παραμένει υγιής και δεν επηρεάζεται η σεξουαλική του ζωή, αφού με την αγωγή, όπως φυσικά και την πρόληψη από τον σύντροφο του, δεν υπάρχουν παρά ελάχιστες πιθανότητες να μεταδώσει τον ιό. Ο άνθρωπος όμως που έχει προσβληθεί και αρνείται να πάρει τα φάρμακα του, ένα χάπι την ημέρα δηλαδή, θεωρείται μολυσματικός φορέας και οι πιθανότητες να πάρει κόσμο στο λαιμό του είναι μεγάλες.
Ανάμεσα σε 10 ζευγάρια παρατηρήθηκε πως ακόμα και χωρίς τη χρήση προφυλακτικού μόνο σε έναν μεταδόθηκε ο ιός από τον σύντροφο του και αυτό με επιφύλαξη, αφού μάλλον ο σύντροφος ήτανε μουρντάρης.

Στο εξωτερικό δεν θεωρείται πλέον ταμπού, αρκετοί είναι εκείνοι που συνάπτουν σχέσεις με οροθετικούς χωρίς φόβο.
Σήμερα το τεστ για το αν είσαι θετικός ή αρνητικός στον hiv γίνεται πανεύκολα με μια απλή εξέταση σάλιου και σε 20 λεπτά βγαίνει το αποτέλεσμα.

Μεγαλύτερο πρόβλημα αποτελούν εκείνοι που αρνούνται την ύπαρξη του ιού και πεθαίνουν λόγω βλακείας, το κακό είναι πως οι ηλίθιες θεωρίες τους χαντακώνουν πολύ κόσμο. Ευπαθείς ομάδες όπως οι τοξικομανείς που ήρθαν εσκεμμένα σε επαφή με τον ιό για να λαμβάνουν το επίδομα της πρόνοιας. Εξίσου πρόβλημα όμως αποτελεί και η κατάρα που νιώθουν μερικοί οροθετικοί που θεωρούν πως δεν έχουνε πια δικαίωμα να αγαπούν και να αγαπιούνται. Δεν ενημερώνονται σωστά, δεν σκέφτονται πως έτσι κάνουν κακό στον εαυτό τους και ενισχύουν το στίγμα τους. Η πλάνη γύρω από την ασθένεια συνεχίζεται και έχει ως πρώτο αποτέλεσμα ο κόσμος να θεωρεί πως το μοναδικό κακό είναι το aids, επειδή οι υπόλοιπες σεξουαλικώς μεταδιδόμενες ασθένειες υποτίθεται θεραπεύονται.

Στην Καπιταλιστική μας κοινωνία, υπέρτατη αξία αποτελεί ο ατομικισμός, εκτός από την απληστία. Πρέπει το πρόβλημα να γίνει μέρος της ζωής μας για να το αντιμετωπίσουμε και ύστερα να ζητάμε αλληλεγγύη; Μπορούμε όλοι μαζί με την σωστή ενημέρωση, την προφύλαξη και πρόληψη χωρίς υστερίες να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα γιατί αργότερα θα δαιμονοποιηθούμε και εμείς μαζί. Όταν λέμε δαιμονοποίηση εννοούμε κάθε πτυχή και τομέα της ζωής μας μέσα σε μια κοινωνία που όταν υπάρχει πρόβλημα και δεν μας ακουμπά εμείς αδιαφορούμε, μέχρι να μας αγγίξει.
Λένε πως όλα στη ζωή για κάποιο λόγο γίνονται!

Υ.Γ.
Αν πάνω στην καύλα σου...υποψιάζεσαι πως ήρθες σε επαφή με τον ιό, μέσα σε 72 ώρες μπορείς να πας στο νοσοκομείο που διαθέτει μονάδα ειδικών λοιμώξεων όπως ο Συγγρός ή ο Ευαγγελισμός και να ζητήσεις να λάβεις τη συνηθισμένη αντιρετροϊκή αγωγή. Φυσικά αν είσαι τόσο μαλάκας και πας και γαμιέσαι δεξιά κι αριστερά κι ύστερα τρέχεις στα νοσοκομεία για να παίρνεις τα χαπάκια που θα καταστρέφουν τον ιό, θα πάθεις κάτι πολύ χειρότερο από αυτό. Μέτρον Άριστον λέγεται...και όταν διαπράττεις ύβρη θα πληρώσεις το τίμημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σώσον, Κύριε, τον λαόν Σου και ευλόγησον την κληρονομίαν Σου, νίκας τοις βασιλεύσι κατά βαρβάρων δωρούμενος...