Διαμαρτυρία σε σούπερ μάρκετ της Αγγλίας λόγω Ομοφοβίας

Δυο Αγγλίδες φοιτήτριες, συγκεκριμένα ζευγάρι λεσβιών, που πραγματοποιούσαν τα ψώνια τους στο κατάστημα Sainsbury, της φημισμένης για τη ΛΟΑΤ σκηνή της περιοχή του Brighton στη νότια Αγγλία, δέχτηκαν τις επιπλήξεις του σεκιουριτά όταν εκείνος άκουσε παράπονα από μια άλλη πελάτισσα, η οποία αντέδρασε στη θέα των κοριτσιών να κρατιούνται χεράκι και να φιλιούνται στο στόμα, τη στιγμή που αποφάσιζαν από κοινού τι προϊόντα θα αγόραζαν, γεμίζοντας το καρότσι τους.

Η ομοφοβική πελάτισσα διαμαρτυρήθηκε πως έχει μικρό παιδί, τι πράγματα είναι αυτά; Φιλιούνται δυο λεσβίες μπροστά της και είναι αηδιαστικό!
Το ζευγάρι υποστηρίζει πως όχι μόνο έλαβαν οδηγία απ΄το κατάστημα να πάψουν να δείχνουν μεταξύ τους τόσο απροκάλυπτη τρυφερότητα αλλιώς να αποχωρίσουν.
Εκείνες αναρωτήθηκαν πότε άλλοτε συνέβη κάτι παρόμοιο με ένα ετεροφυλόφιλο ζευγάρι, συνειδητοποιώντας πως η κίνηση αυτή οφειλόταν σε καθαρή ομοφοβία.

Μετά τη δημοσίευση του γεγονότος ο σύνδεσμος φοιτητών του Sussex και Brighton αποφάσισε τη διοργάνωση διαμαρτυρίας Kiss In όπου οι συμμετέχοντες θα παρέμεναν και θα φιλιούνταν εντός του καταστήματος.

Το απόγευμα της Τετάρτης το κατάστημα αναγκάστηκε να υποδεχτεί τουλάχιστον 600 άτομα αλληλέγγυους που βρέθηκαν στη συμπαράσταση διαμαρτυρίας. Υπήρξαν μάλιστα και αρκετοί ετεροφυλόφιλοι που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα.

Παρόμοιο περιστατικό είχε συμβεί και στην Αθήνα, όπου ένα ζευγάρι αντρών "τόλμησε" να φιληθεί μέσα σε μαγαζί του Γκαζίου που είχαν επισκεφτεί για να γιορτάσουν την Πρωτοχρονιά, το Grande Dame,  όταν οι ιδιοκτήτριες που είχαν μεταφέρει την επιχείρησή τους απ΄το Κολωνάκι τους ζήτησαν να αποχωρίσουν. Φυσικά ξεσηκώθηκε διαμαρτυρία τόσο διαδικτυακή όσο και απέξω απ΄το bar, αλλά δεν ήταν αρκετή για να αποτρέψει διάφορους ανίδεους και κατ΄επιλογή αδιάφορους gay να συνεχίσουν να αφήνουν εκεί τα λεφτά τους. Ευτυχώς το μαγαζί μετά από λίγο καιρό έκλεισε και το μάθημά τους οι θρασύτατες και κομπλεξικές ιδιοκτήτριες το πήρανε, ζητώντας να τα βρουν μεταξύ τους εξώδικα, αφού το ζευγάρι ήδη είχε ξεκινήσει διαδικασίες στη δικαιοσύνη.

Είναι ζωτικής σημασίας για όλη τη ΛΟΑΤ κοινότητα όποτε χρειάζεται να κινητοποιείται πάντα, αν όχι για εμάς τους ίδιους τουλάχιστον για τις επόμενες γενιές, να ζήσουν ελεύθερα στις πόλεις αυτές που υποτίθεται ανήκουν στη σφαίρα του δυτικού πολιτισμού.




πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σώσον, Κύριε, τον λαόν Σου και ευλόγησον την κληρονομίαν Σου, νίκας τοις βασιλεύσι κατά βαρβάρων δωρούμενος...