2012 Η χρονιά που καθόρισε τα lgbt δικαιώματα στις ΗΠΑ, κακή χρονιά για την ΛΟΑΤ Ελλάδα

Το έτος 2012 θα μείνει στην ιστορία ως ένα από τα πιο καθοριστικά για τα δικαιώματα των λεσβιών, γκέι, αμφισεξουαλικών και τρανσεξουαλικών (ΛΟΑΤ-LGBT) στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής.



Είδαμε το μεγαλύτερο ποσοστό ετεροφυλόφιλων πολιτών να εκτοξεύουν τις δημοσκοπήσεις υπερ του γκέι γάμου. Από εκείνη τη στιγμή ήτανε θέμα χρόνου να αποφασίσουν οι Δημοκρατικοί βουλευτές, που ήταν ανοιχτά υποστηρικτές μας, να υλοποιήσουν τις υποσχέσεις, που μέχρι πρότινος παρέμεναν ζητήματα ανοιχτά στην πολιτική ατζέντα ή χειρότερα στο συρτάρι, τα οποία βέβαια χρησιμοποιούσαν και για να διαφημίζουν ένα πιο φιλελεύθερο προφίλ, σε σχέση με τους συντηρητικούς ρεπουμπλικάνους αντίπαλους.

Η κοινή γνώμη επηρέασε δραματικά τέσσερις πολιτείες , που για πρώτη φορά υπερψηφίστηκαν νομοσχέδια, όχι μόνο για την αποποινικοποίηση της κάνναβης, αλλά και υπέρ του γάμου ομοφυλοφίλων.
Αρχικά έπαψαν από καιρό οι διακρίσεις στον αμερικανικό στρατό.
Ο Πρόεδρος Barack Obama βγήκε ανοιχτά να υποστηρίξει την πλήρη ισότητα, που έγινε μεγάλο θέμα και έσπειρε τον πανικό, όμως αυτός ο στόχος που έθεσε και υποσχέθηκε και τελικώς έπραξε, του χάρισε την επανεκλογή του με διαφορά.
Επιτυχία κατάφεραν και οι Trans πιέζοντας να παρθούν σημαντικές κυβερνητικές αποφάσεις, καθώς και αλλαγές από τις ιατρικές αρχές.  

Λεσβίες και αμφιφυλόφιλοι κέρδισαν εκπροσώπους στο Κογκρέσο.
Επιπλέον δρομολογήθηκαν και οι νόμοι για  τα εγκλήματα μίσους, απαραίτητες κινήσεις μετά τις ομοφοβικές επιθέσεις που σημειώθηκαν και εδώ.
Το τέλος του έτους όμως θα βρει τους γκέϊ Αμερικανούς να κονταροχτυπιούνται με τους συντηρητικούς που θέλουν να μποϋκοτάρουν τον γκέι γάμο, με κατάληξη στο Ανώτατο Δικαστήριο της Ουάσιγκτον, ύστερα από την συνταγματική αμφισβήτηση των Ρεπουμπλικάνων για τη νομιμότητα του γκέι γάμου στην Καλιφόρνια. Το καλοκαίρι του 2013 οι δικαστές θα αποφασίσουν για τη μοίρα της ισότητας και της απελευθέρωσης.

Δυστυχώς αυτές οι νίκες στην Ελλάδα, του τέλους ενός μίζερου '12, δεν θα μας επηρεάσουν. Θα συνεχίσουμε το "αντάρτικο" στα σχετικά μπαράκια ή τα πάρκα, νιώθοντας ασφαλείς, ο καθένας, μέσα στον κύκλο μας.  Αντιθέτως αν γυρίσουμε το χρόνο πίσω θα συναντήσουμε πολύ περισσότερους επαναστάτες, όπως στη φωτογραφία από το αρχείο της νεαρής, οπλαρχηγού τότε, Πάολα Ρεβενιώτη, που τραβήχτηκε 26/01/1981 σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας του ΑΚΟΕ. Δημοσιεύτηκε στο περιοδικό ΑΜΦΙ και κυκλοφόρησε στον παγκόσμιο τύπο. Ήταν η πρώτη φορά που δυο αγόρια φιλιούνται δημόσια, ποζάροντας στον ελληνικό τύπο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σώσον, Κύριε, τον λαόν Σου και ευλόγησον την κληρονομίαν Σου, νίκας τοις βασιλεύσι κατά βαρβάρων δωρούμενος...