Η ανοιχτοκώλα ΝΔ φοράει το γάντι στη ΧΑ κι αλείφει βαζελίνη



Όλους τους χωράει η ανοιχτοκώλα Νέα Δημοκρατία. Κάθε ακροδεξιό καρύδι, κάθε βλαχάντερο από την κωλοπετινίτσα να λαϊκίζει για το έθνος, τον ελληνισμό, την ορθοδοξία και φυσικά να βρίσκει μηντιακό βήμα να προβάλει όποια στείρα και κατεψυγμένη ιδέα μπορεί να ενθαρρύνει ακροδεξιά ζιζάνια, να προκαλέσει το κοινό αίσθημα και δη τα αισθήματα εναλλακτικών επιχειρηματιών όπως των παιδιών της Villa Amalias και όλων εμάς που ευτυχώς τα γνωρίζουμε και τα στηρίζουμε γιατί είναι αίμα μας, ανεξαρτήτως των όποιων άλλων διαφορών μας. Έχει αναρωτηθεί κανείς πόσο δύσκολο είναι να ανήκεις σήμερα σε ομάδες και όχι κλίκες και να δημιουργείς έργο με λιγότερο ανταγωνιστική διάθεση αλλά περισσότερο συντροφική διάθεση για έναν κοινό σκοπό;

Δεν είναι δυνατόν να βλέπουμε τραμπούκους να σχηματίζουν ομάδες κρούσης κι εμείς όταν γίνεται οποιαδήποτε κίνηση υπέρασπισης των δικών μας δικαιωμάτων, ή έστω μια ωραία γιορτή όπως το athens pride να λέμε δεν πάμε γιατί φοβόμαστε ή διαφωνούμε το οτιδήποτε!


Τα διεθνή prides που αγαπούν και γιορτάζουν ακόμα και οι γιαγιάδες σήμερα, στη Μαδρίτη, την Ολλανδία ή τη Νέα Υόρκη δεν ξεκίνησαν μαζικά, αλλά από μικρές αυτόνομες ομάδες. Κάποιοι δεν γουστάρανε να ζούν στο περιθώριο. Είναι λογικό οι ανισότητες να οδηγούν σε ακρότητες. 

<<Το γραφείο τύπου της ΝΔ και ο στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού Φαήλος Κρανιδιώτης δεν κρατούν πλέον ούτε τα προσχήματα στην πολιτική προσέγγισης με τη Χρυσή Αυγή. Σε άρθρο του στην εφημερίδα «Δημοκρατία» ο Φαήλος γράφει μεταξύ άλλων πως αποτελούν απλώς “αντιποίηση αρχής” οι δολοφονικές επιθέσεις σε μετανάστες!>>

Τι κι αν επαναπροσχώρησε ολόκληρη η Ντόρα Μπακογιάννη (ασχέτως αν εδώ και καιρό δεν φαίνεται ούτε η μισή) που ήταν ιδιαιτέρως φιλελεύθερη, όπως ισχυρίζονται οι φίλοι της και με τα θέματα των γκέϊ, τι κι αν ο Νικήτας Κακλαμάνης σαν υπουργός υγείας 5 χρόνια πριν είχε νομοθετήσει για τη δωρεάν εγχείρηση αλλαγής φύλου, αν δηλαδή δεν άλλαξε κι αυτό με το μνημόνιο σήμερα. Στη νέα δεξιά παράταξη εισχώρησαν διάφοροι καμμένοι του ακροδεξιού χώρου. Επί Κωστάκη Καραμανλή οι νεοδημοκράτες ψηφοφόροι, οννεδίτες δαπίτες, μαλακοκαβλίτες ισχυρίζονταν πως οι προτεραιότητες της κυβέρνησης ήταν άλλες...
Αργότερα όταν συνειδητοποίησαν πως η μόνη προτεραιότητα των χαραμοφάηδων, που πήγανε και ψήφισαν, ήταν να χρεοκοπήσουν τη χώρα μας, αντί να καταπιούν τη γλώσσα τους ξεκίνησαν να λένε πως δεν συμφωνούν με το γκέυ γάμο, λες και ρωτήσαμε την κάθε κρυπτοτσιμπουκλού να μας πεί αν εγκρίνει τον τρόπο που θα διαχειριστούμε εμείς οι υπόλοιποι -out and proud- τις ζωές μας!
Βεβαίως μαθαίνουμε πως η κυρία Κατριβάνου ετοιμάζει πρόταση για τα δικαιώματα των lgbt σε συνεργασία με σχετικές οργανώσεις, αλλά η κυρία Κατριβάνου είναι βουλευτίνα του ΣΥΡΙΖΑ και όχι της Τρικομματικής Κυβέρνησης. Δεν τη ψήφισαν φαίνεται "φιλήσυχοι πολίτες", αλλά "ταραξίες"!

Δεν είναι μόνο ζήτημα επιφανειακής ισότητας, αλλά όταν θέλεις να αφήσεις περιουσιακά σου στοιχεία σε άτομα που αγαπάς, είναι πολύ εύκολο η οικογένεια σου, με την οποία μπορεί να μην διατηρείς σχέσεις, να εκμεταλευτεί τους δεσμούς αίματος και για παράδειγμα οι φερόμενοι και ως βιολογικοί γονείς σου να προσβάλουν εύκολα τη διαθήκη και να κερδίσουν τη δίκη στην οποία θα ανατρέπεται η συνειδητή επιλογή που είχες κάνει όσο ζούσες. Είναι αυτό δημοκρατικό; Έτσι καταλήγεις, για παράδειγμα, να έχεις γράψει ένα βιβλίο και τα δικαιώματα να πέσουν, νόμιμα, στα χέρια της καθυστερημένης αδερφής σου και να μην επιτρέψει το δημιούργημα σου να κυκλοφορήσει ξανά. Τέτοια περιστατικά έχουν συμβεί πολλές φορές, αυτό το αποτέλεσμα δεν θα εξυπηρετούσε τελικά ούτε και τον πιο συντηρητικό gay. Άλλωστε αυτοί είναι κάποιοι από τους λόγους που υπάρχουν ακόμα συντηρητικοί, ξενέρωτοι τύποι μέσα στη gay κοινότητα.

Άκουσα μάλιστα μια ιστορία πρόσφατα, ένας τύπος που ήταν και κάπως ασχημούλης, είχε τα κόμπλεξ του και τα ξεσπούσε σχολιάζοντας αρνητικά όποιον περνούσε από μπροστά του, όποτε καθόταν με τη παρέα του στην αυλή γνωστού μαγαζιού. Δεν του έφτανε πως ντυνόταν σαν κάγκουρας, είχε και άποψη για την κατάντια των υπολοίπων, αντί να σκεφτεί πόσο ρεζίλι θα γινόταν ο ίδιος όταν αποκάλυπτε πως αγόρασε το νέο i5, σπαταλώντας όλον του το μισθό, που όμως του το έκλεψαν μέσα σε μια εβδομάδα και πήγε να πουλήσει ό,τι χρυσαφικό είχε στο σπίτι του για να βρεί λεφτά και να αγοράσει άλλο.

Για να απελευθερωθούμε πρέπει να αναρωτηθούμε αν είμαστε δέσμιοι ενός συγκεκριμένου τρόπου ζωής που ενισχύει την ατομιστική κουλτούρα, αντί για τη συλλογική και τη διάθεση απόκρυψης αντί για διαφάνεια.

Εμείς θα πρέπει να συνεχίσουμε να απαιτούμε, όχι μόνο την ισότητα, αλλά κι ένα καλύτερο και πιο δίκαιο κράτος, να προστατεύουμε τα ανοιχτά μυαλά και να μην αδιαφορούμε για την κοινωνική αλληλεγγύη. Όχι απλά να κάνουμε "αντίσταση" μέσα σε γκετοποιημένα μπαράκια του γκαζίου, αλλά να στηρίζουμε όσους μάχονται, ο καθένας απ΄το δικό του μετερίζι για το δρόμο προς την ελευθερία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σώσον, Κύριε, τον λαόν Σου και ευλόγησον την κληρονομίαν Σου, νίκας τοις βασιλεύσι κατά βαρβάρων δωρούμενος...