Ποιά αλληλεγγύη στον θρησκευτικό φανατισμό;

Οι μονοθεϊστικές θρησκείες έχουν προκαλέσει μεγάλο πρόβλημα στην ανθρωπότητα εδώ και 2000 χρόνια. Έφεραν τον μεσαίωνα που όρισε πως η γή είναι επίπεδη, δημιούργησαν ταμπού και Ιεροεξεταστές κι επέβαλαν τον σκοταδισμό καίγοντας βιβλία και μάγισσες.

Είναι πιθανόν οι πολλοί θεοί στον ουρανό να φέρνουν μια δημοκρατία, μια πολυφωνία στη γή, ενώ αντίθετα ο ένας και μοναδικός θεός τι άλλο θα φέρει εκτός από μοναρχία κι απολυταρχία;
Αν ο αγράμματος χωριάτης είχε ως πρότυπο τη σχέση της θεάς Αθηνάς με τον Δία ή της Περσεφόνης με τη Δήμητρα και τον Πλούτονα, πόσο διαφορετική θα ήταν εξαρχής η θέση της γυναίκας και η διάθεση του γονέα να στείλει την κόρη στο σχολείο αντί να την παντρέψει από μικρή;

Το σίγουρο είναι πως κάποια στιγμή πρέπει ο θεός μπαμπούλας να δώσει τη θέση του σε έννοιες όπως δικαιοσύνη, αλληλοσεβασμός και δημοκρατία. Να διδάσκουν οι γονείς τα παιδιά πως ό,τι κακό κάνουν θα τους γυρνάει μπούμερανγκ και όχι πως κάποια στιγμή με όλα αυτά θα πάνε στην κόλαση. Πρέπει να αλλάξει το πλαίσιο και  να διδάσκεται η μέση λύση μπροστά στην αυτοδικία ή την αναμονή της θείας δίκης που μέχρι να ΄ρθει εσύ θα πρέπει να γυρνάς και το άλλο μάγουλο.

Διάβασα κάπου στο indymedia
<<Είμαι και αντι-εβραίος και αντι-χριστιανός και αντι-ισλαμιστής. Δεν καταλαβαίνω γιατί χαιδεύουν ορισμένοι αυτές τις ιδεολογίες που ανακυκλώνουν βαθειές αντιλήψεις μίσους και εχθρότητας; Με ποιο κριτήριο θα ξεχωρίσω το φασισμό των Ναζί από το φασισμό των χριστιανών; Γιατί να δεχτώ ως "δικαίωμα" τον ισλαμιστή να θεωρεί τους ομοφυλόφιλους "άρρωστους" ενώ έχω ήδη καταδικάσει τον ναζιστή που θεωρεί τους τσιγγάνους "μίασμα"; Αν δηλαδή ο Χίτλερ δεν ίδρυε Εθνικοσοσιαλιστικό κόμμα αλλά εθνικοσοσιαλιστική θρησκεία θα έπρεπε να δεχτώ τα κηρύγματα και τη δράση του;;;;>>

Η αριστερά και ο αναρχικός χώρος στην Ελλάδα συνεχώς κλείνουν τα μάτια μπροστά στον Ισλαμικό φανατισμό και τις εμμονές που σέρνουν αρκετοί μουσουλμάνοι. Δεν είναι δυνατόν η Δύση πάντα να είναι η κακή, αλλά η Ασία και η Μέση Ανατολή να αποτελούν φωτεινό παράδειγμα ελευθερίας και δημοκρατικής σκέψης ή να θεωρούνται κιόλας οι κατατρεγμένοι!

Πρέπει να γίνεται ελεύθερα κριτική και σε κάθε άλλη ομάδα που μπορεί να μας επηρεάζει αρνητικά, μέσα στην ιδανική κοινωνία που ονειρευόμαστε να χτίσουμε. Ας αποκτήσουν λίγο χιούμορ και οι Μουσουλμάνοι επιτέλους, ο Ιησούς γιατί να κυκλοφορεί σε τόσα σκίτσα και ο Αλλάχ όχι;

Διαμαρτύρονται συχνά οι πιστοί των θρησκειών πως προσβάλεται το θρησκευτικό κοινόν αίσθημα, στους ΛΟΑΤ όμως απαγορεύεται ο εκνευρισμός, που τόσα χρόνια τρώνε ρατσισμό και απαγορεύσεις με βάση την κοσμοθεωρία των απανταχού θρησκόληπτων.

Η γνώση βρίσκεται παντού ελεύθερη και αν μάλιστα οι θρησκόληπτοι μουσουλμάνοι, εβραίοι ή χριστιανοί υποκριτές δεν γουστάρουν να μορφωθούν και να αποδεχτούν τη διαφορετικότητα και την πολυπολιτισμικότητα των άλλων, θα πρέπει δυστυχώς να μας βρούνε απέναντι τους, όχι δίπλα τους. Είναι σαν να ωθείς έναν ψυχοπαθή να συμβιώσει με λογικούς ανθρώπους χωρίς να λαμβάνει αγωγή, που θα οδηγήσει αυτό άραγε;
Αν συνεχίσουμε να αποδεχόμαστε την υποκρισία των κλειστών κοινωνιών των Μουσουλμάνων θα πρέπει να γίνουμε και φίλοι με την Ελευθερία Λόγου, των πιο κοντινών εχθρών μας, όπως των Χριστιανών Φονταμενταλιστών σαν τον Bush και τους σημερινούς Tea Partiers στην Αμερική ή της κάθε Χρυσής Αυγής, η οποία στην πραγματικότητα αποτελεί Ρητορική Μίσους. Δυστυχώς και στην Αγγλία τα πλουσιόπαιδα που μεγάλωσαν με τις μουσουλμανικές διδαχές, υστερικά έγιναν. Στη πλειοψηφία τους κάνουν τα πάντα ως τα 27 τους, ύστερα απ΄τις καταχρήσεις νιώθουν ενοχές και μετά ψάχνουν να παντρευτούν κάποια γυναίκα που να μην πίνει αλκοόλ και όχι μόνο...

Οι Ελληνικές ΜΚΟ θα έπρεπε εκτός από το να λαμβάνουν επιχορηγήσεις, να έχουν προσπαθήσει να καθοδηγήσουν ιδεολογικά και να ενημερώσουν όλον αυτόν το ξένο κόσμο για το πως πρέπει να συμπεριφέρεται στη χώρα που βρίσκεται. Δεν θα έπρεπε όμως το να συμβουλεύονται οι μετανάστες για να μην πάθουν και πολιτισμικό σοκ, να θεωρούν οι ΜΚΟ πως αυτή είναι μόνο δουλειά του υπουργείου, γιατί δεν είναι ο κρατικός φορέας που έρχεται σε άμεση επαφή με μετανάστες, αλλά οι ανθρωπιστικές οργανώσεις μέσα στα πολυιατρεία τους. Είναι τόσο δύσκολο να μοιρασθεί ένα απλό ενημερωτικό υλικό σε διάφορες γλώσσες προς όλους αυτούς τους ανθρώπους που έχουνε μεγαλώσει σε φασιστικά καθεστώτα; Τόσο δύσκολο είναι να του πείς πως εδώ στην Ελλάδα οι γυναίκες είναι ελεύθερες να φοράνε μίνι και υπάρχουν και οι πούστηδες; Αποπειράθηκε ποτέ κάποιος πολιτικός φορέας να συζητήσει ουσιαστικά με όλους αυτούς τους μετανάστες που υπερασπίζεται, για τα ανθρώπινα δικαιώματα, τον αλληλοσεβασμό και την αλληλοαποδοχή;

Σε ποια χώρα του κόσμου όμως που επίσημη θρησκεία αποτελεί το Ισλάμ έχουν δοθεί κοινωνικές ελευθερίες και δεν το ξέρω; Μόνο στην Τουρκία έχει συμβεί αυτό και η πρώην Οθωμανική Αυτοκρατορία ανήκει σε ξεχωριστή κατηγορία από μόνη της!

Έχει κανείς συνειδητοποιήσει πως μέχρι πρότινος ο πρόξενος του Ισραήλ στη χώρα μας ήταν Άραβας και Μουσουλμάνος και πως στο Τελ Αβιβ οι ΛΟΑΤ νιώθουν, με διαφορά από τις δυτικές κιόλας χώρες, πιο ελεύθεροι σε αντίθεση με τους Παλαιστινίους και φυσικά απολαμβάνουν δικαιώματα που δεν θα απολαύσουν για πολλά χρόνια ακόμα οι πολίτες των μουσουλμανικών χωρών;
Στο Ισραήλ δεν υπάρχει εδώ και χρόνια καμία διάκριση απέναντι στους γκέϊ στρατιώτες. Όμως στο Ισραήλ δεν κάνουν κουμάντο οι φανατισμένοι ραβίνοι, σε αντίθεση με την Ελλάδα που το κράτος δεν λέει να διαχωριστεί από την εκκλησία.

Ωστόσο Αριστερά και ο Αναρχικός χώρος φαίνεται να μην αντιλαμβάνονται τον Αντισημιτισμό που τους διακατέχει, επιμένουν όμως να αναγνωρίζουν την Ισλαμοφοβία παντού.

Στο παρελθόν σε εκπομπή της Σκατιάνας Στεφανίδου είχαν φιλοξενηθεί ο Γεωργιάδης με τον εκπρόσωπο των Αιγυπτίων και μιλούσαν το ίδιο υποτιμητικά για τους ομοφυλόφιλους. Όμως ο Μουσουλμάνος πρόεδρος προφανώς θα πιστεύει σήμερα πως η επανάσταση και η σφαγή στην πλατεία Ταχρίρ είχανε σκοπό την επικράτηση των ισλαμιστών στην εξουσία και όχι των φιλελεύθερων και δημοκρατικών ανθρώπων. Ο Άδωνις από την άλλη, σήμερα τσακώνεται με την Χρυσή Αυγή και συνεχώς εμφανίζεται σε gala κρυφοgay τραγουδιστών φίλων του.

Δεν είναι ψέμα πως οι ακροδεξιοί ενισχύουν την Ισλαμοφοβία, το είδαμε και με τα αμερικανικά FOX news, που προπαγάνδιζαν για λογαριασμό των Ρεπουμπλικάνων ή τις αφίσες στο Λονδίνο που υποτίθεται τοιχοκόλλησαν εξτρεμιστές μουσουλμάνοι με τίτλο GAY FREE ZONE, αλλά δεν είναι και ψέμα πως υπάρχει και ο Ισλαμικός Φασισμός, που θα τον συναντήσουμε σε χώρες που ακολουθούν τoυς νόμους της σαρίας, αλλά και δυστυχώς στα χωριά των μουσουλμάνων της Βορείου Ελλάδος και στα δημόσια νοσοκομεία της Κύπρου, που επισκέπτονται Σύροι και άλλοι μουσουλμάνοι κι άραβες μετανάστες εκεί, με τις γυναίκες τους συχνά φοβισμένες, καλυμμένες και μελανιασμένες, οι οποίοι μάλιστα παρεμβαίνουν στο έργο του γιατρού και συχνά του επιβάλουν να εξετάζει πάνω απ΄τα ρούχα των συζύγων τους, οι οποίες τυγχάνει να είναι και γεμάτες κονδυλώματα ή έγκυες κι ανύπαντρες που πιστεύουν πως είναι παρθένες επειδή το κάναν μόνο απ΄τον κώλο κι αναρωτιούνται πως έπιασαν παιδί.

Οι ΛΟΑΤ ποτέ δεν ευνοήθηκαν στην Ελλάδα από τους πολιτικούς χώρους που θα περίμενε κανείς, ποτέ δεν στήθηκαν αντι σεξιστικές διαδηλώσεις και για τους καταπιεσμένους ομοφυλόφιλους, ποτέ δεν υπερασπίστηκαν οι αναρχοαριστεροί τη σεξουαλική απελευθέρωση όσο τους μετανάστες και συγκεκριμένα τους αραβόφωνους, συνεπώς τους μουσουλμάνους. Αντιθέτως ακόμα και στα αντιρατσιστικά φεστιβάλ που γίνονται, συνήθως έσκαγαν μύτη γυναίκες καλυμμένες και φανερά πολύ λιγότερες από τους άντρες.
Ποτέ η Αριστερά στην Ελλάδα δεν συμμετείχε μαζικά στο Athens Pride και δεν οργάνωσε οτιδήποτε αντίστοιχο με αυτά που οργανώσει για τους μετανάστες, ούτε και έβγαλε μπροστά κανέναν ανοιχτά ομοφυλόφιλο υποψήφιο, αντίθετα φαίνεται σήμερα να συνομιλεί και να καταλήγει σε συμφωνίες με την ορθόδοξη εκκλησία. 
Στο Ρεπορτάζ Χωρίς Σύνορα υπάρχει σχετική εκπομπή για την Κούβα και τα Ομοφοβικά κατορθώματα των κομαντάντεδων.

Όποιοι απαιτούν σεβασμό ας μάθουν στο εξής να τον προσφέρουν κιόλας, αποδεικνύοντας στην πράξη την ανεκτικότητα και τη στήριξή τους σε μια ανοιχτή, πλουραλιστική κοινωνία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σώσον, Κύριε, τον λαόν Σου και ευλόγησον την κληρονομίαν Σου, νίκας τοις βασιλεύσι κατά βαρβάρων δωρούμενος...