Συγκρίσεις Βαλλιανάτου-Τσίπρα & Φιλελεύθερης Συμμαχίας με ΣΥΡΙΖΑ



Είναι καλύτερος ο Gregory απ΄τον Tsipras; Είναι πιο άντρας τελικά;
Όχι γιατί ξέρει σωστά αγγλικά, ούτε γιατί λόγω ηλικίας έχει περισσότερες εμπειρίες ή που από μικρός ήταν πολύ πιο σέξυ. Αλλά γιατί κανείς ποτέ δεν θα βρει πράγματα να πει για τον Γρηγόρη που δεν ισχύουν. Τα λέει όλα πάντα από μόνος του. Ενώ τα κουτσομπολιά και οι ασάφειες για τον Αλέξη πάνε κι έρχονται.
Ο Πρόεδρος της εξωκοινοβουλευτικής κεντροδεξιάς να την πούμε; Θυσίασε και καριέρα και στομάχι. Θα μπορούσε σήμερα να είναι ήδη βουλευτής ή πρόεδρος μεγαλύτερου κόμματος, να ζούσε στην Εκάλη και όχι στη Βικτώρια, αν ήταν straight ή κρυφόπουστας σαν μερικούς μερικούς του ΣΥΡΙΖΑ. Όμως όχι, μόνο στελέχη της Φιλελεύθερης Συμμαχίας ήρθαν στα εγκαίνια της κατά κοινή ομολογία ιστορικής έκθεσης της Πάολας Ρεβενιώτη στη Breeder, αλλά και η δυναμική πρόεδρος των Οικολόγων με τον εξαιρετικό σύζυγο της. Αντιθέτως όταν μια τρανς υπέβαλε πρόταση επίσημη στην Αριστερά της Προόδου για συμμετοχή στο ψηφοδέλτιο, δεν έλαβε ποτέ απάντηση, όταν την χρειαζόντουσαν όμως, ανακοίνωναν την αμέριστη συμπαράσταση τους στη "συντρόφισσα".
Μόνο η ΦιΣ εδώ και χρόνια αναδεικνύει στα προγράμματα της όχι μόνο τα δικαιώματα όσων ομοφυλόφιλων αναζητούν τη δικαίωση μέσα από την επικύρωση του συμφώνου συμβίωσης, αλλά και τα δικαιώματα στην ελεύθερη βούληση και την κοινωνική ισότητα, την αποποινικοποίηση των ουσιών, την απαγκίστρωση από τα μαφιόζικα δεσμά της εκκλησίας και κυρίως η ΦιΣ δεν ψάχνει για μάρτυρες ούτε για θύματα για να παριστάνει την προστάτιδα.


Όλα αυτά με δημόσιες προγραμματικές δηλώσεις στις οποίες συμφώνησαν και αποδέχτηκαν και οι συντηρητικοί φίλοι της Δράσης και του Στέφανου Μάνου. Αντιθέτως ο ΣΥΡΙΖΑ αποδεικνύει κάθε λίγο και λιγάκι πως είναι δυο ή περισσότερων ταχυτήτων. Ευτυχώς η συνεργασία με την Δημιουργία Ξανά που αποτελείται κυρίως από παρανοϊκούς κακιασμένους μεταναστομοφοβικούς wannabe πολιτικάντηδες, δεν ευοδώθηκε! Είναι γνωστό όμως πως το τζήμερο δεν γούσταρε τον Βαλλιανάτο όχι επειδή είναι γνωστός σαν πρόεδρος της gay κοινότητας αλλά επειδή είναι ακραίος για τα γούστα των συντηρητικών ψηφοφόρων που πίστευαν πως θα κλέψουν από τη ΝΔούλα.
Ξέρουμε πως είναι αντίθετοι με τις καταλήψεις των αναρχικών, αλλά κι αυτοί οι αναρχικοί σκέφτηκαν ποτέ να ακολουθήσουν το παράδειγμα του Nosotros ή να γυρίσουν πίσω στα χωριά τους και να ενώσουν τα χωράφια τους να φτιάξουν κολλεκτίβες; Ο Οικονομικός Φιλελευθερισμός της ΦιΣ αποδέχεται κι ενισχύσει την ομαδική διάθεση για επιχειρηματικότητα. Αλλά ας παραδεχτούνε κάποια στιγμή πως ενώ συνεχώς διαμαρτύρονται για την αστική δημοκρατία και πολιτισμό με γραφικό πλέον τρόπο, συνεχίζουν να παραμένουν κολλημένοι στην πόλη όλοι αυτοί οι μαυροκόκκινοι επαναστάτες, που τελικά τσακώνονται και μεταξύ τους. Όταν βλέπω λοιπόν φράξιες και φατρίες και συνιστώσες να σκοτώνονται δεν μπορώ να κατηγορίσω τη ΦιΣ-Δραση που επιχείρησαν να συνεργαστούν με τη ΔηΞαν.

Ο Βαλλιανάτος λοιπόν θυσίασε τα πάντα για την απελευθέρωση, θα μπορούσε να παραμείνει ένας τυχοδιώκτης, μα τελικά άλλος πήγε κι έκανε παιδιά όχι πως αυτό είναι κακό ίσα ίσα αλλά το αποτέλεσμα ήταν να μην ξαναφορέσει τα δερμάτινα και να καβαλήσει μηχανή, άλλος έκανε συνέδρια με την ορθοδοξία, άλλος εξαναγκάστηκε σε δηλώσεις φιλοευρωπαϊκής μετάνοιας. Όμως ο νέος πρόεδρος της ΦιΣ δεν μάσησε τη γλώσσα του, εξαρχής υποστήριξε το μνημόνιο και εξαρχής έκανε λόγο για φορομπηχτισμό που επιβάλλεται στους υπόλοιπους πολίτες από κρατικοδίαιτες συντεχνίες.

Ο Βαλλιανάτος ξέρει να χρησιμοποιεί τα social media και να επικοινωνεί με τον κόσμο, αντέχει να τσαλακώνεται. Αντιθέτως αυτός που διαχειρίζεται τη σελίδα του Τσίπρα μπλοκάρει όσους σχολιάζουν επιθετικά.

Ο Τσίπρας και οι συνεργάτες του, επιφανειακά και περιοδικά ανοιχτόμυαλοι, αρνούνται εδώ και 10 χρόνια να κατανοήσουν πόση ανάγκη έχει να δει ένας 18χρονος την μάνα του να παρακολουθεί τηλεόραση και να εμφανίζεται ξαφνικά ο επαναστάτης πολιτικός λέγοντας της πως δεν έχει ο γιος της το πρόβλημα αλλά η ίδια!

Ξέρετε τι συμβαίνει όμως; Προτιμούν να τα ΄χουνε καλά με τους γέρους και να στέλνουν κάθε χρόνο μια φορά το καλοκαίρι στο gay pride καμιά δεκαριά άτομα απ΄τη νεολαία τους, ως δήθεν μου τάχα τις επίσημη στήριξη.

Μνημόνιο ή χωρίς μνημόνιο, έχω την εντύπωση πως οι Συριζέοι είναι πλουσιότεροι απ΄τους Φιλελέδες. Τώρα δεν θα κάτσω να αναλύσω οικονομικό πρόγραμμα και κοινωνική ευαισθησία ανάμεσα στις δύο αυτές αντίθετες πολιτικές ιδεολογίες, είναι αρκετό πως ο Βαλλιανάτος πάντοτε συμπεριφερότανε πιο ακραία και ίσως γιαυτό τον διάλεξε η ΦιΣ, αντίθετα ο Συριζα ακόμα δεν έχουμε καταλάβει πως και διάλεξε τον cool Αλέξη. Επειδή είναι νέος; Τι να το κάνω που δεν μπορώ να ξεχωρίσω αν η δεξιά η αριστερά τελικά προστατεύουν περισσότερο τη συντηρητική γεροντοκρατία και τον μικροαστισμό;


Τέλος δεν ξέρω ποιος άλλος γνωρίζει τα προβλήματα, τις αντιθέσεις, τις ανάγκες της gay κοινότητας για να μπορεί να μας βοηθήσει ουσιαστικά αν του δοθεί η ευκαιρία και όχι να πετάει εντυπωσιασμούς κάθε φορά που έχουμε εκλογές. Γιατί πέρασε καιρός και ακόμα νομοσχέδιο κι ερώτηση για τα δικαιώματα των gay δεν είδαμε απ΄το ΣΥΡΙΖΑ, πέραν της γνωριμίας του ΣΥΔ με την βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Βασιλική Κατριβάνου.
Ο Γρηγόρης Βαλλιανάτος έχει πληρώσει το τίμημα του, γνωρίζει τι χρειάζονται και οι οροθετικοί και οι τοξικομανείς αυτής της χώρας. Περιμένουμε πλέον κάτι παραπάνω από αριστερά πυροτεχνήματα.

Δεν γουστάρουμε άλλο φιλικά προσκείμενους. Ούτε νέο ΠΑΣΟΚ ούτε μοντέρνα ΚΝΕ.

Μάλλον αν συνεχίσουμε να περιμένουμε απ΄τον ΣΥΡΙΖΑ, που τις θέσεις έχουν καταλάβει συντηρητικοί πρώην κνίτες, σωθήκαμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σώσον, Κύριε, τον λαόν Σου και ευλόγησον την κληρονομίαν Σου, νίκας τοις βασιλεύσι κατά βαρβάρων δωρούμενος...