11χρονος χαροπαλεύει λόγω antigay bullying

Ο 11χρονος Michael Morones δεχόταν καθημερινές επιθέσεις στο σχολείο από συμμαθητές του που προσπαθούσαν να τον κάνουν να ντρέπεται επειδή είχε εκφράσει την αγάπη του για την τηλεοπτική σειρά κινουμένων σχεδίων "Μικρό μου Πόνυ". Παραπονιόταν στη μητέρα και τον πατριό του, οι οποίοι όμως τον αποδέχονταν απόλυτα, πως δεν άντεχε πια να τον τυραννάνε στο σχολείο, αποκαλώντας τον άσχημο, ηλίθιο προκαλώντας του ενοχές για την ίδια του την ύπαρξη.
Δύο βδομάδες πριν επιχείρησε να κρεμαστεί στο δωμάτιό του, από τότε βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση,  αφού η μεταφορά οξυγόνου στον εγκέφαλό του είχε διακοπεί για ώρα, ώσπου να τον ανακαλύψουν οι γονείς του. Οι γιατροί προειδοποίησαν πως η εγκεφαλική βλάβη που προκλήθηκε μπορεί να εξελιχθεί σε μόνιμη.
Η μητέρα δεν θέλησε να προχωρήσει στην τιμωρία των υπευθύνων, όπως τη συμβούλεψαν αρκετοί, θεωρώντας πως δεν είναι η τιμωρία αυτό που θα ήθελε ο γιος της και πως δεν θα έφερνε ουσιαστικό αποτέλεσμα.
Το γεγονός συγκίνησε αρκετούς με πρώτες τις ηθοποιούς που δάνειζαν τη φωνή τους στη σειρά, οι οποίες έστειλαν ηχογραφημένα μηνύματα. Εκτός από τα εκατοντάδες δώρα και γράμματα υποστήριξης, συγκεντρώθηκε και το ποσό των 45 περίπου χιλιάδων δολαρίων που θα χρησιμοποιηθεί για τα έξοδα νοσηλείας του άτυχου παιδιού.

Σύμφωνα με μια νέα μεγάλη έρευνα στην Αγγλία, περισσότερο από το ήμισυ των Λεσβιών Ομοφυλόφιλων Αμφισεξουαλικών και Τρανσέξουαλ νέων έχουνε πάθει ψυχολογικά, ενώ στο 40% έχουν σκεφτεί να αυτοκτονήσουν, δίνοντας έμφαση σε μια αυξανόμενη ανησυχία ότι τα σχολεία και υπηρεσίες υγείας απογοητεύουν όλο και περισσότερο τους έφηβους της ΛΟΑΤ κοινότητας.

Εμείς θεωρούμε πως υπεύθυνοι είναι και οι γονείς και το σχολείο με τους καθηγητές και το ίδιο το κράτος και η πολιτεία που συνεχίζει να αδιαφορεί για το πότε πραγματικά μεγαλώνουν τα παιδιά και πότε χρειάζονται σοβαρή καθογήδηση και ουσιαστική εκπαίδευση. Δυστυχώς ούτε βία, ούτε ψυχολογία, ούτε σεξουαλική αγωγή έχουν πάρει στα σοβαρά οι...σοβαροί και υπεύθυνοι που κυβερνούν στη δύση, δεν έχουν δικαιολογίες πια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σώσον, Κύριε, τον λαόν Σου και ευλόγησον την κληρονομίαν Σου, νίκας τοις βασιλεύσι κατά βαρβάρων δωρούμενος...